Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Sacha Baron Cohen játssza Freddie Mercuryt

2010.09.17. 10:44 koimbra 9 komment

Ha egy legendás énekesről készítenek filmet mindig muszáj a lehető legmegfelelőbb színészt kiválasztani a feladatra, hiszen senkinek nem hiányzanak a feldühödött rajongók. Joaquin Phoenix kiválóan formálta meg Johnny Casht és Kristen Stewart is remekül játszotta el Joan Jettet. Most Sacha Baron Cohenre hárul a feladat, hogy ne okozzon csalódást, ugyanis a Queen egykori frontemberét, Freddie Mercuryt fogja alakítani.

Graham King lesz az egyik producer és a saját cégét, a GK Films-t is bevonta a filmbe, de Robert De Niro produkciós cége, a Tribeca Productions is kiveszi a részét a munkálatokból.  A forgatókönyvet egy specialistára bízták, Peter Morgan láthat neki hamarosan az írásnak, ő korábban A királynő (The Queen), a Frost/Nixon és Az utolsó skót király (The Last King of Scotland) szkriptjét szállította le. A film az együttes korai éveire fog koncentrálni, tehát elvileg Mercury haláláig nem jutnak el.

King a banda klasszikus dalainak a jogait is megszerezte, így a filmben hallható lesz a Bohemian Rhapsody, a We Will Rock You, az Another One Bites the Dust és még más egyéb szerzemények is. Sikerült elérni, hogy a Queen egykori tagjai, Brian May, Roger Taylor és John Deacon is részt vegyenek a produkció minél hitelesebb elkészítésében. Egyelőre nem tudni, hogy Cohen maga fogja-e előadni a dalokat vagy csak úgy tátogni fog. Mindenesetre elég nagy bátorságra utal, hogy a színészt szerződtették a főszerepre, hiszen bajuszos feje láttán sokaknak elsőre Borat fog beugrani.

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr852302713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xido 2010.09.17. 13:25:35

Sacha egy kaméleon...ezzel vagy nagyon hatalmasat fog dobbantani és képes lesz dráma/vígjáték között lavírozni,mint egyesek..vagy nagy hasalás lesz belőle...

lkjpoi 2010.09.17. 13:28:47

Fejre stimmel, de az a 20cm magasságkülönbség, az érdekes lesz...

lOc (a pasztafáriánus) 2010.09.17. 13:37:00

@lkjpoi: Az nem lesz gond. Komolyabb különbségeket is oldottak már meg filmekben.

ellenséges békaember 2010.09.17. 14:05:36

szerintem metál fölösleges Mercury életéről filmet készíteni, sokkal jobban járunk, ha megnézzük az összes koncertvideót meg interjút, de legyen. Az meg, hogy kinek a hangjával fog menni az éneklés, nos azthiszem ez esetben nem lehet kérdéses, hogy csak az eredeti jöhet szóba! Kár, hogy csak 85-ig mennek, csomó jó zene így eleve kieseik a filmből...

Interstellar Overdrive · http://b-oldal.blog.hu/ 2010.09.17. 14:09:41

@ellenséges békaember: Ahhoz hogy Amerikában el lehessen adni a filmet, nem lehet a 80-as évek közepe után menni, mert a zenekar 1982 után az USA-ban gyakorlatilag nem nagyon létezett...

norbert79 2010.09.17. 15:24:55

@Interstellar Overdrive: Hmm, ez most dobott... Lehet nekiállok s gyorsan retusálok egy kis bajuszt a színész arcára kiváncsiságból, talán még jobban megmutatkozik a hasonlóság.

Blake007 2010.09.17. 20:24:05

Szerintem a 86-os Kind of magic albumjukon voltak a legtutibb zenéik, szóval nagy kár érte. Ez olyan mint az Elvis film is a Vegasi turnéig ment, pedig utána jött csak a lényeg.

Brekicc 2010.09.18. 23:53:51

Sztem Le Chifre nem hasonlít semennyire sem Mercuryra. Cohen egy érdekes választás. Nagyon vegyesek az érzelmeim vele kapcsolatban az előélete miatt, de Freddyben is benne volt a vidámság valamilyen szinten amíg még nem lett aidses.
Kíváncsi vagyok mennyire fog tudni felnőni a karakterhez, mert azért látok benne potenciált.
süti beállítások módosítása