Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Cameron kifürkészi a mélység titkát

2010.09.15. 20:07 koimbra 1 komment

James Cameron a Mariana-árok alját szeretné szemügyre venni és ha már elhatározta magát, akkor le is merül 11 km mélyre. A rendező természetesen 3D-s kamerát is visz majd magával és felvételeket készít a lenti világról.  Elsődleges célja, hogy felhívja a világ figyelmét a környezeti katasztrófákra és bizonyára lesz néhány percnyi anyag, amelyet fel tud használni az Avatar folytatásába. Hisz az Avatar 2 elvileg a Pandora óceánjában fog játszódni, úgyhogy a merüléssel két legyet is üt egy csapásra. 

Ausztrál mérnökök jelenleg is dolgoznak azon a két személyes járművön, amellyel Cameron tiszteletét tudja tenni a Mariana-árokban, a munkálatokat hamarosan befejezik és a tervek szerint jövő év elején meg is kezdődhet az út.  Eddig egyetlen alkalommal merült le ember az árok aljára, 1960-ban Jacques Piccard és Don Walsh érték el a  11.034 méteres rekordmélységet.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr822298870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kimike18 2010.09.16. 14:46:38

Azért gondolom az egész film nem fog az óceánba játszódni:D Bár majd kiderül:D
süti beállítások módosítása