Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2010.02.11. 16:02 koimbra 2 komment

Igazi túlkínálat lépett fel, hét produkciót is bemutatnak ma, az egyik a Toy Story 2, amelyet 3D-ben lehet megtekinteni. Ezen kívül lesz itt egy romantikus film, két magyar alkotás (egy dráma és egy thriller), egy Ridley és Tony Scott produceri felügyelette alatt készített thriller. A horrorkedvelők a Farkasemberre mehetnek el és egy német dráma is befutott a filmszínházakba.

Valentin-nap (Valentine's Day): Egy nappal az amerikai bemutató előtt érkezett el hozzánk a sztárokkal telezsúfolt romantikus vígjáték. A történet miről is szólna másról, mint a kapcsolatokról, párok szakítanak, megint mások összejönnek, dúl a lamúr. Bradley Cooper, Taylor Lautner, Jessica Alba, Anne Hathaway, Julia Roberts, Ashton Kutcher, Jessica Biel, Jennifer Garner, Emma Roberts mellett még feltűnik néhány ismert név, Garry Marshall rendezte a produkciót, melynek érkezik a kvázi folytatása, elvileg Szilveszterkor.

 

 

 

Farkasember (The Wolf Man): Szintén hamarabb láthatjuk ezt a horror feldolgozást az amerikaiaknál. Rengetegen gondon-bajon ment keresztül a produkció, mire végre dobozba került, utóforgatatások, lelépett a zeneszerző, új vágókat hoztak a fedélzetre, többszörösen eltolták a premiert.

Benicio del Toro játssza a főszerepet, aki visszatér a családi birtokra, mikor testvére mennyasszonya felkutatja őt, hogy segítséget kérje a férfi eltűnt fivére kutatásában. Egy rémséges fenevad eközben a vidéken garázdálkodik, ráadásul a főhős is átváltozik egy ősi átoknak köszönhetően. Emily Blunt erősíti a női vonalat, Anthony Hopkins a birtok urát alakítja, Hugo Weaving pedig egy nyomozót játszik.

Imdb-n jelenleg 8,8-en áll, a Rotten Tomatoes-on pedig 32 %-on áll. (Szolid buktát jósolok neki.).

 



Az áruló szív (Tell-Tale): Ridley és Tony Scott produceri felügyelete alatt készült a produkció, amely Edgar Allan Poe művén alapszik. Az író regénye nálunk is megjelent A szókimondó szív címmel. Terry (Josh Lucas) egy szívátültetésen átesett apa, ám a ketyegőjével valami nem stimmel, a férfinak fel kell kutatnia donorja gyilkosát.



 

Oda az igazság:  Jancsó Miklós rendezésében készült dráma, a főbb szerepekben Cserhalmi György, Pindroch Csaba, Scherer Péter láthatóak. A film a Mátyás-korszak második felére, a hatalmának csúcsára jutott király uralkodásának s ennek révén Magyarország fénykorának rövid másfél évtizedére összpontosít. A középpontban a király házassága, az utódlás gondjai, a reneszánsz udvar élete és belső viszonyai állnak, vagyis javarészt a magánélet történései, melyek azonban egy uralkodó esetében országos jelentőséggel és politikai súllyal bírnak.



Köntörfalak:
Egy nem túl jól induló randi után a lány felajánlja a férfinek, hogy felmehet hozzá, ha úgy gondolja. A lakásban van éppen a lány bátyja is, füveznek egy kicsit, zsugáznak, majd a történések komolyabb fordulatot vesznek. Tompos Kátya, Elek Ferenc és Rába Roland alakítják a főbb szerepeket, nem is nagyon tűnik fel rajtuk kívül semmi, gyakorlatilag a produkció nagy része egy helyen játszódik. Dyga Zsombor rendezte az alkotást, tőle öt éve láthattuk a Kész cirkuszt, előtte pedig a Tesóval jelentkezett, amely a 34. Filmszemlén a Legjobb fiatal forgatókönyvírói díját vihette haza. Idén még az Utolérrel jelentkezik.


Mások vagyunk (Alle Anderen):
Német dráma, a történet Gittiről és Chrisről, egy össze nem illő párról szól, ahogyan egymástól elszigetelődve kettesben végigküzdik magukat szardíniai nyaralásukon. Két olyan embert ismerhetünk meg, akik csakis egyedül tudnak olyanok lenni, mint amilyenek: titkos rituálék, bolondozások, beteljesületlen vágyak és hatalmi harcok közepette.


 

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr191749667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freddyD 2010.02.11. 16:55:12

Elnézve a "Köntörfalak" plakátját a városban, nem szabad csodálkozni, hogy ilyenek miatt (is) bukdácsol a magyar film a mozikban.

Nem kelti fel érdeklődésed,nem ösztönöz, hogy megnézd, nem tudod miről szól, de még azt sem, hogy milyen zsáner egyáltalán.

Tisztelet a kivételnek, de a legtöbb magyar filmplakát ilyen. Sajnos

0gre · http://stoneagecomics.comxa.com/index.html 2010.02.11. 17:29:38

WoW eddig nem akartam megnézni a Wolfmant, de már 8.9-n áll imdb-n. Tudom, hogy ez még sokat fog változni (még csak 500-an szavaztak) és hogy az imdb nem mindig megbízható. De, ha már 500-an ennyire felértékelték, akkor csak elmegyek és megnézem. És a kommentek is egész jót ígérnek. Meg... ez az egyetlen, ami érdekelhet ezen a héten.
süti beállítások módosítása