Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Dokumentumfilm az ILM-ről

2010.09.15. 13:33 koimbra 1 komment

Ha valakit megkérdezünk, hogy George Lucasról mi jut eszébe, akkor a Star Wars lesz az első gondolata. Ezen kívül még sok filmhez volt köze, az Indiana Jones hallatán inkább Harrison Ford és Steven Spielberg neve ugrik be, mint Lucasé. Ezeknek a jogaiból és bevételéből elég szépen megél, ám nem csak ez hoz a konyhára, ugyanis ő hozta létre az Industrial Light & Magic céget is, amely hamar Hollywood egyik legismertebb és legminőségibb munkáit szállító speciális effektekkel foglalkozó vállalkozása lett, olyan produkciók elkészülését segítette,  mint pl. A mélység titka (The Abyss), a Forrest Gump, a Jumanji, a Jurassic Park, a Transformers, a Terminátor 2 vagy a Twister.

Az ILM fennállásának 35 évfordulájra Leslie Iwerks egy dokumentumfilmet kész a cégről, amelyet Tom Cruise fog narrálni. Az egy órás alkotásban természetesen megszólal George Lucas, de látható és hallható lesz Spielberg, Ron Howard, J.J. Abrams, Jon Favreau, Samuel L. Jackson, Robin Williams, Jerry Bruckheimer és John Lasseter is. A dokumentumfilmet a tévében fogják bemutatni. 

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr172297944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

henry06 2010.09.15. 16:10:21

"olyan produkciók elkészülését segítette, mint pl. A mélység titka (The Abyss), a Forrest Gump, a Jumanji, a Jurassic Park, a Transformers, a Terminátor 2 vagy a Twister." És még jó néhányat:)
www.imdb.com/company/co0072491/
süti beállítások módosítása