Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Piranha 3D - 2010

2010.10.11. 22:30 koimbra 8 komment

Híres utolsó mondatok egyike? Á, ez nem is piranha.

 

Steven Spielberg anno talán sejtette, hogy a Cápával hatalmas sikert fog elérni, ám arra valószínűleg nem gondolt, hogy műve olyan klasszikussá válik, amit lépten-nyomon rengeteg film fog felidézni/megidézni. A nagy bevételt termelő produkció Roger Corman trash-gyárost is megihlette, munkásságának egyik ékköve az 1978-as Piranha volt, amelyet a Cápa paródiájának szántak, még magának Spielbergnek is elnyerte tetszését és csak ezért nem akasztott a stúdió pert Corman nyakába.. A horror-vígjáték két feldolgozást is megélt, az egyik 1995-ben készült el, míg a másikat idén láthatta a nagyérdemű Alexandre Aja tolmácsolásában, méghozzá 3D-ben (személy szerint csak hagyományos 2D-ben láttam).

 

 

A sztori körülbelül annyiban ki is merül, hogy feltűnik pár tucat kis „cukiság”, majd hatalmas vérengzésbe kezdenek. De addig várni kell, mert előtte még vetkőzik néhány nő. A hegyes fogú pokolfajzatok egy rengés miatt szabadulnak el a tóban, ugyanis ennek következtében a víz mélyén megnyílik egy barlang, ahova a címszereplők évszázadokkal ezelőtt bennragadtak, azóta ott élnek és vígan szaporodnak. Számukra a Lake Victoria felér egy terülj- terülj asztalkámmal, hiszen az évi vízi muri éppen akkor veszi kezdetét, fiatalok százai tódulnak a mulatságra és magasról tesznek arra, mikor a helyi rendőri erők le akarják fújni a fergeteges bulit.

 

 

A lények igazi színre lépéséig bemutatják az étlapot. Elizabeth Shuet sajnálatosan ritkán láthatjuk, Oscar-jelölése sem mostanában volt és az is biztos, hogy ezért a szerepéért az Akadémia biztosan nem fogja méltatni semmilyen elismerésre, de legalább formában van, jó látni, hogy nem hagyta el magát. Jerry O'Connell egy erotikus tartalommal rendelkező filmproducer, figyelmét semmit sem terelheti el a szépséges nőkről és folyamatosan be van zsongva, még a kegyetlen állatkák feltűnésekor is a vizipóló esemény lebeg a szeme előtt. Christopher Lloyd úgy fest mintha elaludt volna a Vissza a jövőbe forgatásának a végén és csak most ébredt volna fel, majd azonnal elvállalta a Piranha szerepét. Jó csaj fronton nem lehet okunk panaszra, rengeteg bikinis-fürdőruhás lány rohangál a produkcióban, Jessica Szohr is köztük van, Riley Steele neve nem csenghet ismeretlenül a felnőttfilmek kedvelőinek, ezúttal is megmutatja bájait és Kelly Brook sem azért van jelen, hogy nagykabátban tartson előadást a részecskegyorsítókról. Richard Dreyfussnak vagy gyorsan szüksége volt pár dollárra, mikor a forgatásra bekopogott vagy csak humoránál volt mikor elvállalta a szerepet.

 

Alexandre Aja egyetlen műfajban mozog, úgy tűnik nem is akarja másban kipróbálni magát, becsülendő, ha egy rendező tisztában van azzal, hogy mire képes. Horrorban több véres, R kategóriás alkotás köszönhető neki, a Magasfeszültség után jegyezték meg néhány a nevét, majd készített pár feldolgozást is, A sziklák szeme és a Tükrök után még egy remake-kel örvendeztette meg a gore-ra és meztelenségre áhítozó nagyérdeműt. Tisztában volt azzal, hogy az eredeti Piranha egy paródia volt, hát ő sem vette komolykodóra a figurát, de ahol kell ott bekeményít, a rendőrők pedig nem tehetnek mást, mint shotgunnal lövöldöznek az „apróságokra”, de azért Ving Rhames is kicsinál pár tucatot. A piranhák egész jól festenek, nem úgy néznek ki, mint amelyeket a munkálatok kezdete előtt faragtak ki, rútak és ocsmányak, úgy néznek ki, mintha a pokol bugyraiból törtek volna felszínre.

 

 

A cél a szórakoztatás, ennek maradéktalanul eleget tesz. A piranhák esznek kicsit, majd történik valami, aztán újra egy kis táplálkoznak a bélpoklos halacskák, majd némi meztelenkedést láthatunk, végül beindul a darálás.. A 24 millió dolláros költségvetés kicsinek tűnik ugyan, de hiányérzete nem lesz a nézőnek, a piranhák akciójánál nem rángatják a kamerát veszett módon, hogy ezzel palástolják a hiányosságokat, a halacskák hentelése pedig láttán minden horrorrajongó megnyalja mind a tíz ujját. 90 %-ot megér.

 

imdb: 6,6
rottentomatoes: 75 %

 

Büdzsé: 24 millió dollár
Amerikai bevétel: 24,9 millió dollár
Eddigi összbevétel: 63,6 millió dollár

 

 

Címkék: horror remake iromány piranha 90 %

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr572364029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

countrypecos 2010.10.11. 23:50:53

Láttam belőle jeleneteket. Még egy ilyen gusztustalan marhaságot! :D
SPOILER: Azt a jelenetet láttam, mikor a srác hajóval átgázol a többieken. Akkora trancsírt csapnak ebben a filmben, hogy nosza. Jó hát, értem én, ez erről szól, oké. :P És akinek nem tetszik ugye... az ne nézze meg. Én nem fogom. :P

Rolee83 2010.10.12. 07:11:34

Koimbra lesz ez nálunk moziban? Mit tudsz róla? Mennék 3D-re! Remélem már nem kell sokat várni a megjelenésig!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.10.12. 10:03:26

@Rolee83: Elvileg januárban mutatják be. De addig még könnyen kitalálhatják, hogy inkább csak DVD-n hozzák be. Mellesleg a T. Korhatár Bizottság nem tudom mit fog szólni a vérengzés láttán, no meg a meztelenkedés is benne van.

Shyllard 2010.10.24. 20:51:33

Rényleg maximálisan szórakoztató egy film, a vérengzések nagyon jól meg vannak csinálva (amikor ugye nem hallgat senki sem a rendőrökre - azt a részt sztem iszonyat jól megcsinálták, tényleg látszott h káosz van ott) Nomeg hát rengeteget röhögtem az egészen, pl SPOILER Eli Roth kicsinálása rohadt jó: "Húzz már ki te kurva!", meg a végén Adam Scott halálán is szakattam "És hol vannak a szülők? - BUMMM" :D:D
Számomra hozta az elvártakat, lehet rajta rendesen röhögni :)

theRealHorchilde 2011.01.18. 17:24:21

A "Rare exports" mellett ezzel a műremekkel örvendeztettük meg magunkat hétvégén. Igaz, csak 2D-ben.
Azt hiszem, hogy a beteg a legtalálóbb jelző. A víz alatti "nagy jelenetben" elfog némi Alien feeling, míg Ving Rhames darálása mindenidők legjobb horrorparódiáját, a Hullajót idézi.
Látva a filmet döbbenten tettem fel a kérdést a többieknek: Ezt moziban fogják vetíteni? Nálunk?
Ne legyen igazam, de szerintem a tisztelt illetékesek ezt nem engedik be még korhatárosan se nagyon. Pedig állat.
Pedig ha egy felhőtlen agymosásra van szüksége az embernek, arra, hogy lezsibbadjon, akkor nem kell sem alkohol, sem egyéb drog, elég lenne beülni a moziba erre a filmre:)

Az én olvasatomban annyira rossz, hogy az már prostituált jóóóóó!!!!!!!!!

Jah, és imádom, hogy Richard Dreyfusnak szegénynek még a főcímet se sikerült megérnie:) jó poén:) és még van benne néhány, de ezt már kik-ki döntse el...

BackSpace 2011.02.03. 11:02:38

Egyetlen jó szereplő van benne Gianna Michaels.:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.03.13. 15:09:12

nah, ma délelőtt végre sikerült megnéznem, de azt kell mondjam, hogy kár volt, jajdegyenge sz.r volt...
süti beállítások módosítása