Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Box Office: Clooney a hétvége győztese

2010.09.05. 21:22 koimbra 5 komment

Beköszöntött a szeptember, a stúdiók letudták az az időszakot, amelytől az év legnagyobb bevételét szokták várni, bár ezúttal sok produkció nem úgy sült el, ahogy várták. A szeptember leginkább a januárhoz hasonlít, csendesebb időszaknak számít, kiemelkedő bevételt egy, olykor két filmmel szoktak elérni. Az ősz első hétvégéjén nem is történt semmi szokatlan.

Észak-Amerikai box office

Új bemutatók

 

George Clooney nem az a színész, aki hatalmas sikereket szokott elérni a box office terén, inkább a kritikusok szokták dicsérni, akárcsak a filmjeinek a vetítésén megjelent nézők. Ha 100 milliós bevételt akarna, akkor hozzálátna az Ocean's Eleven folytatásának vagy elfogadná egy megaköltségvetésű produkció főszerepét, ám ő marad a kisebb büdzséjű drámáknál-krimiknél. A The American – amelyben Clooney egy bérgyilkos alakít, akinek az utolsó küldetése nem volt éppen sikeres és egy kisvárosban húzza meg magát – sem emésztett fel irdatlan nagy összeget, 20 milliót költöttek rá és az öt nap alatt (szerdán mutatták) befolyt 16 millió dollár így egy egészen korrekt szám mondható. Az imdb-n 7,2-en áll, a Rotten Tomatoes-on pedig 62 % az átlaga, a többségük szerint ezúttal egy igen lassú drámát kapunk, amely némileg embert próbáló. A Washington City Paper azt írja, hogy azok, akik eddig úgy gondolták, hogy képesek két órán keresztül Clooney-t bámulni, úgy hogy az nem csinál semmit, akkor most tesztelhetik magukat. A Wall Street Journal kritikusa szerint Clooney játéka az, ami végig fenntartja a néző figyelmét és a komoly végjáték kiérdemli az elismerésed.

 

Robert Rodriguez nagy rajongója a 70-es évekbeli grindhouse filmeknek, cimborájával, Quentin Tarantinoval 2007-ben készítettek egy duplamozit, amely elhasalt a kasszáknál. Ám Rodriguezt ez nem tántorította vissza attól, hogy még egy hasonló stílusú produkcióba vágja a fejszéjét, a Grindhouse-hoz gyártott 4 ál-trailer közül a Machete-ből rendezett egy egész estés alkotást, a főszereplőnek Danny Trejot tette meg és sikerült megnyernie a projekthez Robert De Nirot és Jessica Albát is, ráadásképp még Steven Seagal is feltűnik benne. A Grindhouse 11,5 millióval kezdett három éve, majd 25 milliónál hagyta el a mozikat, a Machetenek sikerült majdnem ugyanennyivel nyitni, 11,3 millió került a kasszákba három nap alatt, amely a harmadik helyre volt elegendő. A kritikusok szerint véres, kegyetlen, de ugyanakkor teljesen szórakoztató film, pont amilyenre az előzetesek alapján számítani lehetett. Mellesleg Eli Roth a Thankgiving ál-előzetesből akar filmet kreálni, ő 5 milliót szánna annak elkészítésére.

 

Akire romantikára vágyott, az a Hétmérföldes szerelemre (Going to Distance) mehetett el, amiben Drew Barrymore és Justin Long játsszák a két főszereplőt. A történet szerint a páros kénytelen egymás nélkül eltölteni néhány napot, köztük több kilométeres távolság és ez nem igazán tesz jót a kapcsolatuknak. A Warner sokat várt a filmtől, legalábbis erre utal, hogy több, mint 3000 moziban vetítették, de az eredmény csalódás, csupán 6,8 millió dollárt gyűjtött össze az alkotás, amely a rendezőnő, Nanette Burstein eddig legjobb nyitányának számít. Barrymore romantikus alkotással kezdett már jobban is, a Nem kellesz eléggé (ebben Long is játszott) 27 millióját a Valentin-napnak köszönhette, illetve hogy tömve volt ismert nevekkel, a Zene és szöveg 13 milliós kezdés után 50-ig húzta, az 50 első randi pedig közel 40 milliót szedett össze három nap alatt, ám ott Adam Sandler volt a partnere. A kritikák több, mint fele (47 %) negatívan értékelte a filmet. Akad olyan is, aki szerint az (500) Nap Nyár óta nem volt ilyen jó romantikus film, de volt olyan is, aki szerint álmosító, unalmas és a két színész között nincs meg a kémia.

 

Régebben bemutatott filmek:

A múlt heti első, a Takers a második pozícióban álldogál, 11,4 milliót keresett, amivel már 37 milliója van a thrillernek. A The Last Exorcism szépen kezdett egy hete, akiket érdekelt akkor megnézte, a víkenden 62 %-kal termelt kevesebbet, amely 7,6 millió dollárt jelent. A készítők azonban teljesen elégedettek lehetnek, ugyanis 1,8 millióból készítették a horrort. Sylvester Stallone akciófilmje, a The Expendables 6,5 milliót tett hozzá eddigi bevételéhez, így már 92 milliót termelt az alkotás, ezzel az eredménnyel a szereplők nagy része nem is találkozott. A 100 milliót hamarosan be fogják venni, Stallone főszereplésével utoljára a 80-as években készült film, amely átjutott ezen a határon (Rocky IV 1985-ben). Az Eredet 7 %-kal hozott kevesebbet, ami 4,5 millió dollárt jelent, 277 milliót kasszírozott eddig a film. Az Avatar bővített verziója 2,3 milliót kapart össze, a Toy Story 3 pedig 1,9-et. Az Alkonyat harmadik része már csak 1,6 millióra van a 300 milliótól.

 

Hétvégi amerikai bevétel (top 10), az adatok millió dollárban értendőek

 

Cím

Hétvégi bevétel

Eddigi bevétel

Büdzsé

Info

The American

12,96

16,11

20

Előzetes, színfalak mögött


Takers


11,45


37,90

32

Előzetes, poszter

 


Machete


11,30


11,30


25

Előzetes, tv spotok, képek, jelenetek

The Last Exorcism

7,64

32,47

1,8

Előzetes, poszter 

Hétmérföldes szerelem

6,88

6,88

32

Előzetes

The Expendables

6,59

92,15

80

Iromány


Pancser police


5,40


106,86


100

Előzetes , motion poster, jelenet 

Ízek, imák, szerelmek

4,85

68,95

60

Előzetes

Eredet

4,53

277,10

160

 Kritika

Nanny Mchee 2

3,57

22,44

35

 

 

Címkék: boxoffice

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr992273692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása