Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2010.03.18. 11:36 koimbra Szólj hozzá!

A magyarok is láthatják miképp tér vissza több év szünet után Mel Gibson, emellett pedig jönnek az arkangyalok seregei is, hogy elpusztítsák az emberiséget, két magyar film és egy francia-portugál vígjáték is terítékre kerül.

A sötétség határán (Edge of Darkness): Martin Campbell készíthette el egy régi BBC minisorozat filmváltozatát, amelynek rendezője ő maga volt. Mel Gibson 8 év után látható ismét főszerepben, a színész Craven nyomozót alakítja, akinek a lányát a háza előtt lövik le. Mindenki úgy hiszi, hogy a célpont a detektív lett volna, ám Craven később felderít néhány érdekes dolgot a lánya múltjában.
A 80 milliós produkció nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, Gibson visszatérése eddig bukta.
Itt írtam a filmről

Légió (Legion): Az Úr el akarja pusztítani az embereket, ezért arkangyalokat küld a Földre, Mihály azonban mellénk áll a bajban, utolsó reményünk egy sivatag szélén található étkezdében lelhető fel. Scott Stewart első rendezésében Paul Bettany játssza Mihályt, feltűnik még Dennis Quaid, Tyrese Gibson és Charles S. Dutton is.
Szerintem rossz volt.

Szeszélyes szőke (Singularidades de uma Rapariga Loura): franca-portugál-spanyol romantikus vígjáték. A történetben egy férfi beleszeret egy rejtélyes, szőke lányba. A rendező Manoel de Oliveira, aki 101 éves, 1931 óta van a filmszakmában.

Igazából apa: Mit tehet egy ausztrál festő, ha csődbe megy? Hazautazik Magyarországra, hogy megkeresse régi képeit. Márk - pénzes és nőcsábászatra hajlamos barátja támogatásával - meg is érkezik, hogy felkutassa ifjú művész korában hátrahagyott alkotásait, de egészen mást talál. Emlékeket. Meg egy kislányt, aki talán az ő gyereke. Kaszás Géza játssza a festőt, Scherer Péter pedig a barátját alakítja. Gryllus Dorka, Kamarás Iván, Cseke Péter, Józsa Imre is feltűnik a vígjátékban, Novák Emil rendezte az alkotást.

Bibliothéque Pascal: Hajdu Szabolcs filmje négy díjjal távozhatott a 41. Magyar Filmszemléről. Mona Paparu mikor külföldre utazik nagynénjénél hagyja kislányát, akitől viszont a gyámhatóság elveszi a gyereket, mikor Mona hazajön el kell mondani a gyámhatóságnak, hogy mit is csinált külföldön.

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr691849286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása