Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

From Paris With Love

2010.03.11. 21:12 koimbra 2 komment

Luc Besson fejéből pattant ki a nagy ötlet, ha már annyira kedvelte a nép, hogy Liam Neeson (az Elrabolvában) szinte teljesen felszámolta a párizsi alvilágot, akkor milyen jó lesz, ha még egy amerikai szuperügynököt ráuszít a francia fővárosra. A Besson istállóból kiválasztotta Pierre Morelt, akivel már többször dolgozott együtt és rábízta a rendezést.

James Reece (Jonathan Rhys Meyers) Áprizsban dolgozik az amerikai külügyminisztériumban, sakkban nagy tehetség és csak úgy mellesleg a titkosszolgálatnak is dolgozik, akik telefonon olyan apró-cseprő ügyeket bíznak rá, mint rendszám átcserélése vagy pedig egy poloska elhelyezése. Ám jön a nagy kiugrása lehetőség, ehhez pedig nem kell mást tennie, mint az egyik emberüket, Charlie Wax-ot (John Travolta) ki kell hozni a vámterületről, ugyanis a fickó kiverte a dilit az energiaitalos dobozai miatt. Reece elintézi az ügyet, menne a saját dolgára, hisz éppen előtte nem sokkal kérték meg a kezét, ám Wax nem engedi csak úgy el. Először leamortizál egy egész kínai éttermet, majd egy Reeces-nek váza kokainnal kell utánaloholnia vele fél Párizson, miközben sokkal több hullát hagy maga mögött, mint egy átlagos napon.

Nem értem igazán, hogy Besson miért bízta Adi Hasakra a forgatókönyv megírását, hiszen ő eddig csak egyszer végzett hasonló munkát, az is még a 90-es évek közepe-vége felé volt és az Árnyék-összeesküvés nem jó ajánlólevél. Még szerencse, hogy John Travolta bevállalta az amerikai ügynök szerepét, a színész kopaszon, körszakállason és kicsit elhízva játszik, nem éppen bizalomgerjesztő figura, ki nem nézné belőle az ember, hogy ő az amerikaiak legjobb ügynöke. A figura tevékenysége három dologra korlátozódik: vagy vicces (vagy annak szánt) mondatok hagyják el a száját vagy szitává lő mindenkit vagy hamburgert majszol. Az előléptetésre áhítozó botcsinálta ügynököt Rhys Meyers formálja meg, inkább csak statisztál Travoltának, meghúzódik annak termetes árnyékában. Sajnos nincs meg a kémia kettejük között, egyszerűen nem illenek egymáshoz (pedig mikor egymás mellett álltak Stan és Pan jutott szembe). Kasia Smutniak alakítja a kezdő ügynök szerelmét, a hölgy nem csak a kötelező női kellék szerepét tölti be.

Morel már bebizonyította, hogy ért az akciófilmekhez, az Elrabolva után biztosan sokan megjegyezték a nevét, most is viszonylag pörgős, akciódús produkciót készített, de mégsem sikerült összehoznia egy olyan alkotást, amire később is emlékezni fogunk. Az elején még úgy tűnik, hogy történet sem lesz, csak lőnek meg szaporodnak a hullák, de hogy kit üldöznek meg hogy miért nem lényeg. A lövöldözésekkel tarkított jelenetek nem néznek ki sehogy, totálisan átlagosnak tűnnek és a tempóval is gondok adódtak. Az autópályás résznél mikor Travolta az ablakon kihajolva raktétavetővel veszi célba az előttük suhanó kocsit még jó is lehetett, nem várja el az ember, hogy egy Bad Boys 2-höz vagy a Mátrix: Forradalmakhoz hasonló üldözést kapjon, de valami mutatós jelenettel előrukkolhattak volna. A From Paris With Love tehát egy totálisan átlagos akciófilm, csak Travolta miatt éri meg megnézni, habár egy-két helyen csöppet túljátssza magát, de nélküle a produkció jóval kevesebbet érne.

imdb: 6,5
rottentomatoes: 35 %

Büdzsé: 52 millió dollár
Eddigi amerikai bevétel: 24 millió dollár
Eddigi összbevétel: 29 millió dollár

Címkék: akció iromány 50 % from paris with love

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr541832292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2010.03.12. 06:29:46

most megnyugodtam, nekem is az volt a véleményem, hogy Travolta többször túljátszotta a szerepét...:)
öregszik, de azért szeressük:D

Alex Mahone 2010.03.13. 01:13:00

Nekem kifejezetten tetszett így éjjelre... A Ponyvaregényre való utalás meg mekkora már :D
süti beállítások módosítása