Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Kerüljétek el a Szuperbojzt

2010.11.29. 21:45 koimbra 8 komment

A magyar filmgyártás két műfajra állt rá. Az egyik a művészfilmek, amelyeket egy-két tucat vagy pár száz ember néz meg, majd az alkotók különféle fesztiválokra utazgatnak vele. A másik a vígjátékok, ezekre már akár több százezren is beülnek, kár, hogy kb. 10-ből 1 filmen lehet nevetni, pedig a magyar humor eléggé kacagtató tud lenni. Az elmúlt években Kabay Barna belőtte az irányt, jöttek szépen sorban az egykori klasszikusok feldolgozásai (Hippolyt, Meseautó) és ugyebár ezek lettek volna a közönségfilmek. Legutóbbi műve, a Szuperbojz igazság szerint nem hogy vígjátéknak, de filmnek se nagyon nevezhető és pár sorocskánál többet nem is érdemel, hogy írjanak róla. Egyszerűen egy végtelenül humortalan, életképtelen, szenvedős valamit sikerült összetákolni, amiben Bajor Imre végig be van állva és még azt is rosszul teszi, a többi színész pedig láthatóan nem erőlteti magát, mintha a szerződés aláírása után rájöttek volna, hogy ehhez mégsem kellett volna a nevüket adni. A kis Vukkal új értékelési rendszer született, azt hiszem a förtelmes animációs izé után csak egy tudta megközelíteni a szintet, az Álom.net után azonban a Szuperbojz is beállhat a sorba. Ha ez a közönségfilm, akkor inkább hagyják abba és csináljanak mást.

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr12482232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.11.30. 11:02:05

A tiosztéánlátás érdekében annyit mindenképpen hozzá kell tenni e poszthoz, hogy az ún. "művészfilmek" alkotói nem az állam, nem a költségvetés pénzén utazgatnak fesztiválokra, hanem oda általában meghívják őket. Hogy ezt előzőleg milyen marketingmunka előz meg, az tárgytalan, mert nagyságrendileg kevesebb, mint az alig több embert érdeklő kommersz mozik esetében. Ráadásul, ezek az internyet-szerte divatosan lesajnált művészfilmek lényegesen több emberhez jutnak el így, nemcsak a fesztiválokon, hanem elsősorban később, a tévé- és egyéb forgalmazásban, az óriási sikerként elkommunikált, jó esetben alig néhány százezres nézőszámot produkáló kommersz filmekhez képest, amiket később már, miután ki- és lefutottak a mozikban, a kutya sem néz meg, néhány jól sikerült kivételtől eltekintve, amik meg meg is érdemlik a sikert.

Sergő Z. András 2010.11.30. 14:24:37

Amilyen a közönség, olyan az ő közönségfilme. Amúgy szép lassan kinő azért egy harmadik kategória: a minőségi és viszonylag nagy nézőszámot hozó magyar műfaji film.
- Valami Amerika 1-2
- Csak szex és más semmi
- Kaméleon
- 1
- Köntörfalak stb.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2010.11.30. 14:40:35

Egy magyar filmes személy van, akinek a filmjeire nyugodtan beülnék: Goda Krisztina, eddig 3-ból 3.
Kabay csinálhatna mást, mert úgy érzem, hogy inkább pénzmosásra használja a filmgyártást, tehetsége nem sok van.
Jah, és mondjuk nem ártana friss arcokat találni, a Made in Hungária ezért is volt üdítő.

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2010.11.30. 18:30:18

@koimbra: Két évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy végre válaszolhassak, és leírhassam: EGYETÉRTEK VELED.

A "Made in Hungária" igazi film. Kabay filmjein látszik a pénzmosás, csak egy kicsit utána kéne nézni a háttérösszegeknek. Goda remek rendező.

a8zoli 2010.11.30. 20:30:53

a magyar ron jeremy imitátor nem érdekel hogy piálja hülyére magát.

Krumplicukor1987 2010.11.30. 21:09:21

@efes: azért tudtommal kapnak elég pénzt a művészfilmesek is. Jó nyilván nem 40-50 milliókat, de ha azt vesszük, hogy az ilyen filmek 95%-a annyira borzasztóan gyenge, hogy még a rendező/színészek/stb.. rokonai se mennek el megnézni, akkor elmondhatjuk, hogy jó pár tízmilliót dob ki a kukába a Mozgókép Alapítvány vagy mi a franc.
Sokkal jobb szűrés kellene, és nem adni mittomén 5-5 milliót 10 rendezőnek, hanem kiválasztani egyet, akit azért tényleg tehetségesnek gondolnak, és neki adni 50 milliót. Szerintem így több értelme lenne.
süti beállítások módosítása