Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kedvenc animációid?

2010.08.19. 08:00 Armida 26 komment

Akármilyen idős is az ember, meséket/animációkat mindig tud nézni. Mindenkinek megvannak a maga kis kedvencei gyerekkortól egészen mostanáig. Az alábbi tízes lista az általam nagyra becsült animációkat jelöli. Akinek van kedve csatlakozzon és írja meg kedvenceit. Nem számít milyen régi, külföldi vagy magyar, sorozat vagy egész estés.

1, Magyar népmesék

Ezen nőttem fel és szerintem a világ legjobb meséi tartoznak ide. Remek kis történetek, tanulságosak, viccesek és aranyos a grafika. Mostanában már adja a Minimax az új epizódokat (erről jut eszembe, Japánban orbitális siker volt A kővé vált királyfi) de hogy a királyi tévében (vagy köztévé?) miért nem megy, azt szerintem senki sem tudja. Ezeket kéne nyomni orrvérzésig a kicsiknek, nem azokat a langymeleg, pudingízű angol sorozatokat (pl Bob, a mester; Thomas a gőzmozdony) amiken csak elaludni lehet. Szórakozva pörögjön az agy és annyi tanulságot, csalafintaságot, talpraesettséget, igazságot fogadjon be, amennyit csak a Magyar népmesék tud adni. (Sajnos sok epizód kódja le van tiltva, de azért találtam olyat, amié nincs.)

 

2, South Park

Szatíra kicsit idősebbeknek. Személyes kedvencem Cartman és Butters, polgári nevén Leopold Stotch (hihi).  Mostanában mondják, hogy az új epizódok már nem annyira hatásosak, mégis van pár olyan elvetemült rész, hogy nem jelenthetjük ki, hogy a South Parknak leáldozott.

Rengeteg idézet van a srácoktól, én csak egyet írok ide, a többit átböngészheti aki szeretné itt.

Cartman: Ha nekem picsogna egy bige, beszólnék ám, hogy; „Hé, picsa, unom már, hogy folyton postásruhát adsz rám és táncolnom kell, miközben olyan pasival kokózol meg kefélsz apukám ágyán, akit be sem mutattál és nem is ismerem”.
Stan: (hosszas csönd után) Cartman, te mi a büdös francról dumálsz?
Cartman: Semmiről, csak arról, hogy beszari vagy.

 

 

3, Bleach

A vicces-lealázós-odabaszós anime sorozat, minden epizód végén pár másodpercnyi Halálisten útmutató aranyoldalakkal, amin be lehet szarni. Gondolom sokan vannak akik nem bírják kivárni a csigalassúsággal szinkronizált magyar részeket, ezért inkább ott tartanak a sorozatban, ahol Japánban (Nos, én így teszem és amióta megjelent Ichigo második Lidérc alakja, azóta teljesen kész vagyok.) A Bleach igényesen kidolgozott mind a grafika, mind a karakteren terén. Imádom a különc Kurotsuchi Kapitányt, az örökké eltévedő Kenpachit és Byakuya...a karakterekről ITT olvashattok, szépen csoportosítva vannak, ahogy kell. Remélem egyszer a magyar bleachwiki is ilyen részletes lesz.

 

4, Junjou romantica

Korábban már írtam róla, vicces, aranyos, érzelmes, nagyon szeretni való sorozat sok fordulattal, szuper karakterekkel és szép grafikával.

 

5, Verdák

Imádom a kis olasz autókat, nagyon édesek és ezt a filmet is akármikor meg tudom nézni. Azon a részen mindig sikítok, amikor a kis Guido kereket cserél a versenyen, vagy amikor egy igazi Ferrari begördül a szalonjukba, ők ketten meg eldőlnek. :D

Az alábbi jelenet nem ez, de itt is aranyosak.

 

6, Mátyás Király mesék

Nagyon szeretem, tanulságos, igazságos, néha vicces és a grafika is remek.

(A rajzolók igazi kebel barátok lehettek, mert mindegyik női szereplőnek hatalmas ciciket rajzoltak, ez persze nem baj, csak egy észrevétel.) Természetesen többet kéne adnia a tévének, épp úgy, ahogy a Magyar népmeséket, a Ho-ho horgászt vagy a Vízipókot.

 

7, Spongyabob Kockanadrág

Vicces kis sorozat, amit persze nem kerülhetett el egy kis botrány. Bizonyára sokan emlékeznek arra a részre, amiben Spongyabob és Patrik közösen nevelnek egy bébikagylót (3.évad 9.rész). Egyesek szerint ez kissé homoszexuálisnak hatott és tiltakoztak az epizód ellen. (Nekem eszembe sem jutott ilyesmi, gondolom a gyerkőcök sem ezen agyaltak.) A Spongyabob azért is népszerű, mert idősebb korosztály is vígan nézheti, sokáig ment is az MTV-n, épp úgy ahogy a GITS :Stand Alone Complex.

 

8, Halállista

Az egyik legjobb pszichológiai thriller amit valaha láttam. Hatalmas anyag van róla a wikin, akit érdekel olvassa el. Világszerte óriási népszerűségnek örvendett, élőszereplős film is készült belőle. Izgalmas történet, pattanásig feszült helyzetek, halálistenek és pszichológiai hadviselés. Szeretem.

 

9, Discipline

Eddig (ismétlem eddig) kedvenc hentai. Korábban már megemlítettem, hat OVA, jó sztori, korához képest igényes grafika és részletesen kidolgozott akciók. :)

 

10, Lúdas Matyi (nem tévesztettem el, hosszú ú-val írják az 1979-es filmet)

A sztorit mindenki ismeri, Matyi háromszor veri meg a gonosz Döbrögit. Nemcsak a történet és a grafika nagyszerű, de a zene is. Liszt Ferenc művei tökéletesen illenek a filmbe, nagyon szép munka. Több infót itt találtok. És nem tudom kihagyni, de ide a tízes pontba kerül még nekem a Macskafogó, nagy kedvenc az is.

 

Nos, én leírtam a kedvenceim, most ti jöttök. :)

 

Címkék: játék

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr542231650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2010.08.19. 08:39:07

Macskafogó (szigorúan az első!!!), Hófehér, Magyar Népmesék, Doktor Bubó, Batman Beyond (vagy Batman of the future, ki hogy ismeri), Hihetetlen Család, Tarzan, Egy bogár élete, Flight of dragons (igazából már nem emlékszem rá, inkább gyerekkorból megmaradt benyomás :) ), Mesék Mátyás királyról

Shyllard 2010.08.19. 08:54:13

Jó kis lista, akkor az animék is mesének számítanak?
1. Ed Edd és Eddy: Még mindig, ha megtudom hogy megy a tv-ben, rögtön odakapcsolok hiába láttam már minden egyes részét vagy 40-szer. Hihetetlen jól figurázza ki a tiniket :)
2. Looney Tunes: Gondolom mondanom sem kell miért :)
3. Tom és Jerry: Ők is alapok
4. Horton: Nagyon szép kis mese az elefántról és a szöszről. Imádnivaló.
5. Simpson család: Kedves, családias és buta humorú.
6. Hellsing: Hihetetlen jó vámpírsztori, ebből is az Ultimate a jobb.
7. South Park: Beteg és kegyetlen humorú, iszonyatos nagy beszólásokkal. Nomeg Cartmen-nel aki mindent visz :P
8. Family Guy: Borzalmasan kretén, egy fáradt nap után a lehető legjobb kikapcsolódás.
9.Mézga család: Mindegyik alfajával, remek magyar mese.
10. Karácsonyi lidércnyomás: Nem éppen animációs, de sztem be lehet venni ebbe a csokorba.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.08.19. 08:57:07

@Shyllard: Persze, nyugodtan. Az animék is mesék, csak japánok. :)

0gre · http://stoneagecomics.comxa.com/index.html 2010.08.19. 10:27:41

1, Oroszlánkirály - A kedvenc. Soha semmi nem fogja eltörölni az első helyről, de nem is baj :)

2, Macskafogó - Magyar klasszikus, felejthetetlen.

3, Johnny Bravo - Emiatt a rajzfilm miatt tanultam meg angolul, mindig az angol Cartoon Networkon nyomták, szerettem a humorát.

4, Batman The Animated Series - Ez egy mestermű volt, különbözött az előtte lévő összes mesénél. Sötét hangulatú volt, nem mindig volt Happy End, és csavaros történetek voltak benne.

5, Death Note - Sokkolva voltam ennek az animének a zsenialitásától, mikor először láttam.

6, Family Guy - Váratlan humorú, nagyon vicces sorozat. Sajnos a 8. évadra nagyon ellaposodott, de az 1-7. -évadig hihetetlen jó.

7, Kullancs - Fura volt, de nagyon jó képregényparódia, nagyon sokat nevettem rajta.

8, Chihiro szellemországban - Hihetetlen látványú és hangulatú, egyedi anime.

9, Heavy Metal - Fogalmam sincs miről szólt, de nagyon élveztem :D 12 évesen néztem meg és anyám jó sok időre eltiltott a TV-től. :D

10, Az összes Asterix és Obelix animációs film. A mai napig megnevettetnek.

A Bleach-en én is gondolkoztam, hogy berakjam-e, mert én is imádom. A történet kicsit sablon, de a megvalósítás nagyon ász, és az akció tökéletes. Beszámítom 11. helynek :P

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.08.19. 11:49:50

1 Mézga család. Rég láttam de azóta is reménykedem hogy egyszer megtalálják Huffnagel Pistit
2 Tom és Jerry. Én a nagy többséggel ellentétben nem Tomnak szurkoltam így majdnem mindig sikerélményem volt. A hangeffektek meg szerintem azóta is a világ legjobbjai
3-4 Az oroszlán király és az Így neveld a sárkányod Az egyik az első animációs film amire 9/10et adtam A másik meg az utolsó. Nehéz lenne dönteni a világ egyetlen bal mancsos oroszlánja és a világ első protézises sárkánya közt így inkább nem is kísérelném meg.
5 Vuk. Valószínűleg az egyetlen könyv adaptáció amelyet láttam és jobban tetszik mint a könyv
6 Macskafogó Mit lehet erről írni ebben az országban? Úgyis mindenki tudja kívülről Asszem ennél jobb jellemzés nem is kell
7 Spongyabob kockanadrág Csigusz! Csigusz! Csigusz! Na jó a többiek is nagy arcok de akkor is ő a legjobb
8 Micimackó az összes verzió Teljesen lehetetlen elfelejteni a csacsi öreg medve bocsot a hiperaktív Tigrist és a mindig patetikus Fülest meg a többieket. Vagy legalábbis én nem tudom
9 Balu kapitány. Hova repül a masina vezeti a medve belekeveredik Balu a veszedelembe. Kell ennél több indoklás?
10 Teen titans. Raven egysorosain a mai napig szétröhögöm magam

Kishug 2010.08.19. 11:50:57

1. Alma
vimeo.com/4749536
2. A Christmas Carol
3. Coraline
4. No Time for Nuts
vimeo.com/4559683
5. Fantastic Mr. Fox
6. Partly Cloudy
vimeo.com/7750459
7. The Lady and the Reaper (La dama y la muerte)
vimeo.com/13498146
8. French Roast
vimeo.com/8453466
9. This Way Up
www.youtube.com/watch?v=urosIPyTlsM
10. Ratatouille

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.08.19. 11:56:35

@Kishug: A te listád nagyon érdekes, épp most nézem a videóit. :)

mr nemo 2010.08.19. 12:17:46

1. Ghost in the Shell
2. Ghost int the shell: Stand alone Complex
3. Ghost in the Shell: Stand alone complex 2
4. Ghost in the Shell: Innocence
5. Ergo Proxy
6. Wonderful Days
7. Herkules
8. Eszeveszett Birodalom
9. Túl a sövényen
10. Full Metal Panic: Fomufu

Dejdő 2010.08.19. 12:29:25

Nem tudnék összeállítani egy listát melyiket szeretem jobban ezek közül:
Walt Diseny filmek
Fel
Vuk
Tom és Jerry
South Park
Macskafogó
A hercegnő és a kobold
LEcsó

_Phelan_ 2010.08.19. 14:05:08

Hmmm top10...
1. Coowboy Bebop (legjobb. ever.)
2. Transformers - The Movie (talán mert kissrácként vagy 40szer láttam)
3. Ouran High School Host Club
4. How to Train Your Dragon
5. Grave of the fireflies
6. Paradise Kiss
7. Fate/Stay Night
8. Welcome to the NHK!
9. Interstella5555 - The 5tory of The 5ecret 5tar 5ystem
10. Neon Genesis Evangelion

(a nyugati cuccok eléggé kimaradtak, de inkább nem húzom a listát :P )

Btw az, hogy a Bleach egy hölgy listáján 3. csak azt a feltételezésemet erősíti, hogy a shounent csajoknak rajzolják :P

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.08.19. 14:16:18

@_Phelan_: Csajoknak is, így a leghelyesebb. :)

_Phelan_ 2010.08.19. 14:33:39

@Armida: Ok, így tényleg helyesebb. Csak néha nem tudom, hogy pozitív vagy negatív dologként éljem meg. Nincs nagy bajom a yaoi superhumanekkal se, csak egy idő után ha az ember belelát az animek/mangák világába, hajlamos az ilyen karakterek mögött nézettségszám növelő faktort látni és nem magát a karaktert. :P

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.08.19. 14:38:00

@_Phelan_: Nálam ilyen probléma nem áll fent, sokszor csak karakterekben gondolkodom. :)

karatézó karalbé 2010.08.19. 15:12:17

nem számozok mert nincs konkrét sorrend, de

magyarból a Macskafogó és a Vuk

amerikaiból:
9
Shrek(első)
Jégkorszak(első)
Teen Titans
Micimackó

japánból:
Cowboy Bebop (film is)
One Piece (sorozatból 1-300, filmből 2. 4. 6. és 10.)
The Girl Who Leapt Through Time
Tengen Toppa Gurren Lagann
FLCL
Ergo Proxy
Trigun
Black Lagoon
Darker Than Black
BECK
Hakaima Sadamitsu
GTO első 20 része
és még baromi sok, de kb ezek a legnagyobbak

Tapló Terepjáró · http://taploterep.blog.hu/ 2010.08.19. 17:14:26

Terhelt Terkel, Shrek, Tom és Jerry, South Park, Madagaszkár pingvinjei

a Macskafogó 1-2 is ott lenne a listán, csak nagyon zavar, hogy túltöltötték az 50-es évek modorosságaival, szinte már gusztustalan, ez csak a Mézga családnak áll jól :DDD

a Vukot máglyára küldeném

A nép fia 2010.08.19. 19:01:24

Dragon Ball Kai (ez a Z kissé meghúzott, harmadával rövidebb, jóval pörgősebb változata)

A listából pedig a South Park. Az első pár évad nagyon béna, én kb. a 8.-tól szeretem.

winterrain 2010.08.19. 19:06:34

Sehol egy Miyazaki film?
Hol vagyok?

1. Porco Rosso
2. A könyvek hercege
3. Cowboy Bebop, a tévésorozat
4. Így neveld a sárkányodat
5. Vándorló palota
6. Kiki a boszorkányfutár
7. Szomszédaim a Totorók
8. Laputa, az égi palota
9. A tenger zúgása
10. Hihetetlen család

_Phelan_ 2010.08.19. 19:42:41

@winterbrain: nekem csak nem fért bele, így is úgy érzem, hogy összevissza van pár talán (nameg az Akira is hiányzik).

winterrain 2010.08.19. 19:59:37

@_Phelan_: Igen, sok film megérdemelné hogy felkerüljön a tízes listára. Nálam azért pont ezek lettek kiválasztva, mert ezeket tényleg újra meg újra előveszem, és megnézem. Kivéve az Így neveld a sárkányodat, mert az még nincs meg, csak moziban láttam.

Hollandi · http://oranje.blog.hu 2010.08.19. 20:14:21

Na volt már itt majdnem minden, azért én is beszállok (különösebb sorrend nélkül):
Dragon Ball Z, mondjuk visszagondolva rohadt idegesítő volt a különböző időhúzások, a Kait tényleg jól vágják meg
Batman of the Future
Justice League
Johnny Bravo
Dexter's lab (az első évadok)
Time Squad
The Simpson's
Futurama (az új részek különösen faszák eddig)
Tom és Jerry, Looney Tunes minden mennyiségben (de csak a régiek)
Robot Chicken (nem rajzfilm, inkább csak animáció)
Interstella 5555
Macskafogó, Mézga család (csak az első évad), Népmesék, Mátyás

Viszont a Family Guy őrületet sosem értettem. Mindenki mondja, hogy mennyire kiszámíthatatlan, többször is próbáltam pedig, de én inkább azt szűrtem le, hogy egy abszurdabb Simpson család koppintás keményebb nyelvezettel és képi világgal, kurvára erőltetett és izzadtságszagú "poénokkal".

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.08.19. 22:05:28

off
@winterbrain: A how to train your dragont Átküldhetem angolul felirattal (véleményem szerint az akcentus miatt megéri így nézni)ha szeretnéd csak akkor dumáljuk meg valahol
on
Ahogy elnézem jó sok a japán rajzfilm azt hiszem ideje lenne ez irányú ismerteimet növelni

winterrain 2010.08.19. 23:26:01

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!):
off
Köszi az jó lenne :)
Küldj egy mailt ide mateffy@freemail.hu és ott megbeszéljük.

on
A japán animációval kicsit vigyázni kell mert ezerféle van, és nem biztos hogy mind tetszene. Ha azt hallom hogy amerikai animációs film, akkor kb tudom milyen lehet, akármi is a címe. A japáni viszont megjósolhatatlan.

jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!) 2010.08.19. 23:54:10

Off
Vedd úgy hogy el van küldva (valójában holnapig biztos nem lesz mert 7-8 óra míg feltölti de ez a film megéri a várakozást:)
on
És te melyik japán rajzfilme(ke)t ajánlanád nekem mint kezdő animésnek?

winterrain 2010.08.20. 10:37:03

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!): Kemény dió :)

Ha érdekel a ...
kaland: Porco Rosso, Castle of Cagliostro
cyberpunk: Ghost in the Shell
sci-fi: Cowboy Bebop, Plastic Little
vámpíros: Vampire hunter D, Hellsing
steampunk: Steamboy ( Gőzfiú )
fantasy: Nausicaa, Laputa
diákszerelem: A könyvek hercege, A tenger zúgása
nindzsás-szamurájos: Ninja scroll
mese: Chihiro, Kiki a boszorkányfutár, Szomszédaim a Totorók

Az óriásrobotos ( mecha ) filmekből nem merek ajánlani mert nem szeretem őket.
De ettől még neked bejöhetnek.
Talán majd valaki más.

Aztán van amit azért nem ajánlok mert ha megnézed el lesz rontva a napod annyira szomorú: A szentjánosbogarak sírja, Barefoot Gen

winterrain 2010.08.20. 10:57:38

@jnzsblzs (Ki a franc nyúlta le a nevemet?!):

Kemény dió :)

Ha érdekel a ...

kaland: Porco Rosso, Castle of Cagliostro
diákszerelem: A könyvek hercege, A tenger zúgása
sci-fi: Cowboy Bebop, Plastic Little
cyberpunk: Ghost in the Shell
steampunk: Steamboy ( Gőzfiú )
mese: Chihiro, Kiki a boszorkányfutár, Szomszédaim a Totorók
vámpíros: D a vámpírvadász, Hellsing
nindzsás-szamurájos: Ninja Scroll
fantasy: Nausicaa, Laputa

Az óriásrobotos ( mecha ) filmekből nem merek ajánlani mert nem szeretem őket.
De neked etől még bejöhetnek.
Talán majd valaki más.

Aztán van amit azért nem ajánlok, mert el lesz rontva a napod ha megnézed, annyira szomorú: A szentjánosbogarak sírja.

balukaaaa teh master · http://gothic-risen.blog.hu/ 2010.08.20. 16:47:50

Itt az én japán top 10-em. Az amerikaiakat nem kevertem közéjük, mert egyszerűen nem fair őket összehasonlítani. (lőre szólok, hogy aki fél Hayao Miyazaki munkáságától, az ne olvassa ezt el, mert tele van vele a listám)

10. Cowboy Bebop - ahhoz képest ,hogy milyen rövid, kegyetlenül unalmas. ha ezt kiküszöbölik, első lehetett volna a listámon.

9. Bleach - ez csak a látvány miatt fogyasztható. gagyibb animációval a kutyát se érdekelné. a sztori meg hát... weareawesomeness.files.wordpress.com/2010/06/bleach_plot_lines.jpg

8. Dragon ball - a harcok mesteriek, de
- a sztori max kisgyerekeknek elég
- a karakterek sivárak (a morális értékrend megléte/hiánya inkább kifogás, mint ténylegesen egy személyiség)
- az animáció lehetett volna jobb is nagyobb büdzsével
- és a magyar szinkron valami hihetetlen, majd figyeljétek meg. sokszor random röhögésekkel és üvöltésekkel cseréli le a tényleges szöveget.

7. Cromartie High School - az egyetlen anime, amit valaha viccesnek találtam. animéket nem a humor miatt szoktam nézni, mert az ízlésem teljesen eltérő a japán humortól, de ez nagyon tetszett.

6. Pokémon - agymosás, ahogy azt senki se tudná utánozni. vannak idiótább rajzfilmek, de amik ilyen komoly rajongói bázisra tettek vonla szert és ebben ilyen mértékű pusztítást tudtak volna végezni, nem nagyon volt és nem is nagyon lesz. (a Yugi-oh a "trónörökös", de azért ilyen szempontból le van maradva)

5. Csihiró szellemországban - az "artwork" leírhatatlanul szép

4. Mononoke Hime - VADDISZNÓHADSEREG!!!!
Hol láthattok még ilyet, most komolyan?

3. DBZ film: The Return of Cooler - Dragon Ball a tökéletességre fejlesztve. Egy kis kitekintés, hogy mi lehetett volna a sorozatból, ha a történetbe több energiát fektetnek.

2. Akira - a műfaj alapja. alig volt valami ami ne innen lopta volna össze magát. lassan már utálni is lehet, mert már annyi helyen lehetett látni a lopásokat...

1. One Piece - mindent tökéletességre vittek benne. sztori, animáció, a részek felépítése, zene, karakterek, harcok, beteg látványvilág (bár ez inkább a manga érdeme), stb., stb., stb...

+1. Death Note élőszereplős film. nagyot néztem a történeti eltérésen az animéhez képest. sokakkal ellentétben nekem ez nagyon tetszett. a "bónusz kalandozás" L-el is érdekes volt.
süti beállítások módosítása