Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: Ilyen az élet (Life as We Know It)

2010.12.19. 20:27 koimbra 1 komment

Katherine Heigl és Josh Duhamel randijával indít a film, ami már a kezdet kezdetén becsődöl. Mi is indul rosszul? - tehetnétek fel a nagy kérdést – Ez az alkotás vagy a randi? Nos a válasz egyszerű, mindkettő. Hamarosan kiderül, hogy a központi férfi karakter egy nőfaló, aki le se tojja, ha a gyengébbik nem valamelyik képviselője lebunkózza. A főszereplő hölgy pedig egyedülálló és magányos teremtés. Ők a legjobb barátai egy bizonyos házaspárnak, akik egy csúnya baleset után elhaláloznak és csemetéjükre pont a már említett fickónak és nőnek kellene vigyázni, mivel ők voltak a család legjobb barátai.

A romantikus vígjátékok általában a következő sémát követik: A két főhős megkedveli egymást, összejönnek, majd jön a bonyodalom, külön válnak, a végén pedig ismét egymás karjaiban kötnek ki. Itt majdnem hasonló a helyzet, azzal a különbséggel, hogy az elején még van egy jó hosszú „utállak” felvezetés. Greg Berlanti inkább forgatókönyvíró, mint rendező, meg is látszik a művén, nem éppen biztos kézzel vezényelte le a filmet. Talán úgy gondolta, hogy egy kis gyakorlásnak jó lesz egy könnyed film elkészítése, de bizony bele tud bukni az ember fia, ha a sokat látott kliséket próbál erőltetni és valahogy nem tudja elfogadtatni a nézővel. Eredeti ötlet a nullával egyenlő, de legalább élvezhető legyen. Jó poénok akadnak benne, de ugyanúgy megspékelték rossz, erőltetett humorral is. Látszik, hogy Berlanti inkább a sorozatok világában van otthon, valahogy nem bír el egy másfél órás filmmel (ajjaj, ő tette le az asztalra a Zöld Lámpás forgatókönyvét). Heigl is megrekedt a „pasikkal jaj de szerencsétlen vagyok” nő típusnál, talán még egyszer-kétszer eljátszhatja ezt a karaktert, aztán beleunnak a nézők. Az Ilyen az élet csöppet idegesítő, néhol vicces romkom, kissé unalmas, amelyen többször is az óránkra tekinthetünk. 45 %-nál többet nem érdemel.

 

Címkék: iromány 45 % life as we know it

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr432525813

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ilyen az élet (Life as We Know It) 2011.02.09. 10:29:02

Alapsztori: Holly és Messer ugyan nem egy pár, de úgy alakul az élet, hogy közösen kell nevelniük egy nagyon kicsi gyereket, miután a szülők meghaltak egy balesetben.Húzónév: Katherine Heigl, Josh DuhamelMűfaj: vígjáték, drámaTrailer ittAmire számított...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.01.05. 23:39:32

"valahogy nem bír el egy másfél órás filmmel" ez annyira igaz, hogy a film első és utolsó fél órája konkrétan szar, ellenben a középső blokk teljes mértékben vállalható lett.
süti beállítások módosítása