Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Popcorn Bang Bang - te mitől ragadnál legszívesebben baltát?

2011.02.23. 21:00 FayeFaye 22 komment

Talán mindenki hallott már a popcorn leszámolás sztoriról, pár napja az Index is beszámolt róla: két litván férfi összevitatkozott azon, hogy az egyik milyen hangosan rágcsált a Fekete Hattyú vetítése alatt, mire a film végén a 27 éves, rendőr akadémiát és jogi egyetemet végzett férfi pisztolyt húzott elő és lelőtte a 43 éves nézőtársát. Azóta kiderült, hogy nem a "csámcsogót" lőtte le a szomszédja, hanem a "csámcsogó" lőtte le a nézőtársát, aki rá mert szólni. Legalább megvárta az előadás végét. Történt már hasonló eset, 2009-ben Angliában egy csoport tini hipót öntött egy idősebb hölgyre, aki le akarta csendesíteni őket a Harry Potter és a Félvér Herceg vetítése alatt. Kifejezetten szerencsésnek érzem magam, hogy miután megkértem a szomszédomat a Félszemű alatt a Művész moziban, hogyha lehet, hagyja abba a csipsz evést "csak" annyi lett az eredménye, hogy a felesége percekig üvöltözött velem a film végén. Ezek után nem csoda, hogy egyre kevesebben járnak moziba.

Pedig a film közösségi élmény, egy jó közönség megsokszorozhatja a film kiváltotta érzelmek intenzitását - kell valamilyen oka legyen, hogy még mindig milliók tartják a Gagyi Mamit viccesnek - ugyanakkor egyetlen irritáló néző megakadályozhat bennünket abban, hogy elvesszünk a film világában. Valahogy mégsem alakult ki olyan mozis etikett, mint mondjuk a színházban. A multiplexek megjelenésével eltűntek a teremőrök, és ahhoz vagyunk szokva, hogy a Transformers dolby surround soundban minden nézői tevékenységet jótékonyan elfed. Sajnos ez nem feltétlenül igaz egy művészfilmre egy független moziban, ahol gyakran rosszabb a hangminőség, mint a konyhai rádiómban. És amíg kevesen élvezhetünk élő színházi előadást a nappalinkban, az olcsó HD minőségű vetítők elterjedésével profi minőségben nézhetünk filmeket az otthonunk kényelmében, akár meztelenül ülve a nachoval színig töltött fürdőkádban. Alig meglepő, hogy miután megízlelték a szabadságot, néhány egyednek nehezére esik beilleszkedni a társadalomba és megfelelni a nyílvános helyek által támasztott szigorú követelményeknek, minthogy mindenkor tartsuk magunkon a cipőnket. Sokkal inkább meglepő, hogy nem keveredik több vér a kólával a ragacsos padlón.

Te mitől mászol leginkább a falra a moziban? Beszélgetés, büdös kaja, mobil használat? A szomszéd kisgyereke az egész film alatt kólát szürcsölt majd az egészet az öledbe hányta? A mögötted ülő, aki már korábban látta a filmet előzékenyen figyelmeztette a barátját minden fordulat előtt? A melletted ülő tini végig tweetelt? Egy csapat pasi végig ízléstelen mejegyzéseket tett egy könnyfakasztó dráma fiatalkorú főszereplőjére? Oszd meg velünk!

 


Címkék: érdekes kérdés

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr952683405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.02.23. 21:14:11

Ha valakinek nem áll be a szája és folyamatosan, hangos dumál, kitárgyalják az előző jelenet élményeit.
A másik, ha felveszik a telefont és lebeszéli, hogy mi volt vele délelőtt.

Egyszer a mozi is hibás volt, a vetítőgép úgy zúgott, hogy szinte élvezhetetlen volt a film.

COLT 2011.02.23. 21:15:30

Áh, amennyi parasztal már összeakadtam életem során a moziba, inkább megveszem(illetve letöltöm) a filmet, és megnézem otthon, lehet hogy nem egy Imax, meg nem ilyen meg olyan csúcs szuper a hangzás, de legalább nem ülnek be elém, mögém, és mellém parasztok, fele annyiba se fáj a kaja, és lehet élvezni egy filmet, nah meg nem is akkora kiadás. Bár tény hogy haverokkal elmenni mozizni egyet tényleg jó, vagy egy randira is ideális a mozi, csak nem éppen a mai világban...

COLT 2011.02.23. 21:16:54

@koimbra: Meg nálunk a Tron alatt Imaxbe ismerősömnek meghalt a szemüveg a film felénél, olyan jó 2-3 perc erejéig...nem tudjuk mi lehetett, utána visszajött rendesen a kép, 3-D be látta tovább a dologkat, bár ez nem mentette meg a filmet attól még hogy nagyon szar volt, és a jegyet se érte meg...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.02.23. 21:18:18

A másik nagy idegesítő dolog, ha leül elém egy két méteres alak. Jó, erről nem tehet szegény, de akkor kérje az utolsó sorba a jegyet.
Ha rugdossák a székem hátulját az sem valami felemelő, ráadásul meg is ijedek:D

Reese 2011.02.23. 22:09:10

Hát szégyellem de egyszer viselkedtem én is bunkón a moziban. A mellettem ülő srácok vadul dumáltak, erre én odaszóltam, h. fogják be mert csúnyát teszek!(nagyon pipa voltam, soha nem voltam még ilyen tapló)Síri csend is volt a film végéig. Mikor felálltunk odamentem hozzájuk, bocsánatot kértem és megköszöntem, h. csendben voltak. Azt mondták szívesen de máskor elég lesz ha megkérem őket nem kell mindjárt beszólni.
Szívesebben járok inkább az első előadásokra, akkor kevesen vannak.

Shyllard 2011.02.23. 22:20:25

Hát volt már film, amit énis végigröhögtem és beszélgettem, az is elég idegesítő lehetett a többi nézőnek, de mentségemre szóljon, hogy a 2012-t néztük és a teremben sem volt több hely elfoglalva, mint a maximális negyede. :P Am a kétmétereseket énis kifejezetten utálom, amikor elém ülnek be, (anno a TDk-n okozott ez a legnagyobb problémát, el is ültem a helyemről) illetve a HP-filmeken megy még a hihetetlen idegesítés: lespoilerezés előre, vitatkozás, ha vmi nem ugy van mint a könyvbe, könyvolvasás film alatt és így továb.... De én ezek ellenére imádom a mozit, mert azért mégiscsak sokkal jobb, mint otthon a kis képernyőn nézni a filmeket :P

Alex Mahone 2011.02.23. 22:33:14

Hát, ha a Black Swanért nem is, de egy Tökéletes trükkért vagy hogy messzire ne menjek, Social networkért biztos, hogy pofánvágnám a tahót :D

Viszont így, hogy még a pofázó durrantotta le az átlag mozizókat, az én pofám szakad le. Különben is, mit lehet mondani egy Fekete hattyúról a nézése közben?

Mese92 2011.02.23. 22:54:57

Velem még nem fordult elő hasonló. Csak egyszer, amikor egy kisfiú ugrált a helyén, az anyja nem szólt rá, úgyhogy belerúgtam a széktámlájába. Nem vagyok rá túl büszke, de végülis én is kislány voltam akkor.

Én szeretek moziba járni, sokkal inkább pozitív élményekkel távozok, mert szeretek sok emberrel együtt nevetni egy poénon, vagy hallgatni a mellettem ülőket, ahogy azon tanakodnak, hogy a Vasember2-ben milyen szerepet játszott az a csillagos pajzs. Szóval ez vicces.

@Alex Mahone: A Tökéletes Trükk vagy az Eredet végig dumálására én is betudnék zabulni, igencsak erélyesen rászólnék :D

batt001 2011.02.24. 00:01:07

hát engem mostanában érnek ilyen kellemetlenségek, a zöld darázson voltunk múltkor pont mellém beült egy nő mondjuk volt vagy 35-40 éves, na onnan menekültem volna ha lett volna hova, olyan parfüm volt rajta majdnem megfulladtam plusz ha épp nem valami hangosan csámcsogott akkor folyamatosan köhögött, nagyon felidegesített, régen imádtam moziba járni, mostanában már kevésbé mert csak ilyen jóembereket fogok ki :(

countrypecos 2011.02.24. 01:05:48

@koimbra: Igen, ezt akartam írni én is. Ha rugdossák a székemet, azt ki nem állhatom. Legszívesebben hátraugranék, mint valami akciófilmben, és előre hajítanám a tagot! XD De aztán rájövök, hogy még valószínűleg engem csuknának le, rendbontásért, így lenyelem a békát. Ettől persze marha ideges leszek, és pár év múlva baltás gyilkosként fognak ismerni. :P

countrypecos 2011.02.24. 01:08:45

@Alex Mahone: "Jé, hol a hattyú?!" :P Nem tudom, de bármelyik film közben idegesítő a dumálás... Na jó, kivéve a Más világ-ot. Na az akkora f*s film, hogy azon én dumáltam már.

waces · http://blog.waces.hu 2011.02.24. 06:59:42

A gond ennel messzebbre mutat. Most mar szinte divat faszparasztkent viselkedni a moziban. Eppen ezert a mozizas sokunk szamara halott. Anno hetente legalabb egyszer elmentem moziba (akcios napok rulz). Ma mar csak evente. Mert semmi szuksegem arra,hogy a szorakozasomat mas elrontsa. Az utolso 8-10 alkalommal mindig megfogadtam,hogy soha tobbet (persze mindig jott egy film ami csak nagy vasznon nezett ki jol). De ezerszer inkabb otthon tv/projector blu-ray v dvd es nyugi. Sajnalom,mert a mozizas tenyleg jopofa dolog. Volt.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.02.24. 08:05:50

a gyerekeket: "láttad anyuuuuuu??? láááááááttad???" brrr... ezért nem járok már animációs filmre, legutóbb is úgy voltam, h ketten néztük az asszonnyal plázamoziban:D

Sonda 2011.02.24. 09:42:09

Hát nekem a kedvenc verekedéses storym moziban:
Moziban dolgoztam, és a fő fő atyaúristen/mozivezető épp benn ült nézett ő is valami filmet, egy sorral elötte meg egy csákó valamit babrált a telefonján (okos telefonok hajnalán) szóval a főnök úgy vélte h itt most épp filmlopás megy és ezért kikapta a telefont a csákó kezéből, mire az betörte az orrát szépen XD
Mi meg csak azt láttuk mindebből, h jön ki az 1 es teremből vérző orral XDXD A LEGJOBB MUNKANAPOM VOLT!!!

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2011.02.24. 09:42:53

@Shyllard: HP alatt borult el nálam is az agy, hasonló cselekmények miatt (gyerekek visítozva tárgyalták a filmet, meg figyelmeztették egymást, hogy ijesztő.)

Részemről két emlékezetes eset ugrik be:
Anno a szépemlékű Bástya moziban dobtunk a galériáról egy (illetve több) zacskónyi rágcsát az alant szövegelő, meg illuminator órájával (ennek volt a piszkosul éles kék háttérvilágítása) párocskára.:)
Illetve hangosan egyszer beszélgettük végig a filmet - mentségünkre szóljon, hogy mindenki ezt tette, aki végigbírta a filmet. A Solaris volt George Clooney-val...:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.02.24. 10:01:03

Kisgyereket ne vigyen az ember moziba, mert az kérdezget mindent és sokszor kell vécéznie is.
Pl. Transformers...volt egy jelenet, mikor LaBeouf meg Fox be volt zárkózva egy szobába, a szülők pedig majdnem rájuk törik az ajtót. És akkor mondja a fater, hogy azt hittem masztizol. Erre a kisgyerek megkérdezte, hogy az meg mi?
És fél órán keresztül azt lehetett hallani, hogy arra próbálja rávenni az apját, hogy mondja már meg mi az.

A nép fia 2011.02.24. 10:27:24

Életem legjobb mozizása a Megaagy volt: egyedül voltam az egész teremben (Nyíregyháza, Palace)! :-D

De a régi, szülőfalum mozijában a dakoták állandóan pofáztak és végig köpködték a szotyit, csámcsogva ettek és egy sem tudott a seggén ülni végig. A Batman Forever-t néztük. Az se most volt már! :-D

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.02.24. 10:33:21

Elő szokott fordulni ez a "a helyemen ülsz" dolog is. Oké, megértem, ha sokan vannak a teremben. De ha ülünk benn hárman:D
Ketten pár sorral mögöttem, én úgy a hetedik sor közepére lecsüccsentem, gondoltam, hogy teljesen mindegy. Erre jön egy csaj, azt mondja, a helyemen ülsz. Kérdően ránéztem, hogy tényleg nem tud máshova ülni?:D

countrypecos 2011.02.24. 10:56:07

Ja, hát hogy azt a qrva telefont nem képesek kikapcsolni, az meg a másik dolog. Nagyon fontos mindegyik... Múltkor, A negyedik-et néztem, mellettem két srác nem elég, hogy végig pofázta az egészet, de az egyik még telefonált is. Az, hogy a szemembe világított az már csak hab a tortán. Jujj de szívesen letoltam volna a torkán.

FayeFaye 2011.02.24. 11:22:19

Nekem is van baratom, aki minden filmet vegig kommentel, szerencsere nagyon vicces, de csak kifejezetten pocsek filmeket nezek vele nagyon kesoi vetitesen.:)

Kulfoldon sok moziban tartanak csak 18 even feletti vetiteseket, ami nem pornot jelent, hanem nem kell gyerekeket es tiniket elviselni. Sajnos a bunkosag nem korhataros.:/

mutant · http://universal.blog.hu 2011.02.24. 12:53:18

@purga: "néztük" ;)

Nekem a gyerekekkel nincs gondom. Az idióta tinédzserekkel annál inkább. Főleg a mobilozós majmokkal, azoktól kapok agyfaszt...Anno a moziünnepen a kísértetjárás Kánektikááttban alatt egy egész bagázs vihogott,mobilozott,amíg nem valaki elől elküldte őket a picsába. Akkor lett csend. Gondolom, taglalta, hogy ez 18-as karikás film,ők meg lehettek vagy 15 évesek:D

doubleace 2011.02.24. 13:39:43

Nekem a két legrosszabb moziélményem a westend mozijában történt.Az utolsó léghajlító alapból sem lett volna egy nagy élmény,de a mellettem lévő nőnek köszönhetően, aki végig fordította a szinkronizált filmet a spanyol/olasz barátjának az kiborított!A másik durva eset a Harry Potter utolsó részének a vetítésén történt, amikor is a mögöttünk lévő társaság felrakta a lábát a széktámlára és annak ellenére sem tették le, hogy a mellettünk lévő 2 méteres kopasz ember erélyesen megkérte őket.Azt hiszem az utolsó részt már nem moziban nézem meg, vagy legalábbis nem a bemutató hetén, mert ilyenkor az összes paraszt beszabadul a mozikba, mert Harry Potter!
süti beállítások módosítása