Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Cameron segít a bennszülötteknek, közben filmre veszi életüket

2010.09.06. 13:17 koimbra 3 komment

James Cameron a Folha de S. Paulo oldalnak mondta el, hogy hamarosan visszatér Brazíliába, hogy 3D-s dokumentumfilmet készítsen az Amazonas környékén élő bennszülött emberekről.

"Vissza akarok menni oda, hogy találkozzak a Xikrin-Kayapo törzs vezetőivel, ők hívtak meg engem. 3D-s kamerát is viszek magammal, lefilmezem hogyan élnek és mik a szokásaik. " - mondta Cameron, aki korábban már kétszer is ellátogatott arra a helyre és felvételeket készített róluk, az emberek elmondták neki, hogy attól rettegnek, hogy  a Xingu folyó  elárasztja a földjeiket, ő pedig támogatásáról biztosította őket. Cameron hozzátette, hogy mikor a brazil indiánok kétségbeesetten kérték segítségét, nem tudott nemet mondani.

A kormány hamarosan hozzálát a Belo Monte vízerőmű megépítésére és a Xingu folyóra is beterveztek egy gátat. Az ellenzők szerint ez a projekt veszélyezteti a környék ekonómiáját és legalább 16.000 embert tehet földönfutóvá, ha a folyó kiönt. A kormány persze tagadja a váadakat, állításuk szerint milliókat költöttek arra, hogy a semmi probléma ne legyen, a gát is remekül meg fogja állni a helyét.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr762274993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kimike18 2010.09.07. 14:11:55

Bezzeg erre a cikkre már senki se ír:D
Helyes Cameron jól teszed.

sjbee 2010.09.07. 17:52:27

Hűha Jim, ez piszok izgalmasan hangzik!

Shyllard 2010.09.07. 19:14:33

Csinálja, ehhez legalább ért.
süti beállítások módosítása