Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Will Smith főszereplésével készül a Virágot Algernonnak dráma

2009.11.09. 22:00 koimbra 4 komment

Will Smith lesz a főszereplője a Daniel Keyes által írt Virágot Algernonnak regénynek, a a sztár producerként is kiveszi a részét a munkálatokból - írja a Pajiba oldal.

Miről is szól a regény? Algernon különleges egér: ugyanazon az agyműtéten esett át, mint a főhős, Charlie, és ettől valóságos egérzseni lett, logikusan tud tájékozódni bonyolult labirintusokban. Charlie hasonlóan járt: harminckét éves koráig kedves ám gyengeelméjű fiatalember volt, a műtét után rohamos szellemi fejlődésen ment át, szivacsként itta magába a műveltséget és a tudományt, intelligenciahányadosa messze felülmúlja a zseniszintet. Sajnos, az eredmény sem nála, sem Algernonnál nem lehetett tartós: amikor Charlie észrevette Algernon hanyatlását, kutatásaival maga bizonyította be, hogy a visszaesés törvényszerű, és minél magasabb az időközben elért szellemi szint, annál rohamosabb a végromlás. Utolsó "előmeneteli jelentéseiben" Charlie a kezdeti szintre esik vissza, szívfacsaró módon ismétli meg kezdeti helyesírási hibáit és fogalmazási primitívségeit.
A regény a fenti keretek közt maradó sci-fi is lehetne, - az író azonban sikeres "műtétet" hajtott végre rajta, szívet ültetett belé, s ettől a regény kitágult és általánosabb jelentést kapott. Először is a szerző a pszichológia professzora - meggyőzően bizonyítja, hogy a puszta intelligencia nem minden, hiába lesz Charlie zseniális, érzelmi-szociológiai vonatkozásban személyisége még sokáig visszamaradt. Továbbá, hogy a gyöngeelméjű is ember, s az, hogy embertársai kinevetik, rossz tréfákat űznek vele, és bolondot csinálnak belőle - méltatlan, aljas, embertelen dolog. A scifit mélységesen hiteles lélektani rajzzal ügyesen egyesítő mű a tehetséges író-pszichológus vallomása az ember élni akarásáról, erkölcsi tartásáról, töretlen optimizmusáról. (legeza)

Keyes művét eddig háromszor filmesítették meg, de egyik alkotás sem volt nagyobb költségvetésű és nem is szerepelt benne nagyobb nevű filmsztár. Smith az akciófilmek mellett olykor bevállal egy komolyabb hangvételű alkotást, legutóbb a Hét életben bizonygatta, hogy van drámai oldala is.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr431513990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drakeamarth 2009.11.09. 22:06:35

Olvastam, nagyon jó könyv, ajánlom mindenkinek.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.11.10. 05:53:21

én is olvastam, de előveszem újra, mert több, mint 10 éve volt:)

nothing_fancy 2009.11.10. 20:49:24

Az egyik legjobb könyv, amit valaha olvastam.

freakin' · http://azutolsoakciohos.blog.hu 2009.11.10. 21:26:50

Will Smithnek baromi jól áll a dráma, többen is szerepelhetne. A Hét élet és a Boldogság nyomában is jó volt nagyon, szóval csak csinálja.
süti beállítások módosítása