Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Alakul a Cloud Atlas

2010.08.02. 21:26 koimbra 1 komment

Tavaly év elején lehetett arról hallani, hogy Tom Tykwer fogja megrendezni David Mitchell regényének, a Cloud Atlasnak a filmváltozatát. Ez azért is érdekes, mivel a könyvet eddig megfilmesíthetetlennek tartották, ám mint tudjuk, ha valaki elég komolyan szeretne vászonra adaptálni az adott könyvet, akkor legyűr mindent akadályt, bár az is lehet, hogy Tykwernek nem szóltak, hogy ez lehetetlen, ezért fogja megcsinálni. A forgatókönyvet is ő írja a Wachowski testvérekkel közösen és idén júniusban derül ki, hogy kiket szeretnének a főbb szerepekre. Tom Hanks, James McAvoy, Natalie Portman, Halle Berry és Ian McKellen végül aláírták a szerződést, így őket fogjuk látni a filmben. McAvoynak hamarosan az X-Men: First Class munkálatain lesz jelenése, Hanks pedig Larry Crowne projektjén munkálkodik, szóval idén biztosan nem tudnak hozzálátni a forgatáshoz.

A Cloud Atles egy epikus, hat főbb karaktert középpontba állító sztorit mesél el és több száz évet ölel fel a cselekménye. A történet a 19. században kezdődik, majd különböző idősíkok között váltakozik, végül a posztapokaliptikus jövőbe vezeti az olvasót. A hat fejezetet  mindig az éppen aktuális főszereplő narrálja. Az endlessen bővebben olvashattok a könyvről.

Címkék: miújság cloud atlas

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr22194256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.08.03. 08:48:41

Hmm. Bár Wachowskiék neve számomra tuti bukta, míg Tykveré pedig egy jó kis yuppie-giccsre jó, azért nem ásnám el ezt a projektet.
süti beállítások módosítása