Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: Gulliver utazási (Gulliver's Travels)

2011.02.07. 20:57 koimbra 5 komment

A nagy ötlettelenségben is felvetődnek gondolatok és film készül belőlük, még ha azok nem is éppen hangzanak jól. Jonathan Swift remekművét, a Gulliver utazásait emelték elő valahonnan, majd úgy érezhették, hogy mennyire remek lenne, ha az új feldolgozás inkább a jelenben játszódna. Nosza, rendben, játszódjon a 21. században, ne csak trükkökkel spékeljék meg a filmet, hanem poénokkal. Ám a humorforrás csúnyán kiapadt.
Gulliver az új verzióban egy hírlapkiadónál dolgozik, lövése sincs az írásról, ő csak a leveleket kézbesíti. Nagy nehezen eléri, hogy maga is megbízást kapjon, ehhez pedig a Bermuda-háromszögbe kell látogatást tennie, viszont csúnya viharba keveredik és a liliputiak között találja magát, akik először rabszolgaként kezelik. Gulliver hamarosan eléri, hogy felnézzenek rá és még az ellenségtől is megmenti az aprónép hazáját.
Úgy próbálták becsalogatni az embereket a mozikba, hogy egykori sikerfilmeket idéznek meg a produkcióban. A liliputiak előadják a Titanicot (mely szerint Jack Black volt a hősszerelmes), szóba kerül egy pillanatra az Avatar és egy poszteren Black látható Wolverine-ként. A főhős ugyanis beadja az apróságoknak, hogy ő odahaza nagy hős. És sajnos nem mondhatni, hogy vicces lenne, amit látnánk. A készítők biztos, ami biztos alapon még a Transformers ütőkártyához is hozzányúltak, hiszen bizonyára nézővonzó tényező egy olyan jelenet, ahol Black egy robottal küzd (nem az). Még a War, What is a good for számot is előkaparták, ami hiába hangzik jól, számtalan alkalommal felhasználtak, még a Xénában is és itt is olyan „nincs más ötletünk, vessük be ezt”-érzése van egésznek.
A Gulliver utazásai láttán Swift valószínűleg felettébb dühös lenne (ha élne). Kínos és erőltetett poénok váltják egymást, amelyben pedig Black telibevizeli az uralkodót én kérek elnézést a készítők nevében. Még szerencse, hogy az óriások földén nem időznek sokat, hanem lerendezik pár perc alatt. Black tud vicces lesz, de ahhoz megfelelő alapanyag kell és ez nem volt az. Talán Emily Blunt járt ezzel a legrosszabbul, ő a Fekete Özvegy szerepét volt kénytelen passzolni (a Vasemberben) a liliputiak hercegnőjének az eljátszásáért.

Címkék: iromány 30 % gullivers travel

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr422645343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.02.08. 01:39:54

Blunt tényleg rák.rt, de a filmmel sztem nagyon szigorú voltál. jó oké, egy rakás fos, de az egyszer simán nézhető fos. :)

A nép fia 2011.02.08. 19:27:23

Kiszámítható, de egyszer nézhető. Habkönnyű, és nem kell rajta agyalni. Uncsi szombat délutánra egy popcornhoz tök jó.

Mese92 2011.02.08. 20:06:04

Én is megszeretném nézni, még ha bukta is lett, adok neki egy esélyt. Jack Black jó arc, hátha most is összejött neki, amit elvárok tőle.

nikodémus 2011.02.13. 16:04:59

Hát ez a film konkrétan fájt, de nem pl. a vizelés miatt (ugyanis az Swiftél is megvan), hanem a durva színvonaltalanság miatt. Arra is csak Hollywood képes, hogy egy maró szatírából egy ilyen semmiséget faragjon... (Megjegyzem, Blunt tetszett, ahogy finoman kiparodizálta a hercegnő-karaktert, némi önironikus kikacsintással saját The Young Victoria-beli alakítására. :-)

L'Angelus 2011.03.16. 14:22:37

Burton jobbra csinálta volna.
süti beállítások módosítása