Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A következő Alien film kemény és ocsmány lesz

2010.09.04. 13:19 koimbra 47 komment

A Predator után az Alien is kap egy újabb filmet, a savas vérű űrlényt Ridley Scott, az első rész rendezője fogja elhozni ismét a mozikba, méghozzá 3D-ben. A forgatókönyvön legutóbb a Lost egyik atyja, Damon Lindelof dolgozott és tudni lehet, hogy a sztori az első felvonás előtt 30 évvel fog játszódni, így Sigourney Weaver biztosan nem fog feltűnni benne.

Az Independent beszélgetett nemrég Ridley Scott rendezővel a karrierjéről, majd végül szóba került a két részesre tervezett Alien prequel is. "Jim elég magasra tette a lécet, amit nekem át kellene ugranom" - Scott ezzel A bolygó neve: Halál folytatásra célzott, amelyet James Cameron dirigált és szintén hatalmas siker lett.

Scott így folytatta: "A film eléggé kemény és igazán ocsmány lesz, ez a hold sötét oldala. Istenekről és mérnökökről lesz szó. A világűr mérnökeiről. Vajon az alienek biológiai fegyvernek készültek? Vagy azért jöttek létre, hogy letaroljanak egy bolygót?" Ezekre a kérdésekre még egyelőre nem kapunk választ, talán a film előtt kiderül, de még az is elképzelhető, hogy csak a betervezett két előzményfilm második részében fog kiderülni minden. Ez még a jövő zenéje.

Címkék: alien miújság prequel

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr652270722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.09.04. 13:29:43

Várom iszonyatosan, sztem mindegyik Alien-film ugyanolyan jó lett, kár h Weaver nélkül fogják megcsinálni az egészet :(

tunderninja 2010.09.04. 13:29:58

Azthiszem Scott úr,ha ezt eltolja akkor mehet a mekdoldáldsba takarítani örökre.

Ezzel nagyot lehet ütni,ha igazán mély és alázatos munkát vállal be az ember.

Tipca 2010.09.04. 13:37:10

Két hét múlva nézem moziban a Predatorst, de be kell valljam, a két űrszörny közül mindig is a tarfejű volt a favorit. Alig várom, hogy lássam a következő felvonást. És tunderninjának igaza van, innen lehet hasalni egy isteneset... vagy mérnököset? Adja az ég, hogy ne így legyen.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2010.09.04. 13:56:18

Nagyon várom ezt a filmet, remélem nem szúrja el Scott.

Az eddigi négy filmből meg tényleg az első kettő az etalon, a másik kettő nem ér fel velük.

Bíró Szabolcs · http://biroszabolcs.eu 2010.09.04. 14:46:44

IGEN!!! Meg fogok zakkanni, mire ez elkészül! :) Az Alien-filmekez (szigorúan a "sima", Predator nélküli epizódokat) kis túlzással élve, hetente meg tudom nézni. És még mindig találok bennük új dolgokat (ez hatványozottan igaz az örök kedvenc első részre), és még mindig ugyanúgy tudok rajtuk izgulni, borzongani meg örülni is! Ridley bácsi koncepciója félelmetesen jónak tűnik, de sajnos könnyebben lehet az ilyet elrontani, mint sikeresen végrehajtani. Na mindegy, végülis az egyik kedvenc rendezőmről van szó, úgyhogy reménykedek! :)

countrypecos 2010.09.04. 17:12:18

Reméljük vissza talál önmagára. Mostanában nem találja meg a hangját, a tisztelt rendező Úr. Az Alien és az Aliens istenes filmek... Nem várom, hogy jobb legyen náluk, de legalább közelítse meg a színvonalukat. Várom nagyon!!! :)

Alex Mahone 2010.09.04. 17:24:13

És ezt most komolyan be kellett jelentenie, hogy kemény és ocsmány lesz? Ez a minimum.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.04. 22:30:15

Szerintem is magasra tette a mércét Cameron, számomra a második volt a legjobb ebben a franchise-ban. A harmadik szintén félelmetes és izgalmas volt. Egyébként a Predatorsszal bebizonyították, hogy nem kell az első rész rendezőjének a kezébe adni egy hányatott sorsú szériát, hogy újra magára találjon a franchise.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.09.05. 11:34:04

Öööö...hát ez a koncepció nem valami meggyőző. Szóval harminc évvel az első film előtt játszódik. Hm. Meg hogy a világűr mérnökeiről lesz szó. Hm-hm. Meg istenekről, meg az Alienek megtervezéséről. Hm-hm-hm.

Már bocsánat, de emberek is lesznek a filmben? És a fennkölt elmélkedésen (biológiai fegyver, vagy bolygótakarító eszköz - jóhogy nem táncos-komikus) kívül akció, meg borzongás is lesz benne?

Mi a fenének kell kényszeres eredettörténettel kirukkolni? Félreértés ne essék, igenis érdekel az Alienek eredete, de elsőnek jobb lett volna talán valami, ami az első/második rész hangulatához, koncepciójához közelebb álló reboot (újra bebizonyítani, hogy igenis az Idegenek az egyik leggonoszabb, legkeményebb kurafi ellenfelek, akikkel odakint összefuthat az emberiség), és utána, nosza, jöhet az eredettörténet.

És még ehhez Ridley Scott...

Ajjaj...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.09.05. 13:12:36

@Vészmadár: Biztos kiügyeskedik, hogy legyenek emberek is a filmben, ne csak földön kívüli lények. Az első részben látott teremtmény pl. biztosan benne lesz.

Allesmor Obranna 2010.09.05. 22:03:13

Végül is soha, senki se mondta, hogy a Nostromo volt az első, amelyik találkozott az Aliennel. Ki tudja? Lehet, hogy a Társaság Ash-t már azután küldte a Nostromo fedélzetére a visszaútra, hogy egy korábbi találkozás kudarcot vallott.
Így nyugodtan lehetnek benne emberek is.
Ami iagzán érdekes, hogy az elefántszerű figura kb. többmillió éves, tehát jóval előttünk történt vele az ami. Egyes fejtegetések szerint az ő találmányuk ez az Alien, amolyan elszabadult Terminátor, biorobot, magát reprodukálni képes gyilkológép, mely a szaporodásával, a születésével, de még a halálával is ölni képes.
Szegény elefánték meg ennek a maximalizmusuknak váltak az áldozatává.
Talán az egész kompánia.
Hogy fogják a régmult "mérnökeit" a jelenkor embereivel összehozni? Mert emberek nélkül nem lesz élvezhető...

bobbafet 2010.09.05. 22:09:42

felek ez is 3D-s szar lesz... megprobaljak majd a technikával eladni. amugy meg jo, hogy pont cameront emlegeti scott, szerintem ez a franchise messze legkevesbe kigondolt darabja: profi munka, de nulla gondolkodas, egy sima lovoldozos akciofilm alienekkel. jo lenne ha nem ez lenne a merce...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.09.05. 22:38:26

30 év nem távlat, olyan film kéne ami 30000000000000000000000 évvel ezelőtt játszódik és nincsenek is benne élienek, csak a szomszédokból a nemcsák károly

gyík (törölt) 2010.09.05. 22:44:12

"A film eléggé kemény és igazán ocsmány lesz, ez a hold sötét oldala."

Igen-igen!
Be akarok szarni a filmen, premierplánba akarok látni ahogy tépnek, és szakítanak szét mindenkit az alienek, vááááá!!! És be akarok szarni, hogy a sötétben hangtalanul ott teremnek a csöpögős fejükkel. :)

Az első és második alien-filmek után személy szerint nagyon sterilnek éreztem, nem volt az az igazán fosatós hangulat. Pedig ha ez nem adja meg az alapot.

Hajrá!

SWExile 2010.09.05. 22:53:27

Nekem az első és a harmadik a kedvencem, a második dolgában pedig bobbafet kollégával értek egyet, sztem is inkább hasonlít egy tárat sose újra töltök akciófilmhez.
Viszont egyvalamit nem igazán értek, lehet, hogy szőrszálhasogató vagyok, de egy biológiai fegyverrel (akkori technika persze) nem lehet letarolni egy bolygót? Az egészből azt akarom kihozni, hogy a két lehetőség között nincs valami nagy eltérés. Mind a kettő fegyver és az élő alien miatt biológiai is. Aztán persze lehet én vagyok hülye az egészhez :)

xstranger 2010.09.05. 23:00:36

@gyík: amikor a masodikban megtalaljak a bebabozott kolonistakat es utana pity-puty van, na az durva, neha almodok rola, remeket.

TheQuestion 2010.09.05. 23:08:40

Pedzegették már ezt a Verheiden-Nelson féle Aliens Book One-ban (folytatás még a harmadik rész előtt, képregényben). Ott az idegeneknek van egy természetes őshazájuk, ahol vannak természetes ellenségeik, amik kordában tartják őket. A "space jockey" faj idővel bolygók letarolására alkalmas biofegyverként használta fel őket, mert nekik voltak olyan fegyvereik, amikkel úgy gondolták, miután az idegenek hazavágták lenn az ellenállást, képesek átvenni tőlük a terepet.

A hajó, amit a Nostromo legénysége megtalált is egy ilyen "biofegyver-bombázó" volt.

Dr. No 2010.09.06. 00:07:40

Ha jól értelmezem, akkor csak a két prequel együtt fog kitenni egy normális filmet?

parttalan 2010.09.06. 00:14:09

Ridley Scott neve garancia a sikerre. A palinak eddig remek filmjei készültek, szó ami szó: ért a szakmájához.

Almaspite 2010.09.06. 00:34:52

@SWExile: Rohadjak meg papírzsákban, de én úgy emlékszem, hogy amikor Hicks tizedes tanította Ripley-nek az M41A impulzuskarabély használatát, akkor egy pillanatig látható volt, amint a tár behelyezése után a fegyver oldalán a kijelző mutatja, hogy benne 99 lőszer - egy meg gondolom automatikusan betolva a töltényűrbe. Száz lőszerrel - jól beosztva - egy hétig lehet lőni! :-) Szerintem EZ az oka, hogy ritkán látni tárcserét a Bolygó neve: halál c. opuszban, nem pedig a menni-lőni feeling.

gauche caviar 2010.09.06. 00:41:29

@Blassius: az öreg vágási feri? az nagyon fincsi lenne. bruhaha

gauche caviar 2010.09.06. 00:45:33

az első alien ilyen sejtetős-klausztrofób tipródás volt, egy ilyen ismeretlen borzalom bemutatása.
ezért szerettük.

a másodikban voltak nagy puskák, sok-sok bumm-bumm, az érzet, hogy az emberek vannak olyan tökösek, hogy szembeszálljanak ezzel a rettenettel.
ezért szerettük.

a harmadik meg ilyen tipródás volt arról, hogy ugyan szembeszálltak, de nagyon rajtakúrtak, meg eleve az ember elárulta a sajátjait, kiégett és kiábrándult az egész;komor.
ezért szerettük.

a negyedik... az aliennek számít?
na jó, amit abban szeretni lehetett, az a francia rendező látásmódja. a sztori mindegy is volt.

milyen lesz majd egy ridley scott-os előzmény film? hát... borongós-filozofálás? szárnyas fejvadászos?
vagy látványos meg akciódús, mint a Black Hawk vagy a Gladiatoár?
mindegy is, de csak az EGYIK legyen, ne valami ebből is-abból is.

Első mohikán 2010.09.06. 01:21:52

@Blassius: "...olyan film kéne ami 30000000000000000000000 évvel ezelőtt játszódik"
A Világegyetem 13.8 milliárd éves. A Te kívánalmad az, hogy ennél 12 nagyságrenddel régebben játszódjon a történet. Kb az Ősrobbanás előtti Ősrobbanás előtt. Érdekes film lenne...

Viktus 2010.09.06. 02:16:53

Remélem nem cseszik el, mint a Predator 3-at ami egy szégyen az előző két részhez képest.

SWExile 2010.09.06. 04:27:42

@Almaspite: Sőt ha jól emlékszem még aknavető is volt abban az egy nyomorult fegyverben. De ettől függetlenül magasan ez az epizód tolódik el az ész nélküli lövöldözős filmek irányába.

AutosVilli 2010.09.06. 06:05:54

@taxi33: Ki irhattad volna betükkel,mert rengeteg a nulla a 3-as után.

Rolee83 2010.09.06. 06:09:31

@bobbafet: 3D-s szar??!! Szerintem ennek csak előnyére válik a 3D! Nem olyan nehéz elképzelni, ahogy majd az arcunk ellőtt csattan össze a belső állkapocs! :)
Akit meg nem érdekel az menjen csak 2D-re...

Valaki1 (törölt) 2010.09.06. 07:27:16

Darszvéder meg hanszóló nem lesz benne?
mondjuk ők csinálták volna az élient csak az átment a másik filmbe a párhuzamos dimenzión át az enterprájszon.

Giraffa 2010.09.06. 07:27:43

Várom az előzményeket! :)

A 3D szemüveg annyi fényt vesz el, mintha napszemüvegben nézném a mozit. Egy ráadásul vélhetőleg sötétben játszódó film, 3D szemüvegben jobbára élvezhetetlen a számomra. Másfajta 3D kellene, ez így nekem szar.

tavaszi fingok érkeznek a széllel 2010.09.06. 08:40:42

csórikám már rég elfelejtette, hogy kell filmet csinálni.
robin hood, kingdom of heaven meg ilyen faszságok... kösz.

Mikrobi 2010.09.06. 08:41:42

Én már egy új StarWars-epizódot várok nagyon.

==T== 2010.09.06. 08:59:47

Részemről a harmadik rész a kedvenc a sajátosan nyomasztó hangulatával és a remek karaktereivel.

Szó volt itt a Predatorsról. Szerintem jól sikerült.

Ami a Predator ill. Alien filmeket illeti, nem egy a kettő. A Predator filmek akciófilmek némi sci-fi és csipetnyi horror beütéssel, míg az Alienek horror sci-fik epizódonként eltérő arányú akció beütéssel.

Amúgy a Ragadozókban is lesznek alienek. Kb. annyian, mint a Predator 2-ben :-)

Mérnork 2010.09.06. 09:10:15

@Almaspite:
Többször is mutatta a kamera közelről, ahogy a lőszer fogy ki az M41-ből, kifejezetten feszültségfokozó elemként szerepelt. Különösen a végén, mikor Ripley menti a kiscsajt, neki is elég látványosan fogy el a lőszere...

monyon le 2010.09.06. 09:53:31

Érdekes, hogy az "álomgyár" manapság nem hoz ki igazán ütős kult filmeket. A terend manapság, hogy a jól bevált régi storykat veszik elő újrafeldolgozva, leporolva, parasztvakítós 3D-ben.

larry 2010.09.06. 10:00:57

Az Aliens sajnos minden ellenkező híresztelés ellenére nem jó, bár kétség kívül engem is megfogott. Ami a legjobban bosszant benne, az Ripley teljesen (főleg az első részhez képest)erőltetett és következetlen személyisége volt. Ha választani lehet, akkor az Alien spontán, egymás szavába vágós "kamionsöfőr" karaktereiből szeretnék többet látni.
A rettegésem fő tárgya pedig az, hogy a Space Jockey el lesz rontva.

Haloperidol 2010.09.06. 10:05:33

Igazából nekem is a legjobban az Aliens jött be, de a többit is szeretem, még a 4. rész is tetszett.

Mindig is csíptem az űrhajós-lövöldözős-biomérnökös-génmanipulációs dolgokat...
:D

TyToo 2010.09.06. 10:06:03

Alien 3D-ben! Ez egy tökéletes nap lesz :)

gonosztojás (törölt) 2010.09.06. 10:16:21

Az Alien filmekkel kettő után le kellett volna állni. Minden további csak ront a dolgokon.

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2010.09.06. 10:57:48

Nagy ur a PG-13 (es abban vana profit) es ebbe nem fer bele annyi hent amennyit szeretnenk...

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.09.06. 11:18:21

Részemről az Aliens a legkedvesebb - valahogy mindig bolondultam az ilyen filmekért. Akik szerint nem jó (???), azoktól meg jó lenne hallani, hogy miért nem - vagy megint a fikázzunk le valamit, csakazértis mentalitásba szaladtunk bele? Abban igazatok van, hogy míg az 1, és a 3 sci-fi elemekkel megtűzdelt horror, addig a 2 horror elemekkel megtűzdelt sci-fi.:)

Az impulzuskarabélyról meg - mint leírták, igenis fogy a lőszer. Alapesetben egy tár 100 lőszert tartalmaz, a filmben elég akkurátusan ügyeltek a fogyásra - illetve a készletek szűkösségére is - ha jól rémlik, fél-fél tárral indultak neki a túlélők a végső összecsapásoknak (Nem Ripley a végén - ő már a Dropship szakszara méretezett fegyverraktárából szerelkezett fel:) Vasquez fegyvere ki is fogyott a visszavonulás alatt - ő fedezett mindenkit a csatornákban, a végén. Khm.
Ja, és nem aknavető van rajta, hanem gránátvető. :) Standard M40-es gránátokat lehet beletölteni - szó is esik róla a filmben....

Az M41A Pulse Rifle az egyik fegyverlegenda, amit filmekhez találtak ki.(Hasonló ismertségű fegyverek kb. a fénykard, Tron-diszkosz, Kézi Minigun, phaser stb.)

Na.

Bíró Szabolcs · http://biroszabolcs.eu 2010.09.06. 11:36:14

@tavaszi fingok érkeznek a széllel: Kingdom of Heaven faszság?? Magasan az egyik legjobb történelmi film, amit valaha készítettek! Simán ott van a 10 kedvencem között!

zoleee23 Hát én sírtam a nevetéstől xD-->> · http://koponyeg.hu/jatek/b80188e9 2010.09.06. 12:53:21

Hát nekem egyik alien film se jön be. Túl kiszámítható mindegyik!

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.09.06. 16:03:58

@Vészmadár: "Már bocsánat, de emberek is lesznek a filmben?"

Valakinek hullania is kell. Hullák hullámokban.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.09.06. 16:13:42

@Bíró Szabolcs: hehehe. Ez biztos vicc volt.
A Kingdom of Heaven nem volt rossz film, valóban, de az egyik legjobb TÖRTÉNELMI filmnek nevezni...hát izé. Ezen a vonalon elindulva még a Trója is hiteles, mi?
VEhehehehe:)

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2010.09.06. 18:30:30

@Vészmadár: Egy történelmi film enm attól lesz jó, hogy hiteles. Bár azért az se árt.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.09.06. 18:42:30

@desmondwallace: ja, hiszen akkor már nem történelmi, ugyebár? :)
písz.
Amúgy lehet - biztos:) - rosszul emeltem ki, talán az egész szóösszetétel jobb lett volna (? egyik legjobb történelmi?). Na.

Bíró Szabolcs · http://biroszabolcs.eu 2010.09.06. 19:28:17

@Vészmadár: Középkorbuziként is imádom azt a filmet, még akkor is, ha a valóságban Lusignani Guido sosem volt templomos (ebben a filmben egyébként ügyesen beleoltották Gerard de Ridefort karakterét is), sőt, hab a tortán, hogy valójában Sybilla és az Ibelinek (!!!) rángatták őt zsinóron. Cseppet sem volt erős jellem. A Tróját meg ne keverjük már ebbe bele! ;D
süti beállítások módosítása