Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

DiCaprio, a Wall Street farkasa

2010.07.08. 11:39 koimbra 1 komment

A pénzügyi válság témáját sem hagyja ki Hollywood, idén kerül a filmszínházakba a Tőzsdecápák folytatása és a Margin Callhoz is hamarosan hozzálátnak. Jordan Belfort önéletrajzi ihletésű regényére, a Wall Street farkasára (The Wolf of Wall Street) már 2007-ben lecsaptak, akkor Martin Scorsese szerette volna megrendezni Leonardo DiCaprioval a főszerepben. Az eltelt évek alatt azonban nem sok minden történt a projekt háza táján, de most, talán a válság miatt újra leporolták a tervezetet. Scorsese már csak producerként venne részt a filmben, helyette Ridley Scott neve kering a projekt körül, DiCaprio pedig még mindig a fedélzeten tartózkodik.

Csakhogy a rendező és a színész is eléggé elfoglalt mostanában, Scottnak több filmterv is pihen az asztalán, jelenleg az Alien előkészületeivel van elfoglalva, DiCaprionak hamarosan Clint Eastwood kamerája előtt lesz jelenése, ugyanis ő formálja meg J. Edgar Hoovert. Lehetséges, hogy mire megvalósul a Wall Street farkasa, addigra a válság már csak egy rossz emlék lesz.

A könyv tartalma: 1987-et írunk. A Wall Street a világtőzsde epicentruma, ahol a zabolátlan mohóság és az ócska csillogás közepette tucatjával bukkantak fel és tűntek el a milliomosok. Ebből a talmi yuppie közegből indult Jordán Belfort, aki a kilencvenes évek amerikai pénzügyi világának leghírhedtebb figurája lett. Belfort a válság hamvaiból építette fel saját brókercégét, amely egy atombomba hatékonyságával gyűrte maga alá egész Amerikát. A Stratton Oakmond maga volt a megtestesült hatalom, amelynek legtetején Jordán Belfort ült. Ő lett a Wall Street farkasa - annyi pénzt keresett és annyit költött luxusautókra, jachtokra, drogokra, nőkre, amennyit földi halandó elképzelni se tud. A fiatal tőzsdeügynökök istenítették, és vakon teljesítették utasításait. Jordán Belfort lentről indult - „lejjebb voltam a legalsó pocsolyaféregnél" -, és nagyon magasra jutott, ahonnan mélyre zuhant. Csalás és pénzmosás vádjával 20 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték. (libri.hu)

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr302138189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex Mahone 2010.07.08. 21:48:54

Ez a szerep jól állna neki (a Kapj el, ha tudsz!-ban is hasonló alakot játszott), de Hoover? Kicsit meredeknek érzem...
süti beállítások módosítása