Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

You Don't Know előzetes - Al Pacino játssza Dr. Halált

2010.03.23. 22:24 koimbra 3 komment

Tavaly májusban jelentette be az HBO, hogy Jack Kevorkianról fog filmet készíteni és a főszerepre sikerült megnyerni Al Pacinot. A You Don't Know Jack címre hallgató produkciót A gomb és a Jó reggelt, Vietnám rendezője, Barry Levinson dirigálta.

 A doki az évek során 150 esetben segített a betegeinek öngyilkosságot elkövetni. Az orvos a páciensei részére bocsátotta az általa tervezett szerkezetet, amelyen ha megnyomtak egy gombot, akkor az a szervezetbe olyan anyagokat juttatott, ami az illető gyors és fájdalommentes halálához vezetett. Nagy jogi vita volt ebből néhány éve, sokan ellenezték, hogy a halálos betegek így vetnek véget az életüknek, de legalább ennyien voltak mellette az ügynek. Kevorkiant sokszor idézték be a bíróságra, elegendő bizonyítékot nem sikerült felmutatni ahhoz, hogy elítéljék. 1999-ben aztán magával vitt egy videófelvételt a tárgyalásra, ahol megmutatta, amint egy beteget segít át a túlvilágra. Kevorkiant ez alapján ítélték el, 10-25 évig tartó börtönbüntetést kapott, a fegyházból tavaly júniusban szabadult.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr121863830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.03.23. 22:47:28

Na ez egy nagyon érdekes alkotás lesz. Csak kár, hogy az HBO filmek alig jutnak el ide. A legtöbbször a csatorna csak egy éves késéssel szokta mutatni kis hazánkban. :S

Dejdő 2010.03.23. 23:11:51

Asszem Pacinonak ki fog járni valami elismerés ezért:D

konyvelomo 2010.03.23. 23:32:35

Pacino legenda már most, de a kétezres évek filmográfiája elég gyengére sikeredett.

Reméljük most lesz alkalma leporolni a zsenit...
süti beállítások módosítása