Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Film Mandela volt feleségéről

2009.11.18. 16:04 koimbra 1 komment

Decemberben érkezik az Invictus Clint Eastwood rendezésében, amelyben Nelson Mandelát Morgan Freeman fogja játszani. De hogy Mandelából ne legyen hiányunk jön még egy produkció az elnökkel kapcsolatban, igaz itt inkább a feleségét állítják a középpontba.

Jennifer Hudson szerződött le a szerepre, az éneke-színésznő Winnie Madikizela-Mandelát fogja alakítani a szimplán csak Winnie címre keresztelt alkotásban. Winnie Madikizela férje bebörtönzése (1963) után tovább járta azt az utat, amit férje megkezdett, küzdött az apartheid  rendszer ellen, még saját magát is bebörtönöztette mikor férje szabadon bocsátásért kampányolt.  Hírnevének nem tett jót mikor testőre egy 14 éves informátort meggyilkolt, a nőt akkor pénzbüntetésre ítélték. Később elvált Mandelától és habár még mindig politizál, ám viselt ügyeit újra meg újra előhozza a sajtó, a dél-afrikaiak többsége azonban szimpatizál vele, mivel úgy vélik csak az ellenfelei sározták be őt. Winnie Madikizelat 2003-ban 43 rendbeli csalásban és 25 rendbeli lopásban találta bűnösnek.

A produkciót a dél-afrikai Darrell J. Roodt rendezheti, május 30-án láthat hozzá a forgatáshoz, a forgatókönyvet  Andre Pieterse és Paul L. Johnson írta a Winnie Mandela: A Life könyve alapján.

Hudson az amerikai Megasztárban vált ismertté, majd Oscart kapott a Dreamgirls-ért, amin szerintem nem csak én csodálkoztam, később pedig A méhek titkos élete és a Szex és New York filmekben tűnt fel.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr831534551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2009.11.19. 09:03:56

szerintem megérdemelte az Oscar-t, simán leénekelte Bee-t, ami azért nem kis dolog
süti beállítások módosítása