Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Vad vágyak (Wild Things)

2010.09.13. 22:10 koimbra 2 komment

 

 

Elég nagy a valószínűsége annak, ha éjfél körül unottan váltogatunk a tévécsatornák között ráakadunk egy erotikus thrillerre, amelyben ismeretlen szereplők néznek ki keményen magukból és egy-két bögyös hölgyemény is felbukkan néha. Ezen alkotások szórakoztatási faktora gyakorlatilag a nullával egyenlő, csak akkor tér magához a bambuló néző, mikor az egyik főszereplőnő ledobja a ruháit és megmutatja testét a főhősnek és a nézőknek egyaránt. Innentől kezdve azért szurkol mindenki (legalábbis a férfiak), hogy legyen már oly kedves a nő és tegyen ismét hasonlóképpen. Aztán jön a kötelező csavar a végén, ami legtöbbször nevetséges vagy olyan semmilyen. A Vad vágyak csak részben hasonlít ezekre a produkciókra, annyi fordulatot tartalmaz, ami már fél tucat filmre is elegendő lenne és itt is alig várjuk, hogy a felvonultatott nők közül valaki megváljon néhány percre gönceitől.

 

Sam Lombardo (Matt Dillon) nagy népszerűségnek örvend Blue Bay-ben, a napsütötte kis városkában. A helyi gimi egyik dolgozója és a játékidő elején a szexuális bűncselekményekről ejt néhány szót. Hamarosan maga is belekeveredik egy hasonló ügybe, ugyanis az egyik diáklány (Denise Richards) azzal vádolja meg, hogy megerőszakolta, pedig szépen lemosta a kocsiját is és vizes pólóban jelezte, hogy végzett. Mindez rosszul érinti emberünket, már alig akar szóba állni vele valaki, ráadásul kattan a kezén a bilincs és a bíróság előtt találja magát. Ott azonban érdekes fordulatot vesz az ügy.

 

 

A szereplők gyors bemutatásával, a váddal és tárgyalással még csak a film felénél járunk, azt hihetnénk, hogy egy izgalmas tárgyalótermi thrillernek leszünk szemtanúi, ahol az ügyész és az ügyvéd különféle húzásokkal próbálják kiszedni az aktuális tanúk padján helyet foglaló illetőből a hasznos információt, miközben Lombardo és Kelly szúrós szemekkel méregetik egymást. Ám nem tartózkodunk sokat a bíróságon, jön a nem várt fordulat, amire először azt hihetnénk, hogy a készítők túl gyorsan ellőtték a meglepetést, hisz a továbbiakban így mivel töltik ki a filmet. Ám újabb csavar következik, majd még egy, nem győzzük kapkodni a fejünket. A sok meglepetés könnyen meg tudja ölni a filmet és az ember egy idő után csak a halántékát tudja kocogtatni, hogy mégis ezt hogy gondolták az alkotók. Azonban a Vad vágyak okosan és ügyesen összerakott film, amely az orránál fogva vezeti a nézőt.

 

A nagy átveréshez azonban jó színészek is kellenek, hisz' eléggé kiábrándító, ha valami B kategóriás aktor unottan adja elő szövegeit. Matt Dillon és Kevin Bacon hozzák a vártakat, Denise Richards leszerződtetése pedig tökéletes húzás volt, folyamatosan árad belőle az erotikus kisugárzás, Neve Campbell ugyan nem rendelkezik ilyen testi adottságokkal, mint kolléganője, ám nagyszerűen hozza a szerepét ő is, Bill Murraynek kicsi, de fontos karakter jutott, ő Lombardo ügyvédjét formálja meg. John McNaughton rafinált thrillert rakott össze, ami első nézésre megér akár 85 %-ot is, de sajnos a sok fordulat ismerete kizárja, hogy második megtekintésére is ugyanolyan jól fogunk szórakozni. Készült még három folytatás is hozzá, ezek házimozis forgalmazásban láttak napvilágot és mondanom sem kell, hogy nem érnek az első rész nyomába.

 

imdb: 6,6
rottentomatoes: 64 %

 

Büdzsé: 20 millió dollár

Amerikai bevétel: 30 millió dollár

 

Címkék: thriller iromány 85 % wild things

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr722294077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dejdő 2010.09.13. 22:27:30

Emlékszem még a HBO-n láttam ezt a filmet és voltam kb 13 éves, eléggé meglepődtem rajta! Aztán pár évvel később "felnőttem" fejjel rájöttem ez egy rohadt jó film,és nem csak a meztelenkedés miatt! Ritkán látni ilyet manapság,illetve ilyet szinte SOHA! Sajnos! Nálam 10/10

Is 2010.09.14. 10:18:19

Igen, szerintem is egy baromira jó film. És persze nem csökkent a színvonalán a pár közös szexjelenet sem... :)
süti beállítások módosítása