Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

King írja a Ragyogás folytatását

2009.11.25. 15:24 koimbra 9 komment

Stephen King új regénye, az Under the Dome már kapható (külföldön), ezért a szerző elég sok interjút ad mostanában, ilyenkor pedig elő szokott jönni a szokásos kérdés: És mi lesz a következő? King pedig elárulta, hogy az új könyvének a címe Doctor Sleep lesz, ami nem más, mint a régi nagy sikerének, a Ragyogásnak a folytatása.

Az ok, amiért az író úgy gondolja, hogy megéri megírni a második részt az az, hogy a Ragyogásban nem derült ki, hogy mi történt a fiúval, Dannyvel. King azt mondja, hogy a srácot lelkileg nagy megrázkódtatás érte és ezt azóta se tudta feldolgozni.

A regényben Danny 40 éves lenne, New York egy távoli szegletében éldegél és halálos beteg egyénekkel foglalkozik, a munkája az, hogy pszichés erejének a segítségével azon betegek számára könnyebbé tegye a másik oldalra való átjutást, akik éppen akkor hunytak el.

Arról nincs hír, hogy valamelyik stúdió máris érdeklődne a regény iránt, de számítani lehet arra, ha King kiadja művét, akkor előbb-utóbb megfilmesítik azt. A Ragyogást Stanley Kubrick rendezte 1980-ban Jack Nicholson főszereplésével. Vajon tudnak-e ilyen kaliberű rendezőt és színészt szerződtetni a sequelhez? Ki lehetne Kubrick méltó utódja?

Címkék: miújság könyvből film sequel

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr921551132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.11.25. 12:45:35

A művészek nem helyettesíthetők és nem pótolhatók. Új látásmódot viszont üdvözölnék - mondjuk, Fincher? Darabont, mint King-specialista?

Bandúr Kandi 2009.11.25. 14:02:06

Emlékeim szerint mintha King kifejezetten nem rajongott volna a Kubrick-féle rendezésért.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.11.25. 14:07:29

@Jackni Konzol: Jaja,
King a bemutató után többször is hangot adott a filmmel kapcsolatos nemtetszésének. Írói hiúságát valószínűleg kevéssé legyezgette, hogy Kubrick nem vonta be őt a forgatókönyv megírásába, nem vette figyelembe a színészválasztással kapcsolatos kifogásait, és számos ponton eltért az eredeti regénytől.[5] Az eltérések egy részét a technikai szükségszerűség diktálta. A regényben szereplő állat formájú bokrok, melyek önálló életre kelnek és változtatják alakjukat, például azért maradtak ki a filmből, mert Kubrick úgy ítélte meg, hogy a rendelkezésére álló technikai eszközökkel nem tudná hihetően bemutatni ezeket az átalakulásokat, ezért inkább lemondott róluk. Helyettük egy hatalmas, bonyolult alaprajzú sövénylabirintust tervezett, a bezártság és a kiszabadulás metaforáját. A hihetőség egyébként is Kubrick vesszőparipája volt: mellőzni akart minden olyan cselekményfordulatot és képi megoldást, ami irreális vagy sablonos lett volna. Ezért változtatta meg például a regény befejezését is, mert szerinte az hagyományos megoldás, hogy a „rossz ház” porig ég. Mellőzte a horrorfilmek megszokott kliséit is – nyikorgó ajtók, csontvázak stb. –, és ragaszkodott a természetes fényviszonyokat idéző megvilágításhoz a horrorokban megszokott melodramatikus fényhatások helyett.(wikipedia)

Ettől függetlenül a filmet a legjobbak között tartják számon.

mrscottpilgrim · http://twitter.com/mrscottpilgrim 2009.11.25. 14:59:29

Fincher-Pitt? Nolan-Bale? Rodriguez-Chech Marin? (na jo, az utolso vicc volt :D)

AFX84 2009.11.25. 15:11:42

A második rész megjelenése napján akasztom fel magam, csinálhatja felőlem a Magasságos is! Uwe Boll kivétel:-D

duckit · http://gonduzo.blog.hu/ 2009.11.25. 15:31:20

Kabay Barna rendezze! Bajorral!

AFX84 2009.11.25. 15:49:02

Játékhegyi István (aka Spielberg) már biztos felajánlotta King-nek, hogy ha lesznek benne UFO-k, akkor bevállalja és az Öreg Lukács lesz a progyúszer...

asz0089 2009.11.25. 20:05:26

Én még eltudom simán képzelni Aronofsky-t is. Mindenesetre írja csak King ezt a könyvet gyorsan, szaporán, aztán olvashatjuk. :)
süti beállítások módosítása