Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Magyar filmek 2011-ben

2010.12.29. 21:00 koimbra 2 komment

2011-ben az alábbi magyar filmek várhatóak, a magyar.film.hu oldalon tájékozódtam, onnan szereztem az információkat és egyes mondatokat arról az oldalról másoltam be. Ha valaki több infora vágyik, akkor érdemes ott körülnézni.

Az Exit 100 millió forintból készül és elvileg 2011 végén mutatják be.  „Főszereplőnk egy nap emlékek nélkül ébred fel, egy gyilkosság korona-tanújaként. A sorozatgyilkos legújabb áldozata egy elrabolt nő, akinek tartózkodási helyét egyedül az amnéziás férfi tudja, ezért tudósok kezdik el vizsgálni az agyát, hogy még időben hozzájussanak a kívánt információhoz. A kiszolgáltatott férfi végül a gyilkosság-sorozat első számú gyanúsítottjává válik.” A pszichothrillert Lóth Balázs rendezi és tervei szerint a film 75 %-át angol nyelven akarja leforgatni. Elképzelhető, hogy 3D-s lesz.

Zomborácz Virág diplomamunkája volt az Utóélet forgatókönyve, ezt azonban többször is átdolgozta.  A fekete komédia történései egy magyar faluban zajlanak, az abszurditás is fontos szerepet kap. A központi szereplő a helyi pap fia lesz, akinek megadatik a lehetőség, hogy együtt lehessen halott apjával.

Régóta tervezgetik már a viszkis rablóról szóló filmet, egy ponton még Johnny Depp neve is felmerült főszereplőként, egyelőre úgy tűnik, hogy Charlie Cox fogja megformálni Ambrus Attilát.  A média nagy figyelemmel követte Ambrus  rablássorozatát, majd a hatóságok sikeresen letartóztatták és 1999-ben 17 év börtönre ítélték. A rendezői teendőket Dobray György fogja ellátni és a forgatókönyv a bűnöző naplóján fog alapulni.

N. Forgács Gábor már úgy-ahogy leforgatta a Pillangókat. 2008-ban kezdték forgatni a filmet Red Camera technikával, ám több szünetet is kénytelenek voltak beiktatni. A direktor most éppen egy tévéjátékon munkálkodik, majd ha ezt letudja befejezi a Pillangókat, csak ehhez még kell 40 millió Ft. A film  egy eladósodott családot mutat be, akik egy rozzant házba kénytelenek költözni. Életükben akkor következik be változik, mikor feltűnik a Rudolf Péter által játszott László. Kéri Kitty, Nádasy Erika és Sipek Nicolas is látható lesz a filmben. A forgatókönyvet Fonyódi Tibor tette le az asztalra.

Miklauzic Bence 500 millióból szerette volna megvalósítani a Zöld Sárkány gyermekeit, de ezen faragtak valamelyest, így 190 millió lett belőle. Rátóti Zoltán egy ingatlanost, Yu Debin egy kínai kifőzdést, míg Bánfalfi Eszter egy pizzafutárt alakít, hármójuk kapcsolatát mutatják be. A tervek szerint Kínában forgatták volna az alkotást, ám végül Pesterzsébeten készítették el a produkciót.

Külföldi ismert arcokat szerződtettek le a Magic Boysba. Michael Madsent és Vinnie Jonest sikerült megnyerni a filmhez, melyet Koltai Róbert és Gárdos Éva rendezett 850 millió Ft-ból. Tompos Kátya, Pindroch Csaba, Hjuber Ferenc és Szabó Győző is látható lesz a műben. A sztori szerint két gyári munkás rájön egy több millió dolláros csalásra, magukat Chippandale fiúknak álcázzák magukat és Londonba szöknek, ahol összefutnak egy maffiózóval. A film 80 %-a angol nyelven készült.

Szabó István jelenleg az Ajtó drámát forgatja Helen Mirren és Martina Gedeck főszereplésével. A film Szabó Magda világhírű regénye alapján készült. „A sokak által jól ismert történet szerint a vidékről Budára került Emerenc házfelügyelőként dolgozik, és mellette takarítást illetve egyéb házimunkákat is elvállal, de csak olyan helyre megy dolgozni, amit arra érdemesnek tart. Így kerül kapcsolatba egy értelmiségi házaspárral. A takarítónő körüli titkok lassan tárulnak fel az írónő és professzor férje előtt, s az utolsó ajtó mögött lapul a legfélelmetesebb rejtély.”

A halálba táncoltatott leány története szerint két fivér újra találkozik, hogy összehozzanak egy táncelőadást, ám kettejük viszonyát jelentősen befolyásolja egy nő, illetve számos erkölcsi kérdés is bonyolítja a helyzetet. A halálba táncoltatás a hétköznapi megalkuvásaink szimbólumává válik, s a film nyelve is egyre inkább a tánc, a zene univerzális nyelve lesz.” Donald Sutherland, Deborah Kara Unger és Stephen McHattie játszik a filmben, az operatőr pedig Zsigmond Vilmos. 

Tavaly került volna bemutatásra a 3D-s Egill, ám ebből nem lett semmi, sőt idén sem láthattuk, elvileg 2011-ben már a mozikba küldik. A produkciót Gauder Áron, a Nyócker rendezője készítette, a címszereplő pedig egy izlandi mitológiai hős és elvileg rengeteg kalandot és csatát is láthat a néző.


Török Ferenc, a Moszkva tér és a Szezon rendezője jövőre az Isztambullal jelentkezik, „egy 50-es nőt állít története középpontjába, aki egy magánéleti krízis után - hűtlen férjét és gyerekeit hátrahagyva - a török fővárosba utazik, hogy új életet kezdjen.”

Tarr Béla,  A Londoni férfi alkotójának a rendezésében érkezik A torinói ló dráma. A cím arra a pacira utal, akit gazdája folyamatosan ostorral csapkodta, mert az állat nem akart elindulni. Friedrich Nietzsche látta az esetet és elsírta rajta magát, majd ezt követően többet nem szólalt meg. Erika Bók, Kormos Mihály, Derzsi János és Volker Spengler játsszák a főbb szerepeket.

Az Aglaja film Aglaja Veteranyi román írónő önéletrajzi ihletésű, A gyermek a forró puliszkába regényén alapszik. A rendezői székből Deák Krisztina, a Jadviga párnája direktora irányíthatta a munkálatokat, most végzik a végső simításokat a produkción. Ónodi Eszter, Bogdán Zsolt, Kamarás Iván, Jordán Adél tűnik fel az alkotásban.

 „A személyes hangvételű, több idősíkon futó Visszatérés története egy Svédországban élő, magyar származású székelyföldi asszonyról szól, aki a Ceauşescu-diktatúra idején tér vissza szülőföldjére, ahonnan a holokauszt idején menekült el.” A főszerepben Kathleen Gati magyar származású színésznő látható. Elek Judit, A hét nyolcadik napja rendezője dirigálta a produkciót.

Gigor Attila, A nyomozó készítője vetette papírra  Az ember, akit nem lőttek le forgatókönyvét és a rendezői székben is ő ül.  „Kein Konrád egyedül él túl egy ámokfutást a munkahelyén, ami után megszállottan próbálja igazolni magának és  súlyos fogyatékkal élő testvérének, hogy nem véletlenül volt ilyen szerencsés. Kétségbeesetten próbál jó lenni - végül szörnyű dolgok okozójává válik.”

Vécsei Márton 20 millióból készítette el első nagyjátékfilmjét. „ Diamond Club a rendező saját bevallása szerint Így jöttem-film, vagyis arról a közegről szól, ahonnan alkotója érkezett. Uglár Csaba alakítja az éppen öngyilkosságra készülő művészt, akinek terveit keresztül húzza a Tenki Réka által megformált budai úrilány, aki ezt az önsorsrontó szörnyeteget mindenáron megmentené a végzetétől.”

A Sorsvonalakat az első magyar sci-fiként haraongozták be , elvileg már 2007-ben bemutatták volna, csak elfogyott a pénz, így most először azt kellene szerezni. A főszereplő Dörner Gyorgy, a történet pedig több szálon fut és egy óragyár köré épült városban játszódik. Remélhetőleg jövőre már látható lesz.


 

Címkék: előzetes2011

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr402546889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyllard 2010.12.29. 21:41:05

Az Egill és a Sorsvonalak ígéretesnek tűnik, a többi nemhinném, hogy egyáltalán képes lesz profitot termelni.

Turanga Leela 2010.12.30. 08:48:21

Egill és Exit felkeltette a figyelmem. Lehet, hogy jövőre magyar filmre is beülök?o.O
süti beállítások módosítása