Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Angelina Jolie akciója sem nyomta el az Eredetet

2010.07.25. 20:52 koimbra Szólj hozzá!

Észak-Amerikai box office:

Két széleskörő premier volt a hétvégén, de egyik sem bírt az Eredettel. A Salt ügynök ettől függetlenül szépen kezdett, Selena Gomez vígjátéka sem számít buktának, a Ragadozók pedig folytatja a mélyrepülést.

 

Új bemutatók:

Tom Cruise bizonyára bánja, a Kéjjel nappalt választotta a Salt ügynök helyett, az ezer foggal mosolygó színész helyére így Angelina Jolie került és csak annyit kellett tenni a forgatókönyvben, hogy a keresztnevet átírják. Jolie egy CIA ügynököt alakít, akire az egyik gyanúsított azt mondja, hogy nem az, akinek mondja magát, hanem egy külföldi kém, a hölgy pedig nem hagyja magát elfogni, saját maga akarja tisztázni a nevét. Ezerszer látott-hallott sztori, ám ez még mindig eladható, ezt bizonyítja, hogy 36 millió dollárral indult útnak Philip Noyce akciófilmje. Noyce még soha nem kezdett ilyen jól, sőt hasonló műfajú produkciót sem készített már egy ideje. A 80-as évek végén és a 90-es években olyan műveket tett le az asztalra, mint a Vakvégzet (Blind Fury), Sliver, Az Angyal (The Saint), a Férfias játékok (Patriot Games) és a Végveszélyben (Clear and Present Danger). Az eddigi legjobb nyitányát a Végveszélyben thrillerrel érte el, ami pedig 100 millión felül teljesített, ezt azóta se közelítette meg, a Salt ügynöknek viszont minden esélye megvan arra, hogy átsuhanjon a 100-as vonalon. Jolie a műfajon belül teljesített már jobban, a Wanteddel és a Mr és Mrs. Smithszel (no meg a Tomb Raider első részével, bár az inkább kalandfilm volt) képes volt 50 millión felüli kezdő víkendet produkálni. Az indulás tehát jó, de ezen a buktákkal teli nyáron nehéz megjósolni, hogy mennyi az esélye a 100 millió bevételére. A kritikusok több, mint fele pozitívan értékelte az alkotást, 56 %-uk szerint egész jó lett, az imdb-s átlaga jelenleg 6,7-en áll.

 

A hatodik helyen startolt el a Ramona and Beezus családi vígjáték, amely a Ramona Forever regényen alapszik. A főszerepben az énekes-színészlány Selena Gomez látható, mellette pedig Joey King, Ginnifer Goodwin, John Corbett, Bridget Moynahan, Josh Duhamel, Sandra Oh tűnik fel. A filmes verzió csupán 8 millió dollárt gyűjtött be a hétvégén, ami a 15 millióra rúgó költségek mellett nem tűnik vészesnek, bukta biztosan nem lesz. Ha esetleg a stúdió elégedett lesz a végeredménnyel, akkor a folytatásnak is zöld utat adhat, hiszen nem csak ez az egy regény készült, íródott még néhány sztori a Ramona könyvsorozaton belül.

 

Régebben bemutatott filmek: Az Eredet ismét a lista élén található, csak alig 31 %-kal hozott kevesebbet a film. Egy hét alatt összejött a 100 millió és a víkenden megszerzett bevétellel bőven 140 millió felett jár. Christopher Nolan alkotása továbbra is tartja magát az imdb-n, még mindig a harmadik legjobb filmnek számít az adatbázisban. Az Universal animációs filmje, a Gru (Despicable Me) a harmadik, a közönsége negyedét vesztette el, ami nem is számít rossznak, három nap alatt 24 milliót szedett össze. A varázslótanoncra (The Sorcerer's Apprentice) magasról tesznek az emberek, elég rosszul nyitott, második hétvégéjére még 10 milliót se tudott összekaparni, Jerry Bruckheimer ez évben már másodszor ismeri meg a bukás fogalmát, az überproducer filmjeire nem jellemző, hogy ilyen gyengén teljesítenek (a műfajban). A Toy Story továbbra is szépen tartja magát, szinte biztos, hogy a 400 milliós végösszeg össze fog jönni. A Nagyfiúk (Grown Ups) vígjáték a három napos bevételével együtt 142 milliónál vert tanyát, Adam Sandler csak 3 filmjével tudott jobb eredményt felmutatni, még 16 millió hiányzik, hogy lehagyja a Csontdarálót (The Longest Yard), és akkor már csak az Apafaj (Big Daddy) és A vizesnyolcas van hátra (The Waterboy). Az Alkonyat (Twilight) harmadik része a 280 millió árnyékában pihent le a negyedik hétvégéjén, az Újhold (New Moon) ekkora még csak 267 millió dollárnál járt és mivel 296 milliónál távozott a mozikból, biztosak lehetünk benne, hogy a Napfogyatkozás (Eclipse) meg fogja csípni a 300 milliót. A Ragadozók (Predators) hiába produkált elfogadható számokat nyitó hétvégéjén, egy hétre rá erős mélyrepülésbe kezdett, múlt víkendjén három nap alatt csak szűk 7 milliót hozott (emlékeztetőül 10 milliós péntekkel indult útnak), most csak 2,8 millió dollárt „kasszírozott”. Eddig is sejthető volt, de sajnos az 55 millió dolláros végösszegnek is búcsút inthet, de azért még az 50-es meglehet. Intő jel ez Ridley Scotték számára, hogy az új Alien film esetében ne 100 millióból gazdálkodjanak.

 

Hétvégi mozis becsült bevételek (top 10), az adatok millió dollárban értendőek. Az elért összeg 55 %-a megy vissza a stúdióhoz.

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

 

Eredet

 

43,50

 

143,66

 

160

Előzetes , jelenetek, tv spotok, poszterek 

Salt ügynök

36,50

36,50

110

Szink. előzetes, jelenet

Gru

24,10

161,70

69

Előzetes

A varázslótanonc

9,68

42,64

150

Szink. előzetes, 7 perc a filmből 

Toy Story 3

9,03

379,52

200

Iromány

Ramona and Beezus

8,00

8,00

15

 

Nagyfiúk

7,60

142,41

80

 Előzetes


Napfogyatkozás


7,03


279,67


68

Előzetes, jelenetek, poszterek 

Az utolsó léghajlító

4,17

123,26

150

Előzetes, tv spot, nemzetek 


Ragadozók


2,85


46,56


40

Előzetes, képek, jelenetek, a forgatásról 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr562175491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása