Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: A zöld ogre visszatért, bár nem úgy, ahogy várták

2010.05.23. 22:38 koimbra Szólj hozzá!

Észak-Amerikai box office

Nem okozott nagy megelepetést, hogy a Shrek következő része, szám szerint a negyedik az élen kezdett, a vártakkal ellentétben azonban jóval gyengébb eredményket tud csak felmutatni. Az Universal a MacGruberrel próbálkozott a mozikba csalogatni a közönséget, ám kudarcot vallott, a film keveseket érdekelt.

 

2001-ben mutatta be a DreamWorks a Shrek animációs filmet, amelyben mindenki megkedvelte a zöld ogrét, a folyamatosan beszélő szamarat és Fionát, rajtuk kívül feltűnt a mesékből megismert klasszikus karakterek többsége. Jelen volt Pinokkió, a három kismalac és a nagymamának öltözött farkas is. A folytatás köröket vert az első felvonás eredményére, míg a Shrek 42 millióval kezdett és 267 millióig jutott, addig a második rész a Csizmás Kandúrral megtámogatva már 108 milliós nyitány után 441 milliónál távozott a mozikból, a harmadik mind közül a legjobban kezdett 121 millió dolláros hétvégét tudott felmutatni, ám a nézők egy része már csalódottan távoztak a mozikból és 322 millióval zárt. A stúdió mégis elhozta a negyedik epizódot, ezzel együtt bejelentették, hogy nem lesz animációs film a közkedvelt ogréval a főszerepben. A nézőket annyira nem hatotta meg, hogy talán most utoljára láthatják Shreket és 71 millió dollárt hagytak ott a kasszáknál, ami a fentebb leírt eredmények fényében nagy csalódás lehet a készítőknek, ráadásul ezúttal 3D-vel is megtámogatták a produkciót, ennek fényében pedig egyelőre úgy látszik, hogy talán a leggyengébben teljesítő darab lesz a franchise történetében. Az imdb-n 6,8-en áll, a Rotten Tomatoes oldalán pedig 54 %-os az átlaga. A Brandonfibbs oldal azt írta a filmről, hogy Benjamin Franklin mondta egyszer, hogy a halak és a vendégek három nap után kezdenek bűzleni. Ugyanez mondható el általában filmes franchise-okra, a Shrek negyedik részéből hiányzik a varázs, de legalább újra erőre kapott. A Film.com szerint ha lenne Shrek sorozat, akkor ez lehetne a harmadik évad két részes évadzárója. Nem rossz ugyan, csak a nem való a mozivásznakra.

 

MacGruber karaktere a Saturday Night Live szkeccsfilmjei alapján vált ismertté, a figura MacGyvert figurázta ki. A főszerepre sikerült megnyerni Will Forte-t, aki a szkeccsekben is eljátszotta a karaktert. A másfél órás akció-vígjátékban MacGrubernek fel kell kutatnia egy veszélyes terroristát, aki nukleáris fegyvert akar bevetni, természetesen a humorra hegyezték ki az egész produkciót. A 10 millió dollárból forgatott filmre nem özönlöttek az emberek, a 4,1 millió dollár gyűjtött össze, profitra Észak-Amerikában nem számíthat. A The Scorecard Review írója azt mondja, hogy mocskos humora van a filmnek, a skeccsek alapján egy remek, 80-as évek akciófilmjei előtt tisztelgő alkotás született. Az Orlando Sentinel pedig úgy véli, hogy 15 percig még igazán vicces, a következő 30 percben enyhén mulattató, a maradékban pedig némileg unalmas.

 

Régebben bemutatott filmek:

Megfelezte (-48,9 %) a múlt heti eredményét a Vasember 2, ezzel együtt pedig 251 milliónál jár. Az első rész gyengébben nyitott, a harmadik hétvégéjére azért összeszedett 252 milliót. A 300 millió elérésére még mindig van esélye. 48,1 %-kal termelt kevesebbet a Robin Hood, a film 200 millió dollárt emésztett fel, ezt a szintet a produkció nem tudja hozni, örülhet, ha a 100 milliót összekaparja, nemzetközi szinten jobb a helyzet, ott már 125 milliót kasszírozott. A Párterápia átsuhant a 90 milliós vonalon, 95-96 millió környékén végezhet a vígjáték, a 100 millión nem valószínű, hogy áthalad. Tartja magát a Rémálom azt Elm utcában feldolgozása, pedig a kezdetekkor még a 60 millió elérése sem tűnt biztosnak, most pedig már mérget vehetünk rá, hogy áthalad rajta. Kilencedik az Így neveld a sárkányodat, amely most pályafutása legnagyobb csökkenését produkálta, nem is csoda, hiszen a potenciális nézők egy része inkább a Shreket választhatta.

 

Limitált bemutatók: 4 helyen volt látható a Solitary Man, a Michael Douglas és Danny DeVito főszereplésével készült film 89.000 dollárt hozott. A Kites romantikus filmet 208 moziban vetítették , a megkeresett 1 millió dollár a lista 10. helyéig repített az alkotást.

 

Amerikai mozis bevétel becslések (top 10), az adatok millió dollárban értendőek

Cím

Hétvégi bevétel

Amerikai bevétel

Büdzsé

Info


Shrek a vége, fuss el véle


71,25


71,25


165

Szinkronos előzetes, poszterek


Vasember 2


26,60


251,26


200

Iromány, interaktív előzetes, tv spot


Robin Hood


18,70


66,10


200

 Előzetes, jelenet, poszter 

Letters to Juliet

9,10

27,40

 

Előzetes

Just Wright

4,22

14,63

 

 

MacGruber

4,10

4,10

10

Előzetes, poszter


Párterápia

2,82

90,66

55

Iromány és előzetes


Rémálom az Elm utcában


2,28


59,93


35

Előzetes , képek, tv spot, motion poszer 

Így neveld a sárkányodat


1,85


210,94


165

 Iromány, poszter, tv spot, vázlatok 

Kites

1,03

1,03

 

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr22026247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása