Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2010.02.04. 16:09 koimbra 2 komment

Két új filmet mutatnak ma itthon, Michael Moore ismét dokumentumfilmmel érkezik, Rob Marshall musicalje is befutott.

Kilenc (Nine): Rob Marhsall sztárokkal telezsúfolt mozija csúfosan megbukott Amerikában, 80 millióba került és még 20 milliót sem hozott. Weinsteinék éppen kikecmeregtek a gödörből a Becstelen brigantyk után, most pedig visszahuppantak oda.
A történet egy neves filmrendezőről szól, aki szakmai és magánéleti válságban van, több nő között próbálja meg helyretenni életét. Daniel Day-Lewis játssza a főszerepet, Nicole Kidman, Sophia Loren, Judi Dench, Fergie, Penelope Cruz, Kate Hudson, Marion Cotillard tűnik fel még mellette.
A CinePassion szerint olyan, mint a Victoria Secret karaoke estjén ülne az ember. A Detroit News azt rója fel a produkciónak, hogy nincsenek benne emlékezetes dalok.




Kapitalizmus: Szeretem! (Capitalism: A Love Story): Michael Moore ezúttal a kapitalizmussal kapcsolatban mondja el a magáét. Moore "azt próbálja bemutatni, miért is szeretik az emberek annyira a kapitalizmust, ami a legnagyobb befolyásoló tényező mindennapi életünkben, és milyen árat fizetnek érte..."
7 ponton áll az imdb-n, a Rottenen pedig 74 %-on áll.
A Flipside Movie Emporium azt írja, hogy a film nem kiváló és nem Moore legjobbja, de ez a legjelentősebb műve. A Urban Cinefile pedig azt mondja, hogy olyan, mintha ezt az egészet láttuk volna korábban valahol, csak éppen rövidebben.
 


Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr921729545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a8zoli 2010.02.04. 18:49:46

ez a moore film érdekel mert bemutató alapján elég konkrétan szögez kérdéseket felsőbb vezetőknek...
tőle a sciko-t nem láttam (de nem is érdekel az amcsi egészségügy) viszont a többit igen. néha kicsit túloz de jók a dokujai.

Shyllard 2010.02.05. 17:29:07

Persze a Kilencet az itteni mozi nem játsza.... Mondhat, aki amit akar engem érdekel. A Komfortos mennyországot is lehúzták, pedig az is mekkora film lett. Tuti, hogy jó lesz, csak a kritikusok manapság már semmivel sem tudnak megelégedni....
süti beállítások módosítása