Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Szex és New York helyett Klimax és Abu-Dzabi

2010.05.30. 11:08 nyuszisz 31 komment

 

Az egykor népszerű sorozat mozifilmváltozataival félelmetes irányt vett. Úgy tűnik a ruhaipar túl nagy lehetőséget látott benne, és a töménytelen termékbemutató alatt elveszett az a lényeg, amiért a négy barátnő kalandjait szerettük a tévében.

A második mozifilm története nagyjából az előző rész után két évvel folytatódik,  amikor Carrie  (Sarah Jessica Parker) és a barátnői Miranda (Cynthia Nixon), Charlotte (Kristin Davis) és Samantha (Kim Cattrall) "meleg esküvőre" mennek. A sorozatból ismert két barátjuk házasodik össze, csillogó ünnepély keretében. Aztán pár nap múlva tiszteletüket teszik a vörös szőnyegen is. Ja, és volt nyolcvanas évekbe való nosztalgia is, mert az most menő. Egyébként mind a négy hölgy jól van, Carrie unja a házaséletét, Charlotte-nak elege van az üvöltő gyerekekből, Mirandának a munkából, Samantha pedig napi egy kiló gyógyszerrel igyekszik megőrizni a libidóját, de mivel valamivel ki kell tölteni a filmet, azért Samantha és a lányok Abu-Dzabiba (előkelőbb, mint Dubaj) repülnek,  Samantha egy egészen friss ismeretsége révén, teljesen ingyen és bérmentve.

A Minelli, Szmájli Szájrusz és Cruz jelenést a film elején letudjuk, esetleg sóhajt az ember, bár a langyi esküvő allatt elég erős a késztetés a menekülésre, még mindig kibírható, mert a sorozat emléke alapján jogosan várjuk, hogy jöjjön végre valami vicces. De nem jön. Hosszú, kétórás reklámfilmet toltak elénk, egy szórakoztató vígjáték helyett! Kiknek készült ez a film? A film alatt abszolút az az érzésem volt, hogy csakis maga az eltorzult fogyasztói társadalom képes élvezni ezt a terméket. Kényelmetlenül éreztem magam végig. Bosszantott, hogy rászántam a drága időmet, mert még csak mosolyogni se lehet Samantha "híres amerikai humorán".

Fájdalmasan életszerűtlen történet, melyben a főszereplők nem is emberek, hanem  kirakati babák. Négy hősnőnk egy sivatagi kirándulás alkalmával, amikor is egész délutánjukat tevegeléssel és üldögéléssel töltik, képesek egy kisebb ruhatárat vinni magukkal, hogy legalább negyedóránként átöltözhessenek. Annyira sekélyesek a szereplők, főleg Samantha, hogy kínos volt nézni. Viszont, ha nem lett volna kínos, akkor az unalomban vergődtünk volna.

Kicsit furcsa a film hozzáállása a közel-kelethez. Eleinte teljesen olyan, mint egy utazási iroda reklámfilmje. Nyomják elénk az überluxus- és a giccsszállodát és hallgatjuk a négy lánytól, hogy hűűű és húúúú. Aztán amikor kiderül, hogy itt a csador az elvárt viselet, és mások az erkölcsök is, az pedig nem tetszik a szabad amerikai népnek, abbamarad a mesebeli ország ajnározása. Kívülállóként nézve, szereplők viselkedése ebben az idegen országban nem humoros. Ez a film már így is szégyen az amerikai nőkre nézve,  de a végén még be vágnak egy - hab a tortán - jelenetet, hogy de jó az USA-ban, ahol nem létezik szemérmesség. Bizonyos jelenetek  és párbeszédek pornófilmbe illő igénnyel készültek. Lásd: Samanthát egy férfi felkéri táncolni, mire ő közli, hogy inkább felmenne vele a szobájába, de említhetném a dán Rudis poént is. Négy kiélt, nőt látunk, akik egykor élvezték a fiatalságot és a függetlenséget, ma pedig kiöregedve a New York-i éjszakából, túl minden földi évezeten, azt hiszik, hogy a világ egyik legsúlyosabb problémája a Louis Vuitton hamisítása.

Ez a film nem a Szex és New York sorozat utóda. Nem vicces, nem New Yorkban játszódik, elvesztette az életszerűségét. Samantha kicsapongásai ellenére, a szex sem igazán téma már a lányoknál. Úgy tűnik, a Szex és New York mozifilm Abu-Dzabiban klimaxol.

Imdb: 3,6/10

Címkék: iromány vígjáték romantikus 40 % sex és new york2 sex amd the city2

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr312041795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elanor_ 2010.05.30. 11:33:52

jó kritika, csak megerősített abban, amit a trailer sugallt, h kár erre a filmre pazarolnom életem egyetlen percét is :)

"azt hiszik, hogy a világ egyik legsúlyosabb problémája a Louis Vuitton hamisítása."
- nem láttam a sorozatot, csak pár percet belőle... szóval nem vagyok benne biztos, de:
a sorozat nem ugyanilyen sekélyes volt? ott foglalkoztak bármi mással a felszínes kapcsolatokon és a konzumidiótaságon kívül?

nyuszisz 2010.05.30. 11:47:38

@Elanor_: köszi :) a sorozat szerintem jó volt, egy részre emlékszem, amiben volt LV hamisítványokról szó, meg amúgy tényleg lényeges része volt a divat régebben is, de nem ilyen durván, mint most, vicces volt nem pedig ennyire alpári, és életszerű problémákról, helyzetekről szólt.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.05.30. 12:49:20

a harmadik részben brit tudósok renegát csoportja elrabolja a négy főhősnőt és egy időgépteleport segítségével egy távoli bolygóra teleportálják őket, ahol már csak frusztrált metroszekszuális férfiak élnek, de a csajok megmutatják nekik a szinglibaszás minden csínját-bínját.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.05.30. 12:59:09

A sorozatot nem néztem, egy-kettő részbe pillantottam bele, de úgy gondolom ez nem nekem készült:) A filmet kihagyom, akárcsak az elsőt.

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.05.30. 13:05:40

new yorki = New York-i
Amúgy meg ez a sekélyes, negyvenes-ötvenes nők két és fél órás picsáskodása még így is lefedi a női mozinézők nagy részét. Huszoniksz éves ismerősöm, aki persze a premierre váltott jegyet, mondta, hogy amikor megjelent egy jó ruha/cipő/pasi, egy emberként sóhajtozott az egész terem. Ennyi elég is, a mondanivalót meg ki nem szarja le...

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.05.30. 13:07:04

@Elanor_: A sorozatból azért kijött az, hogy a nagy szingliségen és/vagy divatbuzuláson kívül ezek megkeseredett nők, akik két kézzel kapnának egy normális kapcsolat után, ha lenne lehetőségük.

Don Bandi · http://www.youtube.com/watch?v=w_mZqfanqg0 2010.05.30. 13:17:11

a sorozat és a két film eredeti címe: sex and the city. tehát nem kötelező mindig new yorkban játszódnia. az első film los angelesben és mexikóban is játszódott new yorkon kívül. a sorozatot nem néztem - ennyire nincsenek kötélből az idegeim - da ha jól sejtem akkor abban sem töltik az egész idejüket new yorkban. tehát qrvára értelmetlen dolog abba belekötni, hogy nem is new yorkban játszódik. a sex and the city nem new yorkról szól, hanem néhy picsáról.
az meg se fordult a kritikusok fejében, hogy amúgy ez az egész egy rakás szar, és tökmind1 hog milyen városban, milyen ruhákkal és színésznőkkel csinálják?

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2010.05.30. 13:28:26

@Don Bandi: Ha ismernéd a szériát, akkor tudnád, hogy annak középpontjában Carrie állandó rovata áll, melyben a _New York-i_ szinglik életét övező problémákról ír. Van szerepe a városnak a sorozatban, nem is kicsi.

Georgiana (törölt) 2010.05.30. 13:51:19

Szia Nyuszisz!
Nagyon tetszett az írásod, ez alapján nem vágyom ezt a filmet megnézni :)
Abban egyetértek veled - és Venommal -, hogy a sorozat többnyire jó volt, szórakoztató, sokszor humoros, életszerű.
(Nekem azért is nagyon bejött, mert remekül tudtam vasalni, míg a filmet néztem. Azóta ritkábban vasalok.)

Lajosnak lett egy karfiolja 2010.05.30. 13:55:47

"Kicsit furcsa a film hozzáállása a távol-kelethez."
Akkor most én értek félre valamit (nem láttam a filmet) vagy elírás? Vagy nekik távolabb van, nekünk meg közelebb? :)

proletar 2010.05.30. 15:00:52

elvesztette a milyét?

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2010.05.30. 15:10:09

@bagsmkt:

Én szeret szabad hajózás, de kevés lehetőség. Te nekem ad hajó, mert ünnepel? Csak csodálkozok körbe.

suo tempore 2010.05.30. 15:35:38

már a sorozat is szar volt, csak egy nagyon szimpán álcázott reklámja a túlárazott divatkellékeknek és fogyasztásra épülő életmódnak, ebbe beletartozik,h a párkapcsolatokat is fogyasztási cikknek képzeljük, kicsit megkopik, mehet a kukába

aki ezt a filmet ezek után képes megnézni, azt azzal büntetném,h többször is kelljen neki

pause 2010.05.30. 15:43:42

csakazertis megnezem,hogy mi az amibol szerencsere kimaradok a jovoben:D

Zuár 2010.05.30. 15:58:22

Hú, de kár, hogy nem tegnap olvastam ezt a kritikát (minden szava igaz) megspórolam volna a mozijegyem árát. Az első 20 percben még csak döbbenten figyeltem, utána már csak vártam a végét :(

Intizar 2010.05.30. 16:32:36

@Don Bandi: Okos dolog beismerni, hogy nem nézted a sorozatot, aztán elmagyarázni, hogy miről szólt. Tehát, nem the city, hanem the City, nagy betűvel, vagyis New York. És az a három darab rész, ami más helyen játszódott, az is arról szólt, hogy New York az egyetlen Város, ahol ezek a hölgyikék élni tudnak.

Elanor_ 2010.05.30. 17:39:59

_Venom_ · venomblog.blog.hu 2010.05.30. 13:07:04
eheh, ez a kis momentuma a hajrá-de-jó-meg-de-szuper-hogy-szinglik-vagyunk dumának rendszerint elmarad / mélyebben el van dugva :)

Shyllard 2010.05.30. 17:40:22

A sorozatból láttam pár percet, nekem annyi elég volt. Már maga Sarah Jessica Parker is iszonyatosan kikészít, nemhogy az értelmetlen fecsegése :S

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.30. 17:41:03

Nem tudom mert nem lattan a sorozatot, de nekem ebbol a filmbol a melegeskuvo es szinglipicsogas vekony maza ellenere a kokemeny amerikai konzevatizmus uzenete jott at, ahol a no helye a hazassagban es konyhaban van, a pasi meg megerdemli a kanapen doglos tevenezest. Szoval baromi nagy onellentmondasokat ereztem a mondanivaloban.

gossage 2010.05.30. 17:56:50

nem lattam a filmet es a sorozatot sem...elnezest,nem is fogom megnezni.
ket dolog jutott eszembe az eredeti trailert latva,ez a foszereplo valami hihetetlen korcs,nagy feje van es 5 eves kislany teste-ez a noi ideal?

a masik meg lehet hogy SAJNOS ilyenek lettunk , igy csinalt bennunket a fogyasztoi tarsadalom ahol a kimondhatatlan nevu taska utanzasa es a neve az a komoly dolog-ide jutottunk

egyebbkent ez a kritikai is jo

gossage 2010.05.30. 17:58:13

igen igy hivjak a korcs ember formatumot
Sarah Jessica Parker
csak nem tudtam az elobb fejbol

Pipi1 2010.05.30. 18:32:11

Még nem láttam a mozifilmet de megnézem.
A negatív kritikát nem tudom teljesen elfogadni, hiszen mégis mit várt a kritikus ettől a filmtől? Ez nem a vér, a drámák filmje, sem egy hatalmas vigjáték ez nem az a film. Ez azoknak szól akik látták és szerették a sorozatot, vagy épp limonádéra vágynak.
Azért megdöbbentő, hogy valaki a Szex és New York mozifilmtől mondanivalót vár..
A sorozatot más, nagyon jó, persze nem mindenkinek, és nem minta életmód.

Igen, vannak filmek amelyek nem komoly dolgokkal foglalkoznak és nem azért mert ide jutottunk, hanem azért mert mindig is itt voltunk. Mindig volt igény szórakozás könnyedebb műfajára, és lesz is. Egész egyszerűen azért, mert az életünk kérdéseire nem a filmekben kell választ keresnünk.

Ha valakit érdekel ez egy nagyon szép pillanat a sorozatban, Carrie és Big első szakítása (semmi magasztos, csak egy jó jelenet, fantasztikus zenével)

www.youtube.com/watch?v=Lw--89FqrM4

És a zene:Anna - Gunnar Madsen
www.youtube.com/watch?v=eGJpFOUIG9c

Shyllard 2010.05.30. 18:54:29

@Pipi1: Megnéztem, de szerintem ez csak azoknak jelent igazán valamit, akik végigszenvették a két szereplő kapcsolatát. De ha már sorozatban levő megható jelenet: www.youtube.com/watch?v=ZScJPHX2aVw Bár ezt is csak az érti igazán, aki végigszenvette a Scrubs-ot :)

nyuszisz 2010.05.30. 19:36:52

@Pipi1: ez a poszt pont arról szól, hogy a film nem üti meg a sorozat színvonalát, de majd ha megnézed meg fogod érteni.

Pipi1 2010.05.30. 21:13:03

@nyuszisz: értem én, hogy nem üti meg. De nem is várható el, hogy megüsse mert populárisabbnak kell lennie.
Na mindegy megnézem, mert én úgyis elfogult vagyok :)

Shyllard 2010.05.30. 22:33:44

@Pipi1: Nemhinném, hogy ezt a filmet bárki más megtekintené a sorozat rajongóin kívül :) Esetleg még azok a szerencsétlenek, akiket magukkal cipelnek....

arctic 2010.05.30. 23:01:49

Gondoltuk, hogy az év mozitermésének a legalja lesz ez. De mire fel kapta azt a derék 40 százalékot?

Intizar 2010.05.30. 23:35:33

@Pipi1: Mit vártak, mit vártak... azt a szellemet, igenis, SZELLEMET, ami a sorozatban még megmutatkozott. Én csak az első nagyfilmet láttam, az is csalódás volt már. Ezt most nem tudom,talán inkább mégse nézem meg.

Intizar 2010.05.30. 23:40:21

Ja bocs, és nem azért csalódás, mintha a sorozat "komoly dolgokról" szólt volna. Már abban sem a globális fölmelegedést vagy a rabszolgatartást és hasonlókat taglalták. És az én ízlésemnek abban is sok volt már a divat- és konzumzombiság. Csakhogy abban volt még más is. A tökéletes léhaság kellős közepén igenis tudtak a legmélyebb emberi dolgokról odarakni egy-egy kis sziporkát. Ezért szerettem, béke poraira.
süti beállítások módosítása