Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Spielberg mégsem rendezi meg a Harveyt

2009.12.04. 16:00 koimbra 2 komment

Még augusztusban írtam arról, hogy Steven Spielberg a Harvey színdarab megfilmesítését nézte ki magának és ezt szerette volna következő rendezői munkájának. 1944-ben debütált a Broadway-n a darab, a főszereplője pedig a kissé ütődött, ám teljesen barátságos Elwood volt, akinek volt egy 190 centis képzelt nyúl barátja. 1950-ben készült belőle egy mozis verzió, James Stewart alakította Harvey-t.

Négy hónapig próbálta Spielberg megtalálni a főszereplőt a filmhez, ez nem jött össze, így lemondott a filmről. Először Tom Hanks-nek ajánlotta fel a szerepet, de a színész nem mondott, majd Robert Downey Jr.-t környékezte meg, akinek nem tetszett a forgatókönyv és volt egy kis kreatív nézeteltérés is Spielberg és Downey Jr. között, így a színész is visszadobta a lehetőséget.

A filmbe a Fox stúdió is beszállt volna és most, hogy a DreamWorks bedobta a törülközőt maguk próbálják valahogy összehozni a filmet és próbálják meggyőzni Speilberget, hogy térjen vissza a rendezői posztra.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr241573944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nothing_fancy 2009.12.04. 22:01:25

James Stewart óriási volt ebben a filmben.
süti beállítások módosítása