Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Daniels újraforgatja egy Fellini klasszikust

2010.12.07. 19:57 koimbra 3 komment

Hiába fordult meg rengeteg díjátadón Lee Daniels drámája, a Precious és hiába aratott vele sikert, a betervezett Selma filmjéből úgy tűnik, hogy nem lesz semmi, a költségvetést nem sikerült összeszedni. Elképzelhető, hogy Daniels a The Butlerhez lát hozzá legközelebb, amiben Denzel Washington játssza a főszerepet, aki a Fehér Házban dolgozik. Ám kiderült, hogy a rendezőnek van más is tarsolyában, újra szeretné forgatni Federico Fellini 1957-es klasszikusát, a Cabiria éjszakáit (Night of Cabiria).

Az eredeti film tartalma: A naiv, lelke mélyén ártatlan utcalány, Cabiria a pénzhajhászók, a számító világ foglya és könnyű prédája. Mindenki eszköznek tekinti: a filmsztár, a vásári bűvész és a könyvelő. Cabiria azonban makacsul hiszi, hogy ő is elfogadható és szerethető, hogy neki is őszinte, igaz kapcsolat jár

Fellini művét egyébként a bemutató után nem sokkal Bob Fosse musical formájában dolgozta fel, az Édes Charity (Sweet Charity) 1969-ben került bemutatásra.

Címkék: remake miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr572500410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vendelin 2010.12.07. 22:15:46

Vakmerő gondolat...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.12.08. 09:43:18

@Vendelin: A gondolat nem vakmerő, hiszen Fellini nem azért klasszikus, mert olyan hűde történeteket mesélt, hanem azért, AHOGY mesélt.

Vendelin 2010.12.08. 10:18:50

@efes: így van. Pont ezért vakmerő dolog ugyanazt elmesélni őutána. Mert vagy jobbat, vagy _nagyon_ mást kell csinálni, hiszen óhatatlanul is összehasonlítjuk majd a két filmet.
süti beállítások módosítása