Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Gibson ezüstérmes visszatérése

2010.01.31. 21:49 koimbra 2 komment

Tovább robog az Avatar, már hetedik hétvégéjét tölti az első helyen, hiába tért vissza sok év szünet után Mel Gibson, hiába romantikázott Kristen Bell, egyikük sem tudta megelőzni a sci-fit.

Új bemutatók Észak-Amerikában:

 Utoljára 2002-ben, a Jelekben játszott főszerepet Mel Gibson, a hosszú pihenőt megunva a színész idén 2 produkcióban (a másik a Breaver vígjáték lesz) látható lesz, először az Edge of Darkness akció-thrillerben próbálja bizonyítani, hogy nem kell őt még leírni. Egy akció terén jártas rendező, Martin Campbell állhatott a produkció élére, akinek nem ismeretlen maga a projekt, hiszen anno ő készítette a 6 részes BBC sorozatot is, amely alapján ez az alkotás létrejött. A 17 millió dollár nem kimagasló, de nem is nevezhető rossznak, ám a 80 millió dolláros büdzsé fényében a következő hetekben össze kell kapnia magát az akció-thrillernek, ha nem akar szégyenszemre megbukni. Gibson utoljára hasonló eredményt az Összeesküvés-elmélettel produkált, amely 19 milliós nyitás után 76 millióig vitte. Érdekesség, hogy Robert De Niro lett volna a másik főszereplő, de a forgatás kezdetekor kreatív nézetkülönbségekre hivatkozva lelépett, helyére Ray Winstone került.

Az imdb-n 7,8-en áll pár száz szavazat után, a Rotten Tomatoes oldalán pedig 54 % a kritikák aránya. A Gazette azt írja, hogy Gibson által jól eljátszott nyomozó pedig érdekfeszítő nyomoza a székhez szegezi a nézőt. A Globe and Mailben az olvasható, hogy a filmet politika thrillerként reklámozták, de a való életben tapasztalható politikai dolgok kimaradtak belőle és végül a Hollywooban jól megismert erőszakos fantasyvel helyettesítették.

 

Az év első romantikus vígjátéka nem mozgatott meg tömegeket és a negatív vélemények ellenére azért korrekt eredményt ért el. A hétvégén mutatták be a Kristen Bell és Josh Duhamel főszereplésével készült When in Rome produkciót és úgy néz ki a helyzet, hogy majd inkább a februártól várhatjuk, hogy élvezhető és sikeres romantikával szolgáljon. Bell egy olyan hölgyeményt játszik, aki szerencsétlen a fickók terén, Rómában egy érmét dob a közeli kívánság kútba, majd hirtelen ragadni kezdenek rá a pasik. A képregényfilmek után más műfajban próbálkozó Mark Steven Johnson rendező alkotása sem a nézők (imdb: 5,6), sem a kritikusok (Rotten Tomatoes 19 %) nem fogadták jól.
A Cinemablend szerint ez nem az a film, amin unatkozni lehet, ám a Hollywood.com azt írja, hogy a Szellemlovas és a Fenegyerek rendezője nagyon azon volt, hogy nagyokat nevessen a közönség, de nem jött össze. A Washington Post úgy véli, hogy a probléma nem a forgatókönyv körül keresendő és a filmnek sem lehet felróni, hogy nem elég vicces, a gond abban keresendő, hogy a készítők szerint ez egy rohadtul poénos film.

 

Régebben bemutatott filmek:

Újfent első az Avatar, 14,1 %-kal termelt kevesebbet, mint egy hete, 30 millió dollárt kasszírozott, ami minden idők hetedik legtöbb víkendje, a csúcsot természetesen Cameron előző nagyjátékfilmje tartotta 25,9 millióval. Bő hat millió dollár választja el a Titanic eredményétől, ezt a jövő hét második felére teljesíteni is fogja és immár Észak-Amerikában is az első lesz. A rendelkezésre álló adatok szerint 1,94 milliárdot hozott világszerte a sci-fi, hamarosan pedig belép a 2 milliárdosok klubjába és nagyon unatkozni fog ott egyedül. A Tooth Fairy ismét az bizonyítja, hogy az amcsik minden hülyeséget lenyelnek, a film 4,1-en áll az imdb-n, de úgy tűnik Dwayne Johnson fogtündéresdije csak vonzza a nézőket, 28 %-kal gyűjtött kevesebbet a nyitóbevételéhez képest a produkció. Denzel Washington posztapokaliptikus filmjétől, az Éli könyvétől ismét nagyobb mértékben pártoltak el a nézők, ezzel pedig most már bizonyossá vált, hogy a 100 milliót nem fogja elérni, a 90-re azonban még nagy esélye van. A Légió a hatodik pozícióba csúszott, akiket érdekelt azok az első hétvégéjén megnézték, jövő héten pedig talán már a top10-ből is távozik. A Sherlock Holmes-nak még egy hetet várni kell mire átlépheti a 200 milliós vonalat. Sikeresen összehozta a 100 milliót az Egyszerűen bonyolult, Nancy Meyersnek ez a harmadik rendezése, amely átlépte ezt a határt, a Minden végzet nehéz 124 millióját biztosan nem fogja beérni. Szintén átlépdelt a százason a Hercegnő és a béka, még egy-két milliót össze tud szedni mielőtt végleg kivonják a mozikből. Az Extraordinary Measures csalódást keltő nyitánya után sem talált magára, Harrison Ford produceri felügyeletével és főszereplésével készült drámára alig volt kíváncsi valaki, 2,5 millió dollárt kapart össze a film. Kapott még néhány mozit a Crazy Heart, bevétele is megnövekedett, 2,2 millió került a kasszákba.

 

2 helyen vetítették a St. John Las Vegas vígjáték-drámát, a Steve Buscemi főszereplésével készült produkció 22.400 dollárt hozott.

 

Amerikai mozis becsült bevételek, az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

 

Avatar

 

30,00

 

594,47

 

 Kritikareklámok, szinkronos előzetes, James Cameronról

Edge of Darkness

17,12

17,12

80

Előzetes, poszter, tv spot

When in Rome

12,06

12,06

 

Előzetes

The Tooth Fairy

10,00

26,01

48

 Előzetes,poszter 


Éli könyve


8,77


74,37


80

Szinkronos előzetes , poszterek, tévéreklám 

Légió

6,80

28,64

26

Előzetes, jelenetek, tv spot, poszterek 

Komfortos mennyország

4,73

38,01

65

 Előzetes, két jelenet, az első 5 perc 

Sherlock Holmes

4,51

197,59

90

iromány, képek, jelenetek

Alvin és a mókusok 2

4,00

209,29

75

Előzetes, képek

Egyszerűen bonyolult

3,72

104,02

85

Előzetes

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr11717786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dejdő 2010.01.31. 22:28:37

Én nagyon várom itthon az Edge of Darkness-t! Kíváncsi vagyok mi lesz a magyar címe?! De ennél talán egy picivel jobb nyitást vártam,lehet az emberek elpártoltak Gibsotól,és nem kedvelik. Nem hiába elég szar ügyei vannak,de Én szeretem ettől függetlenül! When in Rone meg ugyanolyan lapos romantikus izének tűnik amiből már jó sok van és lesz is:(

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.02.01. 10:04:40

Remélhetőleg azért korrekt bevételt ért el majd Gibson filmje. Remélem azért még jól tud választani.
süti beállítások módosítása