Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A királyi udvarból kerül ki a szuperhős

2011.01.31. 12:04 nyuszisz 17 komment

Korábban úgy értesültünk, hogy Zack Snyder rendező  Matthew Goode-t szeretné leszerződtetni a Superman szerepére. Ez azonban nem valósult meg, mert a Warner Brothers közzétette, hogy Henry Cavill játssza a legendás képregényhőst, Supermant azaz Clark Kentet.

A 27 éves, brit Henry Cavillt a Tudorok sorozatból, a Trisztán és Izolda, a Csillagpor filmekből ismerhetjük, de már számos meghallgatáson is részt vett korábban, olyan nagy főszerepekért, mint a Batman Begins, Casino Royale, ahol az utolsó körökig jutott. Stephenie Meyer a Twilight írónője pedig őt szerette volna Edward, a vámpír szerepére.

 

 

 

Címkék: superman miújság képregényből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr272627515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.01.31. 12:27:51

El tudnám képzelni S-es ruhában...

A nép fia 2011.01.31. 13:29:26

Egy baj van csak Superman-nel: már nem menő.
Talán egy igazán jó történettel, és a megszokott sémáktól megfelelően elrugaszkodva még emészthető, de sajnos a társadalom valahol kinőtt a túlidealizált hősök bálványozásából.
Amikor a karakter megszületett, erre volt igény. Amerika erős volt, vezető hatalom és civilizáció. A társadalom joggal érezte, hogy a csúcson van. Akkor jöttek az ilyen ultraideális hősök, mint Superman és Amerika Kapitány.
Most az emberi hősök korszakát éljük, amikor az egyszerű, hétköznapi emberek válnak hőssé, illetve a maszk mögötti emberre kíváncsi már a néző.
Batman is ettől lett emészthető, és meg lehet nézni az új képregény-adaptációkat: Hellboy, a Kick-Ass szereplői, Scott Pilgrim, az új Wolverine, az Őrzők, a Sin City figurái... Mind-mind emberek, sérülékenyek, tele hibával és gyarlósággal, morális dilemmákkal, útkereséssel.
Nem tudom, hogy a piedesztára emelt kriptoni acélember hogyan fér bele a sorba a maga tiszta tökéletességével. Remélem, elszakadnak a Reeve-es és a Brandon Routh-os vonaltól (noha a régi Superman-filmek a legklasszikusabbak, és Routh is jó volt a maga nemében, bár sajnos nem ez már a nép igénye), és a Batman-hez hasonló többé-kevésbé realista, emberi, némiképp dráma-szerű filmet készítenek majd.

Mese92 2011.01.31. 14:03:44

Mennyivel jobb lett volna Edwardnak, mint Pattison!

Amúgy szép arcú srác. De ki volt a Csillagporban? Humphrey?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.31. 14:30:17

Cavillnak megy a szekér, idén az Immortalsban bizonyíthatja, hogy képes megállni a helyét a fantasy világában.

A nép fia 2011.01.31. 15:08:49

@koimbra: Meggyógultál, y Azvedo? :-)
Örülök, hogy újra itt vagy!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.31. 15:11:59

@A nép fia: Még nem teljesen és remélem nem esek vissza.)

Alex Mahone 2011.01.31. 16:06:35

Ebbe a választásba még én sem tudok belekötni...
Ha olyan szerepeknél jutott az utolsó körig, ahol csak azért nem ő kapta meg, mert Bale megtestesült Batman, Craig pedig megtestesült Bond, nem hibáztatom.

tonyzsoca 2011.01.31. 19:18:25

@Dante McFarlane: telefon, MSN? Ne később panaszkodj, hogy nem megyünk moziba!!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.01.31. 19:46:48

Routh és Tom Wellington neve is megfordult pletyka szinten. De Routhról lehetett tudni, hogy nem adják neki újra a szerepet, mert amolyan reboot lesz a széria. Wellington pedig a Smallville-ben játszik és biztos nem szeretnék az alkotó, hogy a sorozat és a film összekeverje az embereket. Ezt is lehetett sejteni. De mintha lettek volna olyanok, akik Wellingtonért kampányoltak volna.

Dante McFarlane 2011.01.31. 21:06:35

@koimbra: Tom Wellington? Asszem te Tom Welling-re gondoltál:D

Shyllard 2011.01.31. 21:53:16

Snyder-től kaptunk már nem egy fantasztikus adaptációt, (bár valljuk be, Az Őrzők legendája egyáltalán nem volt neki való, kihozta belőle a maximumot, de egyszerűen nem az ő stílusa az ilyesmi) úgyhogy én maximálisan megbízok benne, ha nem az ő kezébe adták volna a projektet, le se szarnám az egészet. Sztem lesz elég darkos a sztori ahhoz, hogy sikerüljön beilleszkednie a fentebb is említett emberi hősök közé. Emlékezzünk csak vissza, Dr. Manhattan is mekkora egy legyőzhetetlen állat, mégis megláttuk benne a hibáit (mondjuk ott az alapsztori is adott volt) Várós iszonyat a film, mint a Batman 3, már csak látni kéne a Sucker Punch-ot, hogy megbizonyosodhassunk róla, hogy Az Őrzők legendája tényleg csak azért volt gyengus, mert nem illett Snyder stílusához.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.02.01. 09:30:17

@Shyllard: Nem nagyon adaptált ő még szerintem semmit, csak filmre vitt. ;)

Lehet kötözködés, de amit Rodrigez csinált a sin city-vel, vagy Snyder a 300-al az nem adaptálás, a képregényt majdhogynem kockáról kockára leforgatták.

Nolan, nah ő már adaptál, (egy művészi terméket egy másik művészetbe átemeli, hogy annak a legjobban megfeleljen), de ez csak a szerény véleményem.

ezek alapján attól függ ez a S film, hogy melyik képregényt csinálja meg, ha jót akkor biztos jó film lesz, mert Snyder nagyon alázatos az alapanyaghoz, ami rajongóknak nagyon jó (vagy rossz, ld.: Watchmen amire nagyon fanyalognak), szóval nem félek én tőle, csak nem adaptációnak hívom. ;)

Shyllard 2011.02.01. 19:44:17

@doggfather: Viszont sztem igen dícséretes, hogy tiszteletben tartja az alapanyagot, nomeg ha jól tudom a Sucker Punch mostmár saját mű, nem volt képregény, ígyhát ha ez jól sikerül, sztem mindenképp a legnagyobbak közé fogja emelni a rendezőt (am az én szememben teljes mértékben megtörtént, elvégre nem csak a kép és a sztori számít, színészeknek, szövegeknek, zenének, vágásoknak és a többinek is passzolnia kell, hogy tényleg élvezetes legyen egy mű -ami számomra már minden Snyder alkotásnál megvolt-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.02.01. 20:55:27

@Shyllard: jaj, félre érts, így lekövetni valamit szerintem sokkal nehezebb, mint elvonatkoztatni, mert a saját kreativitását el kell fojtania bizonyos mértékben.
Szóval nem akartam leszólni ezzel Snydert, csak annyit jegyeztem meg, hogy szerintem nem adaptált.

(De ez a 300 esetében külön pozitívum)

A watchmen meg olyan monumentális, hogy nem lehet 100%-ra filmre vinni, és szerintem a lehető legjobb filmet csinálta belőle. Annál jobbat nem lehetett volna, vagy nem lehetne.
De mindenkinek túl nagyok voltak az elvárásai, azért húzzák le rendszeresen.

L'Angelus 2011.02.15. 15:32:21

Egyértelmű, hogy Batman a legjobb szuperhős-figura, paradox módon pont azért se nem "hős", se nem "szuperior-lény".

Ami a fickót illeti: ha a film és az ő alakítása is ütős lesz, akkor már elmondhatja, hogy befutott. Superman és Son Goku az animevilágból hasonlítanak abban, hogy szinte istenerejű harcossá válnak felnőtt korukra. De a Dragonball Z animéjében az volt a jó, hogy Son Goku fejlődésének menetét nyomon tudtuk követni, mit tanult, kitől, hogyan és hogy változtak az erőviszonyok az egyes főszereplők között. A filmverzióját hagyjuk: egy roggyadék lett.

Supermant nem lenne szabad se sebezhetetlennek, se cicomás ruhájúnak se nevezni. Az ő lényge, hogy egy másik bolygón kifejlődött egy ugyanolyan homo sapiens, mint a Földön, csak azok az emberek idelent a sűrűbb molekulaszerkezetük miatt kiterjeszkedett érzékekkel és ezoterikus képességekkel rendelkeznek.
süti beállítások módosítása