Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Erről lett volna szó?

2009.11.01. 20:14 koimbra Szólj hozzá!

Nagyot tévedtek azok, akik arra számítottak, hogy Halloweenkor az emberek inkább horrorra kiéhezve fogják megostromolni a mozikat. A Paranormal Activity továbbra is szépen termeli a milliókat, de a Fűrész hatodik része termeteset zuhant a bevételi listán, illetve a Halloween második része sem váltotta meg a világot.

 

Papírforma szerint az első helyen nyitott a Michael Jackson's This it It. Néhány hónapja elhunyt Michael Jackson, a pop királya, meg is érkezett az első dokumentumfilm vele kapcsolatban Kenny Ortega rendezésében, melyben az új koncertjére való felkészülést követhetjük figyelemmel, illetve egy-két klipje is látható.. Szerdán mutatták be a produkciót és két nap alatt 11,2 millió dollárt hozott. A hétvégén ehhez még 21,3 millió társult. Ennél azért valamivel többet vártak, de koncert-vagy dokumentumfilmhez képest elég szép teljesítmény, legalábbis elég kevés hasonló produkciónak adatik meg, hogy hasonló eredményt produkáljon.
Az imdb-n 7,6-en áll, míg a Rotten Tomatoes-on 80 százalék a kritikák átlaga. Élvezhető és lenyűgözően megcsinált dokumentumfilm, amelyben nem fognak csalódni a rajongók, - írja a ViewLondon. A Philadelphia Inquirer kritikusa szerint pedig erre a két órára Jackson ismét köztünk volt és megint megmutatta mire képes. A Beliefnet írója pedig úgy fogalmazott, hogy a játékidő alatt elfelejtjük az énekes körüli pletykákat és megcsodálhatjuk miben rejlett a sztár igazi ereje.

 

Jelenleg 2404 moziban fut a Paranormal Activity – Mi történik miközben alszol. 459-cel több helyen volt látható, mint egy hete, a bevétele pedig így is csökkent, igaz nem túl sokkal, csak ötöd annyival hozott kevesebbet. A 100 millió elérése nem is kérdéses. Harmadik a Törvénytisztelő polgár, amely átlépett az 50 millión. Csak hat milliót kapart össze a Páros mellékhatás, a 90 milliót egész biztosan össze fogja tudni hozni, de, a száz millió határ bevétele már nem biztos. Halloween ide vagy oda a Fűrész nem érdekelte a népet, nagy számban pártoltak el a nézők a filmtől, már múlt héten is csalódást keltő eredményt tudott csak felmutatni, a második hétvégéjére azonban 60,6 százalékkal kevesebb bevételt sikerült összehoznia. Mínusz 63,8 százalék, ezen a hétvégén ez a szám kerülhetett az Ahol a vadak várnak cím mellé, ugyanis a múlt hétvégéhez képest ennyit csökkent a jelenlegi víkenden a kasszába kerülő dollár mennyisége. Nyolcadik az Atro Boy, amely családi-gyerekfilmhez képest hidegen hagyta az embereket, bevétele megfeleződött a hétvégén. Több mozi (+250) vetítette az Ameliát, így a híres pilótanő életéről szóló produkció felkapaszkodott a 9 pozícióba, a film azonban így sem hozott nagy összeget, Amerikában nem fog sikeres lenni az alkotás. Halloween alkalmából ismét több mozi műsorra tűzte a Halloween második részét és 475.000 dollárt hozott a film.

 

Limitált bemutatók:

68 helyen vetítették a Testvérbosszú második részét 462.000 dollárt termelt, a kritikák lehúzták, a Rotten Tomatoes-on 13 % az átlaga. 2 moziban adták a Gentleman Broncos vígjátékot, 10.000 dollárt hagytak ott a nézők a kasszáknál.

 

 

Jövő héten mutatják be Richard Kelly új filmjét, a The Box-ot, Milla Jovovich ered az ufók nyomába a The Fourth Kindban és érkezik a The Men Who Stare at Goats. Szintén a mozikba kerül az A Christmas Carol is.

 

Hétvégi ameriki mozis bevétel becslések, az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

This is It

21,3

32,5

 

Előzetes , jelenet

Paranormal Activity

16,54

84,78

0,015

 Előzetes, érdekességek

Törvénytisztelő polgár

7,3

51,38

50

 Előzetes, sok kép, jelenet  

Páros mellékhatás

6,09

86,66

70

Szinkronos előzetes

Fűrész VI

5,56

22,82

11

Előzetes, képek, puzzle 

Ahol a vadak várnak

5,08

22,82

100

Előzetes, karakterposzterek 

The Stepfather

3,4

24,74

20

Poszter

Astro Boy

3,03

10,89

65

Előzetes, 3 és fél perc a filmből 

Amelia

3

8,3

40

Előzetes, képek

Rémségek cirkusza

2,8

10,52

40

 Szinkronos előzetes, poszter

 

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr321491626

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Smooth Criminal 2009.11.02. 17:23:03

Az egész világ Michael Jacksont gyászolja. Igen? Ki gyászolja? Csak egy körkérdés, hogy megszondázzam az éjjeli lepkéket, mert én nem, az kurva élet. Aki utálta, az most rotyog magában, köpködi ki a répát, hogy tessék, már éppen kezdték elfelejteni, ah...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása