Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Elhunyt Satoshi Kon

2010.08.25. 11:03 koimbra 3 komment

47 éves korában elhunyt Satoshi Kon, a japán rendezőt a rák gyűrte le.

Kon a diploma után a World Apartment Horror mangán ügyködhetett, majd a Roujin Z animében is dolgozott. 1998-ban tette le az asztalra a Perfect Blue anime-pszichológiai thrillert, amely eredetileg egy élőszereplős, csak DVD-re szánt franchise-nak indult. 2001-ben a Millennium Actress-szel, majd a két évre rá Tokiói keresztapák animével jelentkezett. Utolsó rendezése a 2006-os Paprika volt, amelyből jelenleg Wolfgang Petersen akar nagyobb költségvetésű élőszereplős filmet forgatni. Kon jelenleg a The Dreaming Machine anime-t szerette volna megvalósítani, sajnos ezt már nem tudta befejezni.

Béke poraira.

Címkék: rip

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr782246334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Armida · http://armida.freeblog.hu/ 2010.08.25. 11:10:32

Nyugodjék békében. :(

(A Paprika kicseszett nagy anime, de hogy élőszereplős legyen, állati sok spec effekt kell majd hozzá. Túl komoly darab ahhoz hogy visszaadja egy élőszereplős film azt a hangulatot.)

FayeFaye 2010.08.25. 12:56:47

Nyugodjek bekeben.

Igazabol en egyik filmjet sem szerettem. Csodaltam, de nem szerettem. Ettol fuggetlenul nem ferhet ketseg a tehetsegehez, es szomoru, hogy ilyen koran meghalt. Nem tudom, mi ertelme az elo szereplos filmnek, ezekhez a mind fuck thrillerekhez az animacio a legmegfelelobb medium, ez olyan, mint Az Utolso Vacsorat konyharuhan reprodukalni.

Alasseo 2010.08.25. 18:53:48

Béke poraira.
A Perfect Blue nálam mind a mai napig a leghatásosabb pszicho-thriller kategóriába tartozik, igazi példa lehetne az élőszereplős filmek készítőinek is.
A tokiói keresztapák pedig egy kedves film, tökéletes kikapcsolódás. Két éve karácsonykor néztük meg, nagyon jó választás volt. Jó lenne, ha a Satoshi Kon-féle utat követné az animeipar, több ilyen rendező kellene, de ez már egy másik téma...
süti beállítások módosítása