Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2010.02.18. 15:27 koimbra 4 komment

Hat új filmet küldtek bá nálunk a mozikba, van választék bőven. Van itt fantasy, dráma és háborús alkotás is.

A bombák földjén (The Hurt Locker): Nehéz az élet Bagdadban az bombaosztagnak, nem elég csak a robbanó ketyerékkel törődni, de még az azzal foglalkozó embert is fedezni kell. Miután az egyik hatástalanítás balul sül el és meghal az egyik tag William James kerül az osztagba, ő pedig igazán otthon van az ilyen szerkezetek terén. Jeremy Renner játssza a főszerepet, Ralph Fiennes és David Morse is feltűnik néhány percre. Kathryn Bigelow rendezése eddig 59 díjat kapott és 9 Oscarra jelölték. A 15 millióba került film csak 12 milliót hozott Amerikában.
Erről már korábban ejtettem pár szót.
 

Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak (Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief): Percy Jackson egy nap rájön, hogy ő Poszeidón leszármazottja, hirtelenjében igen fontos feladatot kell teljesítenie, Zeusz ellopott villámát kell visszaszereznie. Logan Lerman alakítja a főszerepet, Medúzát Uma Thurman, Zeuszt Sean Bean formálja meg. Hádészt Steve Coogan játssza. A produkciót Chris Columbus rendezte és mivel a Harry Potter első két részét is ő készítette sok kritikus a sebhelyeshomlokú varázslótanonchoz hasonlította a filmet.

Agora: I.sz. 369-ben, Egyiptomban játszódik a film. Egy filozófusnőt állítanak a középpontba, akibe a tanítványa és rabszolgája is szerelmes. Alejandro Amenábar 50 millió euróból készítette el a filmet, a főszerepben Rachel Weisz látható.



Így ahogy vagytok: Makk Károly rendezésében készült dráma.     Egy vidéki városban új polgármester kezdi meg működését. A katonai repülés többszörös világbajnoka, a repülés szerelmeséből polgármesterré lett Bencze Gábor hamarosan tapasztalja, hogy az égből a földre pottyant. A város polgármestereként kemény feladat előtt áll. Meg kell harcolnia a város és a saját integritása érdekében a gátlástalan érdekcsoportokkal. Hivatalos honlap erre található.



Egek ura (Up in the Air): Ryan Bingham azzal foglalkozik, hogy embereket rúg ki, ezért ide-oda repülget és közben gyűjti a törzsutas mérföldeket. Élete egy csapásra fejre áll, mikor a cége egyik alkalmazottja másfajta kirúgási ötlettel áll elő. George Clooney,  Anna Kendrick és Vera Farmiga játsszák a főbb szerepeket, jelölték Oscarra is őket, bár a két csaj egymással versenyez a legjobb női mellékszereplő kategóriában. A filmet Jason Reitman rendezte.
Nyuszisz már írt róla.
 


 

A fehér szalag (White Ribbon): Michael Hanekeáltal rendezett dráma, a film francia-német-olasz-osztrák koprodukcióban készült. A fekete-fehér alkotás az I. világháború elején játszódik, egy falut állítanak a középpontba, ahol különféle balesetek történnek, a helyi tanítók pedig utánajárnak az esetnek.
Cannes-ban Arany Pálmát kapott a film.


Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr261769185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaandor 2010.02.18. 18:04:22

Bombák földjén - valamiért ez jut eszembe róla:
www.youtube.com/watch?v=LHY8NKj3RKs
:-)

kaamir 2010.02.18. 21:49:25

Most néztem a Villámtolvajt, nem ajánlanám senkinek. Unalmas, ötlettelen, egy rohadt idegesítő főszereplővel. Ha ma forgatnák a Die Hardot, John McClain is egy nyálas emos lenne :) 4/10

A Bombák földjén jócskán túlértékelt, sztem egy kicsit rasszista, ellenben igencsak propaganda-ízű akciófilm Iraki környezetben. 5/10

Az Egek ura viszont nagyon jó. Némileg komorabb, mint Reitman korábbi munkái, de ugyanolyan szatirikus, vicces és igaz. 8/10

A Fehér szalagra kíváncsi leszek, bírom Haneke-t.

szinema1 (törölt) · http://szinema.blog.hu/ 2010.02.18. 22:32:19

A fehér szalagban van vmi új szerintem, picit vadnyugatos, de mégis németes. Annyira nyomasztó, hogy jóó.

nikodémus 2010.03.08. 20:25:08

Agora: hát ez nem jött össze Amenábarnak... Szinte fáj, hogy miközben feszültségkeltőnek szánt zene szól + pörögnek a vásznon a jelenetek, semmi feszültséget nem éreztem. Ritmustalan a film, szétesik teljesen. Rachel Weisz borzasztóan túljátssza a "nagy tudós vagyok, és épp ihletem van" hollywoodi közhelyét, története egyáltalán nem passzol a másikhoz. S ami azt a bizonyos másik történetet illeti: egyoldalú ábrázolás mindenütt (a keresztényeknél különösen bántó ez), érdektelen végkifejlet.
süti beállítások módosítása