Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Magyar 3D-s mesefilm Goda Krisztinától

2010.06.20. 21:29 koimbra 47 komment

Az origo arról számolt be, hogy Goda Krisztina  élőszereplős mesefilmet készít, méghozzá 3D-ben. A forgatókönyvet Divinyi Réka veti papírra Lezsák Levente Emerson és Tsa. mesekönyve alapján. A könyv megfilmesítésének az ötlete Vágási Emőke producer fejében született meg még a Csak szex és más semmi vígjáték előtt, akkor még csak egy rövidebb mesében gondolkodott, ám jelenleg már egy költségesebb, mozis verziót szeretnének megvalóstani és ha minden jól megy 2012-ben tudnak hozzálátni a munkálatokhoz.

Az ekultura oldalán leírtak szerint a történet azzal kezdődik, hogy Mordia királya, IV. Burgum jobb lábbal kel fel. Ettől talán még az egyszeri olvasó nem kap sikítófrászt vagy legalább leküzdhetetlen olvashatnékot, de csak azért, mert nincs képben afelől, hogy ez mit jelent.
Mordia ugyanis, ahogy neve is sugallja, a rosszkedv, a negatív gondolatok és hasonlók borongós országa, ahol a királynak kutya kötelessége minden reggel bal lábbal kelni. Csakhogy IV. Burgum nem áll itt meg, s olyan iszonyatra vetemedik, hogy álló nap vicceket mesél, vidám dalocskákat énekeltet udvartartásával, az udvari meteorológustól szép időt rendel, és így tovább. Ettől a példátlan változástól a mord előkelőségek (s utóbb az istenadta nép is) jószerével sokkot kapnak, csupán az udvarmesternek, Bikacsöki Balambérnak jut eszébe valami mentőötlet: találni kell egy mesterdetektívet, aki kinyomozza, mi történt. Mert hogy IV. Burgum rosszkedve bűncselekmény áldozata lett, az nem vitás. Mi több, alighanem varázslat állhat a dolog hátterében. Bikacsöki egy bizonyos Emersont bérel fel az ügy megoldására, akinél pechesebb, egyszersmind nagyképűbb magánnyomozót még nem hordott a hátán a föld. A rátermettségnek és éles logikának szűkében lévő figura magával viszi sokat szidott tanoncát, Jones-t is, aki viszont messze nem olyan buta, amilyennek mestere képzeli…Jones-nak jut eszébe például, hogy a Mágikus hatás-ellenhatás törvénye értelmében, ha valakit vidámmá tettek, akkor másvalaki elszomorodik – és, milyen az élet, ez a személy pont a Mordiával szomszédos Vidória uralkodója, IV. Hugó. És ez bizony még csupán a bonyodalmak kezdete!te mesekrimijében, ahol természetesen minden jó, ha a vége jó, és persze a sárkányok sem maradnak éhen.

Reménykedjünk benne, hogy nem egy Kis Vuk-szerű förmedvényt készítenek, bízzunk Godában, hiszen a hazai filmgyártásban ő legalább élvezhető filmeket rendezett, a Csak szex és más semmi kivételesen szórakoztató vígjáték volt, a Szabadság, szerelemmel sem gond és a Kaméleon is egy igen jó thriller volt.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr772096485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2010.06.20. 21:43:19

Ezért tartanak itt a magyar filmek és rajzfilmek, ahol... Gagyi történet, bárgyú nevek, koppintás és/vagy életképtelen ötletek.

Ezt a szinopszist még olvasni is rossz volt, milyen lesz majd filmen?!

Tipca 2010.06.20. 22:02:16

@A nép fia: A sztori még nem is lenne annyira gáz. Igen, bárgyú (kinek, hogy, nekem inkább beszélő) nevek, nem túlspilázott történet, de ez egy mese, és a leírás alapján még csak nem is fiataloknak, hanem konkrétan gyerekeknek (6-8 év) szóló.

DE!

Mi a fészkes fenéért kell erőltetni a 3D-s animációt? Láttuk mi lett a Kis Vukból is. Egy sima kézzel rajzolt animációs film (szerintem) olcsóbb lenne, és sokkal szebb is. :(

Prerikutya 2010.06.20. 22:49:07

Tisztelt Mindenki!
Az egy dolog amit leírnak, biztos változtatnak még rajta jó sokat. Én drukkolok, nekik, hogy eladható, de élvezetes is legyen:)!
Várjuk meg, hogy mi lesz a vége!

baliquez 2010.06.20. 23:00:36

Lehet szidni a Kis Vukot de a kitűzött célt maradéktalanul sikerült elérni vele: egy nagy raklapnyi kétes eredetű pénzt sikerült tisztára mosni, és egy kisebb raklapnyi közpénzt ellopni és megtömni vele a haveri kör zsebét. A közönség le van szarva, azért kell 3D film mert arról tudja a nép hogy az drága.

Egyébként nincs semmi gond a fentebb leírt mesével, lehet hogy később sem lesz, előre ítélkezni és pláne a Kis Vuk című tolvajlásügyi manőverhez hasonlítani csúnya dolog.

Mondjuk ha nyitásból egészestés filmben gondolkoznak az már gyanús, köszönhetően pölö a Kis Vuknak is.

ergerberger 2010.06.20. 23:04:58

Ez így kurvanagy adag fosnak hangzik, de valószínűleg a végeredmény még annál is nagyobb fos lesz.

De legalább az adófizetők pénzéből jól megtámogatják majd ezt is, mint a többi ótvar szar magyar filmet.

Paleee 2010.06.20. 23:28:09

Szerintem is inkább várjuk ki a végét, én szurkolok a filmnek! :)

Amúgy annyira ismerősek a plakát rajzai, nem ugyanaz a srác csinálta, aki a Rejtő képregényeket rajzolta újra?

HarrisonBergeron 2010.06.20. 23:29:20

Minden elismerésem Goda Krisztának, de ez a sztori szörnyen rossz. Nem lehet nem észrevenni, mit honnan vett kölcsön a szerző... Nagy kár, mert pölö Nagy Franciska meseregényeiből sokkal eredetibb filmet lehetne csinálni. Talán mert azokban a mesékben eredeti figurák, történetek és párbeszédek vannak.

Môžeš mi pomôct'? 2010.06.20. 23:32:33

Eladható magyar film? Mért csinálnák eladhatóra? Még ha amúgy képesek lennének rá, még érteném, de így, minek erőlködni? Ez így is egy jól fizető szakma, hogy már a kutya se hugyozza le.

pdstudio.info · http://www.pdstudio.hu/ 2010.06.21. 00:27:08

Mese 3D-ben... Ha olyan lenne a kivitelezés mint amilyen a mellékelt illusztráció akkor azt mondom még jó is lehet. De előre érzem, hogy így okádék fos lesz.

gitáros 2010.06.21. 00:28:10

Nahát, csak nem Lezsák Sándor fia a szerencsés kiválasztott?
Aki persze attól, hogy kaszkadőr, kultúrantropológus és filozófus, és momentán "kutatási területe a világ és a magyarság lovaskultúrájának története", még írhat jó mesekönyvet.

"A könyv megfilmesítésének az ötlete Vágási Emőke producer fejében született meg még a Csak szex és más semmi vígjáték előtt"

A producer jövőbelátó képességének bizonyítéka, hogy az Emerson 2008-as (legalábbis a megjelenés), a Csak szex pedig 2005-ben készült...

Mindenesetre, nem hiszem, hogy komolyabb nehézségekbe ütközne az anyagiak előteremtésével...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.06.21. 01:06:58

Komolytalan a cucc. Hozzánemértő díszfaszok kurvasok kávé meg cigi mellett egymást fűtik, hogy fú baszki Edi, Levi, Zsuzsó, Gubi, Harcsi, Mancsi majd tök jó lesz meg minden tök állat ötlet és a Goda Kriszta már rábólintott a multkor a Napalm sörteraszkertben 2 spangli között.
Aha, good luck dickheads

Brekicc 2010.06.21. 01:23:36

Hát nálam a Kaméleon is a szar magyar filmek sorozatát gazdagította. Túlságosan Talented Mr. Ripley koppintás. Az meg hogy ezt a Matthew McConaghy koppintvány gyereket rakták az élére, annyit segített rajta, hogy végre nem a Stohl v. Csányi Sándor játszotta a főszerepet, hanem egy tényleg jó megjelenésű gyerek, aki külföldön is bekerülne a női lapokba legalább.

A mai magyar filmgyártás sajnos tényleg 99%-ban a béka segge alatt van, mert a haverok rokonai kapják meg a pénzeket filmet csinálni, akiknek tehetségük 0. Utoljára amin nagyon sírtam az a Para c. film volt, ahol sikerült szegény Csoki Csuja Imrét nagyon lejáratni a filmiparban. Szerencsére az Üvegtigris 3 megmaradt még nekünk, bár a langyos 2. rész után félek már attól is kicsit.

Ezt az Emerson és társát meg rohadtul nem értem. Pont nem egy ilyen agyhalott baromságra van szüksége a mai gyerekeknek. Kapnak ebből eleget a Kártún netwörkön, a viván, meg a dizni csenelen.

Az egész produktumból már előre lesüt hogy egy kretén írta, akinek a kedvence a középkori fantasy, a sherlock holmes, meg a kártún netwörkről az ed edd n eddy. Ehhez jön még, hogy nyelvújítónak is képzeli magát és minden karakternek v.mi szefós nevet ad.

Egy mese legyen olyan mint egy jó film(cselekményes, fordulatos de mégis követhető, az se baj ha van mondanivalója,legyenek benne jól megírt karakterek), természetesen megszabadítva a gyerekek lelki világát komolyabban megbolydító részletektől mint fröcskölő vér, emberírtó robotok stb...

Igen, régen ezt meg tudták csinálni, pedig aztán az Eredeti Vuk is fröcskölhetett volna a vértől.
Remélem a Goda K. olvassa a fórumot és észbekap.

buncow 2010.06.21. 01:48:17

@Tipca: Szerintem a 3D az szemüveges 3D lesz nem olyan Kis Vukk-féle... régen jó rajzfilmeket csináltunk, reméljük egyszer megint fogunk...

lurk (törölt) 2010.06.21. 01:53:55

En csak ennyit szeretnek hozzafuzni:

www.youtube.com/watch?v=BmnC7vmo6Ug

Ez legyen az etalon.

izbiz 2010.06.21. 01:55:08

No először is Kártún netvörköt békén hagyni!:D Nagyon jó dolgok vannak rajt! Bloo és Samurai Jack miatt minden meg van nekik bocsájtva!:)

A történet teljesen tipikus mese (nekem pl bejön, teljesen vállalhatóan aranyos könyv lehet), és ennyiből nem lehet megítélni az egész könyv színvonalát, mert bármilyen meglepő a cselekmény kibontása és a nyelvezet pl nem állapítható meg, és még sorolhatnám:)
Abban pedig szerintem egyetértünk, hogy bármilyen sablonos alapötletből lehet igen jó történetet írni.
Vegyük például a földműves fiú megmenti a világot a gonosz varázslótól -> Star Wars (ami pont nem a legjobban megírt történet szerintem, de nagyon jól illusztrálja, hogy mennyire semmit nem jelent az alapsztori)

3D - ez viszont tényleg hibás koncepció szerintem.
Van egy rakat stúdió Magyarországon akik világszínvonalon animálnak 2D-ben, és tökre nem kell hozzá komoly technikai apparátus.
3D - re csak kettőt tudnék mondani, de az egyik játékoknak animál, és eddig csak rövidebb dolgokat csinált. Nem lenne hozzá elég emberük sem. A másik már csinált egész estés filmet ami teljesen vállalhatóan, néhol igazán szépen nézett ki, viszont ezen kívül nem értenek a filmkészítéshez.

Szóval mindent egybevéve, én kicsit félve de nagyon várom mi sül ki ebből.

izbiz 2010.06.21. 02:30:57

No kicsit utána néztem és tényleg nem teljesen animációs lesz, hanem olyan Tim Burton Alice szerűséget emlegetnek.

Hát meglássuk, de szerintem akkor is a rajzfilm volna a legjobb.

Spanish VVax 2010.06.21. 03:18:16

hát nemtudom... én kidobnám a szinopszist, nagyon eröltetett. A mai gennek nem ez kell. Bikacsöki...ezt a hülye nevet..a többi sem jobb. Mass market filmet csináljatok abban van a pénz.

drukkker 2010.06.21. 05:16:39

Mondja már el valaki mi volt a baj a kis vukkal.
Nekem, a gyermekeimnek, sőt most már az unokáimnak sincs semmi bajunk a kis vukkal. Szórakoztató, szellemes, príma színészekkel eljátszatott hangok, élvezhető rajzolás, jaaaaaaaaaaa, hogy - mint írjátok - valakik loptak ennek kapcsán? Hát nem Magyarországon élünk?

kpityu2 2010.06.21. 06:18:59

Egész estés ? Ez max. egy Krisztofóró epizód.
A 3D meg amúgy is csak egy szint fölött élvezhető, annyi pénz meg nem hiszem hogy rendelkezésre áll.

Felhasználásifeltét Elek 2010.06.21. 06:59:51

@Paleee: de: Cserkuti Dávid, aki az Unicum Next Rejtős kampányának karakter dizájnere is volt - többek között.

Hegyi 2010.06.21. 07:19:03

@Paleee: Nekem ez Gáspár Tamás rajznak tűnik. Most rákerestem és az unikumos reklámokba dolgozott.

Hegyi 2010.06.21. 07:21:31

@Hegyi: így jár aki nem olvassa végig. Felhasználásifeltét Elek már megválaszolta, én csak találgattam.

Travis Paymon · http://szervezdmeg.eu 2010.06.21. 07:52:47

@drukkker: az volt vele a baj, hogy a megvalósítása igencsak gyengére sikeredett - már ami az animációt illeti. Vagy nem ugyan arra a Vukra gondolunk. A klasszikus rajzfilm csillagos ötös. A legutóbbi animált nem sokat ért.

Darkcomet 2010.06.21. 07:57:58

@drukkker: Ezt most komolyan kerdezted, vagy csak ironia? Ha komolyan, akkor ime a valasz. Technikailag olyan szinvonalu a film, amit manapsag egy ps3-as jatek is lekorozon. Az alkotoknak halvany fingjuk sem volt a 3D animaciorol, es erre majd masfel milliasd adofizetoi forintocskat basztak el. Osszehasonlitas keppen nezd meg az Egon es Doncit, ami ahhoz kepest, hogy egy garazsproject, vilagszinvonalu film, es csak 128 millioba kerult.

Darkcomet 2010.06.21. 07:59:33

Bocs a rengeteg hibaert, mobilon irtam a hsz-t.

A nép fia 2010.06.21. 08:06:51

A cell shading-technológia talán még jó is lenne, abban el tudnám képzelni. Mind a Nyócker, csak kevesebb trágársággal. :-D

TrollEmber 2010.06.21. 08:12:38

Azt honnan szeditek, hogy a 3D jelentősen drágább, mint a rajzanimáció?
A sztori egyébként olyan szar, hogy ebből már a pixar se tudna jó filmet csinálni, hát még GK

yoska · http://hulyebioszosok.blog.hu 2010.06.21. 08:41:29

azok alapján, amiket írtatok róla, zseniális, csak ezt a Bikacsökit kéne átírni másra. de én 20évesen is nagyon szívesen megnézem, ha nem szúrják el

Shyllard 2010.06.21. 08:50:53

Elég gagyin hangzik, max majd csak a kicsik tudják majd élvezni....

lyesmith 2010.06.21. 08:51:07

@Tipca: Azért mert egy 3D-s filmet össze tud hozni egy kb 20 fős technikai stáb, beleértve a szobrászokat, fényezőket, rajzolókat, egy kézzel rajzolt minőségi meséhez pedig kell vagy száz ember és kb 5x annyi idő.

Bérgyilkos Bohóc 2010.06.21. 09:04:58

Nem tudom miről zagyvál már megint a sok besavanyodott lúzer. Már előre temetik a filmet a "szar sztori" miatt, miközben ha elkezdeném olvasni, a Shrek sztoriját a kitelepített mesefigurákról, az örökké pofázó szamárról, a megmentésre váró királylányról, akkor azt gondolnám, hogy egy dedós mese, miközben a végeredmény ott is teljesen más. Persze pozitív értelemben.

jeva72 2010.06.21. 09:06:12

@lyesmith: ha egy egészestéset 20 fő csinál az olyan is lesz ... van nektek bármelyikről (2d/3d) konkrét tapasztalatotok, vagy csak a magellánban látottak alapján osztjátok az észt?
itthon, jelenleg nincs olyan stúdió amelyik CG wgészestéset le tudna gyártan. azt viszont nem állítom, h nem lehet egy ilyen céget összerakni, csak momentán nincs ilyen ... 2d-s sem nagyon.

Felhasználásifeltét Elek 2010.06.21. 09:09:31

@Hegyi: amilyen szinten ők együtt nyomták/nyomják, akár igazad is lehet. Úgy tudom, hogy GT a színvilágért felel. Szólok minnyá Dávidnak és rendet tesz a fejünkben.

FayeFaye 2010.06.21. 09:13:00

Ha Hayao Miyazakinak jo a 2D, nekunk miert ne lehetne az? Sot, tavaly ugye a Disney is csinalt megint 2D filmet es aranyos is volt. Nem azt mondom, hogy rajzoljak kezzel, persze. A Pixar kitalalta maganak ezt a 3D stilust, es ez valahogy senki masnak nem all jol.

TrollEmber 2010.06.21. 09:16:10

Ja bocs, ha nektek a Shrek a jó animációs film, akkor befogtam a pofám. Jó szórakozást hozzá

mrdr1 2010.06.21. 09:26:17

Szervusztok,
Sokan hoztatok peldakent a Kis fuckot
az elso lenyeges kulonbseg a ket alkotas kozott ami mar az indulasnal szembetunik, hogy es most itt ideznem az alkotot Gat tanar urat (illik a neve a tevekenysegehez) tehat a kis vuk azert nem jo mert mar koncepcionalisan is rossz volt. Tehat volt egy rossz koncepcio amibe bele ment 2 milliard forint.
Ez a munka ez nem tunik koncepcionalisan rossznak, az biztos,
a kerdes 2d ben mukodik e a rajzfilm? Ha igen , akkor esetleg mukodhet 3dben is.Previs kerdese az egesz. En szurkolok ennek a filmnek hajra.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.06.21. 10:39:52

Ehhez elszántság kell, elhivatottság. Jó szakemberek. Nem 3-4 ilyen arc akiknek semmiféle szakmai tapasztalata nincs. Fel se mérték mivel jár ezt összehozni.
80 perc animáció kb 115ezer képkocka.
Biztos kell 100 ember de inkább 200 aki ezen reszel 3 évig. Vicc ez az egész.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.06.21. 10:47:29

Ez nem animáció lesz, hanem mesefilm, élőszereplős.

FayeFaye 2010.06.21. 11:16:51

Igaz...az eloszereplos 3D meg elrettentobben hangzik.

Zsalugater 2010.06.21. 11:51:58

Kicsit megtévesztő ez a 3D akkor. Ki kéne találni valami terminológiát, amivel meg lehet különböztetni a "CGI"-t a "térhatású"-tól, mer a hülye olvasónak (nekem) átsiklik a szeme afölött, hogy élőszereplős, és csak a 3D-t látja.

baliquez 2010.06.21. 13:26:35

A Kis Vukra nem rajzfilmként kell tekinteni és akkor kimondottan ügyes valamint jólsikerült darab, céljának tökéletesen megfelelt. Az hogy rajzfilmként próbálták eladni szvsz a fogyasztó megtévesztése, mert csupán rajzfilmnek látszó sikerese közpénzlopási végtermék. Gát és társai továbbra is mint hal a vízben, ugye.

Zárójelben jegyzem meg hogy pl. egy teljes sorozat - 12 epizód - 3D-s Vízipók-Csodapókot el lehetne készíteni csak abból az összegből amit a Kis Vukba közpénzből beleloptak és szétosztogattak a Bodrogi- meg Döglégyféléknek.

A Pixar 3D rajzfilmek meg azért olyanok amilyenek mert a globális piacon kerülnek megmérettetésre, nem pedig kormánymutyizás és klientúra-zsebpénz céljából készültek.

sárgarigó 2010.06.21. 21:54:51

@Blassius: osztva kettővel. Másodpercenként kb. 12 különböző képkockát kell elkészíteni a folyamatos mozgás illúziójához.
Egyébként M.o.-on nagyon jó cgi-s, 3d-s szakemberek vannak. Dollármilliók nincsenek.

filmfan 2010.06.22. 08:46:46

@gitáros:
Itt neked egy pályázati eredmény 2005. novemberéből, egy meg 2007-ből... A filmterv már ekkor támogatást kapott több helyről. Akkor még elég messze állt a fityesz a kormányzástól. De lehet, hogy ekkor még csak nem tudtál olvasni.
magyar.film.hu/filmhu/hir/a-filmjus-palyazat-eredmenyei-filmjus-palyazt-hir.html
mmka.hu/index.php?option=com_mmk&view=palyazat&id=142&csakdontes=false&Itemid=51

Drakeamarth 2010.06.22. 20:24:31

Én szurkolok a filmnek!
süti beállítások módosítása