Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A mostohaapa (The Stepfather) 2009

2010.01.27. 21:36 koimbra 3 komment

Egy férfi lát hozzá a borotválkozáshoz, közben a kamera körbevezeti a nézőt a házban, a falon és a berendezéseken látható fotók alapján látszik, hogy boldog család él itt. A férfi végez arca szőrtelenítésével, pirítóst csinál, iszik egy bögre teát, majd egy holttestet látunk, aztán még egyet, kiderül, hogy a „jóember” pár hulla társaságában reggelizik éppen. Látszik, boldog család élt itt.

 

Emberünk sorozatgyilkos, elvált nőket hálóz be, modora megnyerő, ráadásul még ezermester is, kipofozza a házat a pincétől a padlásig, szóval a hölgyek azonnal megkedvelik. A fickó összeköltözik az adott prédájával, hónapokig élnek együtt, majd kinyírja az egész családot, fogja a nagy lóvét és továbbáll.

 

Születnek olykor teljesen nagy marhaságok a horror műfaján belül, olykor ezt elnézzük az adott műnek, de A mostohaapa mellett nem lehet elmenni szó nélkül. A Dylan Walsh által alakított gyilkos megnyerő ugyan, de nincs kidolgozott a hazugsága, a szokásos két mondat után belezavarodik mondandójába, ideig csak ritkán jut el, mivel már az első szó után elalélnak az asszonyok és a gyerekek is úgy mosolyognak rá, mint a tejbetök. A másik dolog, hogy nem rendelkezik iratokkal, pedig egy összejövetelen elég gyakran kerülnek elő a személyik és a jogsik, aztán pedig lehet röhögni a másik képén. De valószínűleg mindenki fogta már a kezében párja iratait, mosolygott rajtuk, de ennek a fickónak nincs ilyenje, az új lakhelyén pedig senki nem kéri el tőle. Semmi régi kép róla? Semmi fotó a volt asszonyról? Nem szükséges, úgysem kérik, legalábbis a főszereplők nem, de ne csodálkozzon a kedves Sorozatgyilkos Úr, ha egy mellékalaknak eszébe jut elkérni tőle az adatait.

 

 

Engem speciel ez végig zavart, a mostohaapát inkább egy nagy marhának tartottam, az új családját pedig hülyének, akikért nem kár, ha meghalnak. Akit szintén idegesít a fentebb leírtak, annak nem ajánlom a filmet, de mások ettől függetlenül még jól szórakozhatnak rajta. Pozitívumként maximum Amber Heard-öt tudnám megemlíteni, aki folyamatosan falatnyi ruhának nem nevezhető cuccban flangál, az Informersben egyébként már mindent megmutatott magából.

 

imdb: 5,2 rottentomatoes 11 %

 

Címkék: horror remake iromány 20 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr971707675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

warcry83 2010.01.27. 21:59:52

egy nagy lótúró ez a film, de kikapcsolt :) és le sem töröltem azóta :D

edi95 2011.01.27. 18:49:06

Tudom régi post meg minden csak véletlenül ráakadtam a blogon és akkor így utólag kommentelek mert számomra kellemes kikapcsolódást hoztak a mostohaapa filmek :)
Elöször is ez ugye egy remake és ahoz képest jól is skikerült bár a remake és az eredeti szinte csak az elsö 5 percben hasonlítanak de akkor is tetszett.
Szerintem a legjobb a filmben ez az alaptéma.
Van egy hihetetlenül családcentrikus csávo aki ha öszeveszik
a feleségével h pl. sós lett a leves legyilkol mindenkit ez szerintem nagyon jó alap az meg h a pénzért csinálja szerintem így téves, azért gyilkol le mindenkit mert csalódott bennük ezt töbször is említi a régi és új verzióban egyaránt. Az viszont nagyon igaz h a család akiket választ mindig teljeses hülyék de ez legalább egy indok h a mostohaapának szurkoljunk ha kiélezödött a helyzet :)
Persze sokkal többet és izgalmasabb helyzeteket lehetett volna kihozni belöle de nekem így is tetszetek, horrornak nem nevezném inkább egy jó kis thriller.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2011.02.19. 20:29:31

Nekem bejött a film. Kiszámítható, de kellemes kis thriller volt ez.
süti beállítások módosítása