Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Film készül a poloniummal megmérgezett volt orosz kémről

2010.02.13. 14:18 koimbra Szólj hozzá!

Mike Newell következő filmje, a Perzsia hercege május végén kerül a mozikba, a produkción már végeztek az utómunkálatokkal és már dobozban pihen. A rendező azonban nem unatkozik, a Warner stúdió ugyanis filmet szeretne készíteni Alekszandr Litvinyenko halálának a körülményeiről és a forgatókönyv megírását Newellre bízták. A stúdió ezen kívül őt szeretné látni a rendezői székben is. A kémfilm Alan Cowell regényén, a The Terminal Spy-on fog alapulni.

Litvinyenko 1988-ban lett a KGB tagja, később az FSZB alezredese lett. 98-ban azt állította, hogy főnökei parancsba adták számára, hogy meg kell ölnie Borisz Berezovszkijt, majd azt is szóba hozta, hogy az FSZB áll a csecsenekre kent 99-es robbantások mögött.  2000-ben Londonba szökött, ahol politikai menedékjogot kért és kapott. Miközben gyűjtötte a bizonyítékokat az FSZB ellen Anna Politkovkszaja oknyomozó újságíró halála ügyében is nyomozni kezdett, ám Litvinyenkot polónium 210-es izotóppal megmérgezték és 2006 novemberében elhunyt. Az ex orosz kém szerint Putyin elnök parancsára mérgezték meg őt. A  HVG-n olvastam, hogy többen úgy vélik Andrej Lugovoj volt KGB-s állhatott a dolog mögött. Szergej Ivanov orosz védelmi miniszter azt mondta, ők biztosan nem adták utasítást  hogy iktassák ki Litvinyenkot, egyszerűen nem ért annyit, mivel így az egyébként kiváló orosz-angol kapcsolatokat is megmérgezték volna.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr911754751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása