Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Film készül az A Contract with God képregényből

2010.07.27. 11:26 koimbra 1 komment

Will Eisner képregényeiből meglepő módon eddig kevés film készült, legutóbb egy kollégája, Frank Miller készítette el a Spirit filmes változatát, ám a feldolgozás elég rosszul sikerült és megbukott a mozikban. Most éppen Eisner önéletrajzi ihletésű képregényéből, az A Contract With Godból szeretnének filmet csinálni, egyszerre négy rendező is dolgozik az alkotáson: Alex Rivera (Sleep Dealer), Tze Chun (Children of Invention), Barry Jenkins (Medicine for Melancholy) és Sean Baker (Prince of Broadway). Mindegyik direktor Eisner művének egy-egy fejezetét fogja leforgatni, majd ezeket egy produkció keretein belül vetítik le. A forgatókönyvet Darren Dean veti papírra, a forgatás kezdete nem ismert és eddig még nem említették azt sem, hogy kiket szeretnének látni a főszerepben.

A képregény.neten találtam Eisner művéről infot:  78-ban jelent meg A Contract With God címû könyve, mely saját gyermekkorát, a 30-as évek bronxi mindennapjait mutatja be, s mellyel egy új műfaj, a szépirodalmi igényességgel készített grafikus regény alapjait tette le. A kiadvány a mai napig mérföldkõnek számít a képregénymûvészet történetében: a comics iránt korábban közömbös tömegek ennek a rajzolt regénynek köszönhetõen ismerték fel, hogy a képregények kockái nem csak szuperhõsök kalandjainak elbeszélésére és kedves, de elkoptatott gegek megörökítésére alkalmasak.

Címkék: miújság képregényből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr802179531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

0gre · http://stoneagecomics.comxa.com/index.html 2010.07.27. 12:29:42

Uh, ha ezt jól megcsinálják nagyon jó film lesz.
süti beállítások módosítása