Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Heti néznivaló

2010.04.29. 11:33 koimbra 6 komment

Fél tucat új film érkezett a magyar mozikba, a felhozatalból csak egynek van esélye nagy bevételt produkálni.

Vasember 2 (Iron Man 2): A címszereplőnek az orosz Whiplash-sel és egy másik milliárdossal gyűlik meg a baja, ráadásul a Fekete Özvegy is nála kémkedik. Egy héttel hamarabb láthatjuk, mint az amerikaiak. Robert Downey Jr. ismté eljátssza Tony Starkot, a rendezői székben pedig megint Jon Favreau ülhetett.

Tetro: Francis Ford Coppola fekete-fehér drámája. Bennie 17 éves és Buenos Airesben szeretné meglelni egy évtizede eltűnt bátyját, Tetrot. Sikerül is rátalálnia, ám a testvére már csak árnyéka egykori önmagának.

Vinyan - Az elveszett lelkek (Vinyan): Francia horror-dráma. Egy házaspár elveszíti fiát egy szökőár miatt, a tragédiát nehezen tudják feldolgozni. Egy burmai falvakról szóló kisfilmben azonban a feleség úgy véli, hogy látta az eltűnt fiát, ezért felkerekednek, hogy kiderítsék valóban él-e még a gyermekük.

Kínai lány (She, a Chinise): Angol-francia-német dráma. Mei egy kínai faluban él, a lány elhatározza, hogy otthagyja addigi élőhelyét és a városba utazik, ahol azonban nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt remélte, ezért Londonba utazik.

Revans (Revanche): Osztrák krimi. Alex, a volt fegyenc egy kuplerájban dolgozik, itt pedig beleszeret az egyik prostiba. Ki szeretnének törni a nyomorból, de a bankrablás nem úgy alakul, ahogy azt eltervezték.

Túlparton (Gagma napiri): Grúz-kazahsztáni filmdráma. Egy anya és fia elmenekül Abháziából, Grúziá fővárosában, Tbiliszben kezdenek új életet, de a gyerek nem tudja megszokni új lakhelyét és környezetét. Mikor anyját egy másik férfival látja úgy határoz, hogy inkább visszatér Abháziába.

Buddha elsüllyedt szégyenében (Buda as sharm foru rikht): Iráni dráma. A történetben egy hat éves afganisztáni lány iskolába szeretne járni, de a törvények tiltják, hogy nők is részesei lehessenk az oktatásnak.

Címkék: néznivaló

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr141961567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spawn85 2010.04.29. 16:25:15

A "Vasember 2"-t megnéztem ma délután. Tetszett. (Azt hiszem így tudom a legspoilermentesebben összefoglalni. :) )

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.04.29. 16:41:13

@Spawn85: Letudtam én is. Valamivel rosszabb szerintem az elsőnél. Több Vasemberes jelenetet akartam látni, mert míg az elsőnél rá lehetett fogni, hogy csak összerakja a ruhát és azért nem szerepel benne annyit a "ruha", itt viszont elég keveset volna jelen.
Olivia Munn egyébként hol volt a filmben?

Spawn85 2010.04.29. 17:15:13

@koimbra: Én igazából nem tudtam eldönteni, hogy ez tetszett-e jobban, vagy az első. (Hétvégén úgyis lesz a TV-ben az első, lehet megnézem még egyszer.)

Olivia Munn? Nem ő volt a riportercsaj a film eleje felé?

Amúgy remélem a Fekete Özvegy kap egy önálló filmet majd, és abban is Scarlett Johansson fogja játszani.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.04.29. 17:19:41

@Spawn85: Aki Hammerrel volt? Ő Leslie Bibb.
Lesz Fekete Özvegy film és szerintem a Bosszú Angyalaiban is akciózni fog.

Spawn85 2010.04.29. 18:09:59

@koimbra: Nem. Leslie Bibb-et felismertem. Volt egy másik riportercsaj, még az elején, egy fekete hajú, aki a Stark Expo megnyitójáról tudósított.

Hogy lesz Fekete Özvegy film az jó hír. :) Akkor már csak abban bízok, hogy Scarlett Johansson visszatér a szerepben. :)
(Amúgy én őt is elnéztem volna többet akciózni itt is)

Rolee83 2010.04.30. 06:50:31

Szombat este nézem a Vasembert, már nagyon várom!!
süti beállítások módosítása