Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Milliárdos üzletember a 300 stílusában készíttet Kolumbusz filmet valósítana meg

2010.10.18. 11:55 koimbra 1 komment

Közismert történet, hogy 1492-ben Kolumbusz Kristóf Indiába tartott és az út során felfedezte Amerikát. Richard Branson (a képen), a Virgin Atlantic milliárdos tulajdonosa szeretne filmet készíteni a felfedező életéről és megvette T.S. Nowlin forgatókönyvet. Branson szeme előtt egy 300-stílusú produkció lebeg, a rendezői feladatokat McG-re a Charlie angyalai (Charlie's Angels) és a Terminátor: Megváltás (Terminator: Salvation) alkotójára bízta.

Meg kell hagyni, bátor húzás ez Branson részéről, ám nyílván ő könnyedén elő tud teremteni 100 vagy akár 150 millió dollárt is ahhoz, hogy elkészüljön a produkció. McG-nek azonban nem tenne jót a bukás, hiszen a T4 sem muzsikált olyan jól, ahogy azt várták tőle, sőt a Halcyon csődbe is ment ezután. Már pedig Kolombusz nem igazán nézőcsalogató téma. A felfedezés 500. évfordulóján, 1992-ben mutatták be az 1492: A paradicsom meghódítása (1492: Conquest of Paradise) filmet Ridley Scott rendezésében, azonban a 47 millió dollárra rúgó költségek nem térültek meg, csak 7,1 milliót hozott. A Kolumbusz, a felfedező (Christopher Columbus: The Discovery) sem járt jobban, a 40 milliós büdzsé mellett 8 millió dollárt kapart össze.

Címkék: igaz történet miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr842380603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.10.18. 15:21:28

Mi számítógépen játszunk, a milliárdosok unalmukban filmet készítenek :D
süti beállítások módosítása