Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2009.11.12. 12:16 koimbra 1 komment

Négy filmet kapunk ezen a héten, lesz itt egy animációs film, egy dráma-vígjáték, francia-olasz dráma és Roland Emmerich is megmutatja, hogy még mindig képes elpusztítani a világot. Úgy tűnik, hogy végre valami friss alkotást is be tudott hozni a közeli mozi, erre ma el fogok menni.


Don Quijote szamarancsa (Donkey Xote):
Cervantes művét ezúttal az olaszok dolgozták fel animációs kaland-vígjáték formájában, ebben a szamár meséli el a történetet. Don Quijote az Éj Hercegével szeretne megküzdeni, hogy elnyerje szerelme kezét, a szamár pedig paripa akar lenni.

Jose Pozo rendezte a produkciót, akinek ez a második ilyen munkája a El Cid - A legenda után.

 



Tiszta napfény (Sunshine Cleaning): Rose (Amy Adams) nem igazán tud megélni takarítói melóból, ezért elhatározza, hogy bűnügyek színhelyeinek a tisztítására fog specializálódni, ebben pedig húga (Emily Blunt) is a segítségére van)

75 százalék az átlaga a Rotten Tomatoes oldalon. A Quad City Times azt írja, hogy átlagos emberek próbálják kihozni magukból a legjobbat és ez teszi a felnőtt közönség számára élvezhetővé a mozit. A Daily Mirrorban pedig az olvasható, hogy a film fájdalmasan átlagos, azonban megérdemelne egy díjat a középszerűségéért, míg a Kansas City Star kritikusa úgy fogalmaz, hogy vannak problémák a film körül, de Amy Adams és Emily Blunt csodás alakítást nyújt. Erről a filmről itt írtam korábban.

 



Próféa (Un Prophete): Malik El Djebena-t hat év börtönbüntetésre ítélik. Amikor a 19 éves, írni és olvasni nem tudó fiatalember a börtönbe érkezik, elesettebbnek és kiszolgáltatottabbnak tűnik, mint a többi elítélt. A korzikai maffia feje, aki a börtönt is uralja, kisebb feladatok elvégzésével bízza meg, tanítani kezdi, és a bizalmasává fogadja. Ám Malik bátor és gyorsan tanul, önálló terveket sző.

Cannes-ban megkapta a Zsűri nagydíját és Arany Pálmára jelölték, Tahar Rahim-ot a főszereplőt pedig Európai Filmdíjra jelölték.

A rendező korábban a ki a Halálos szívdobbanás-t és A számat figyeld produkciókat tette le az asztalra.

 


 

2012: Roland Emmerich visszatért a katasztrófafilmekhez, John Cusack és Amanda Peet próbál menekülni a összeomló világ elől, Danny Glover, Woody Harrelson, Chiwetel Ejiofor is feltűnik az alkotásban.
A Rotten Tomatoes oldalán eddig 37 % az átlaga. Emmerich minden elképzelhetőt feldobott a vászonra, csak hogy az anyatermészet elpusztítsa azt -írja a Boxoffice Magazine. A Sunday Mailben pedig ez áll: A film egy katasztrófa...lenne, ha nem esne bele az annyira rossz, hogy az már jó kategóriába.

 

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr541519945

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

töklámpa 2009.11.12. 19:42:09

A Don Quijote-ból a szamár nagyon ismerős.
Shrek világgá kergette?
Ez jó filmnek tűnik.
süti beállítások módosítása