Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

InterCom hírlevél

2011.03.18. 10:10 koimbra Szólj hozzá!

Michelle Rodriguez meghódítása

Michelle Rodriguez különleges színésznő. Az elmúlt 10 évben egyre ismertebbé és népszerűbbé vált, és egyre nagyobb filmekben kapott fontos szerepet. Többnyire harcias, kemény nőket játszik – az Avatar-ban a hadsereg pilótáját, legújabb filmjében, A Föld inváziója – Csata: Los Angeles-ben (World Invasion – Battle: Los Angeles, hazai bemutató: március 17.) a Földünkre támadó ufók ellen harcoló katonát alakít. De a 33 éves színésznő, nemcsak szép és erős, hanem okos is: hamarosan forgatókönyv-íróként is bemutatkozik, sőt, ami még ennél is több: egészen pontosan tudja, hogy mi teszi őt sztárrá.
– Az utóbbi időben egyre több az őrült rajongóm – nyilatkozta nemrégiben. – És az őrült rajongót nem szabad cserben hagyni: meg kell adni neki, amire vágyik. Úgyhogy, amikor először felkértek A Föld inváziója - Csata: Los Angeles szerepére, először nem a saját figurámról kérdeztem a rendezőt, hanem arról, mekkorák lesznek a ránk támadó ufók, hogy néznek majd ki. Ő erre megmutatott egy kisfilmet, amit Aaron Eckhart-tal, a film főszereplőjével kettesben magánerőből készített: ezt mutatta meg a stúdiónak is, ennek alapján bízták meg a rendezéssel. És azonnal meggyőzött. Megértettem, hogy kemény, harcos film lesz, és nagy csata – pont az, amit a Rodriguez-rajongók elvárnak tőlem.


Rio után Madrid


Amikor már mindenki azt hitte, hogy a Jégkorszak első három részének sikerét nem lehet fokozni, a csöppet sem fagyos vígjáték alkotói egy melegebb folytatásra szánták el magukat. Új filmjük, a Rio 3D (Rio, hazai bemutató: április 21.) sok mindenben ellenkezője a már bevált receptnek. Az új produkcióban hideg helyett ragyogó napfény, ősállatok helyett kortársak a főszereplők. A Rio ugyanis Rio de Janeiróban játszódik, ahova turistaként érkezik egy elkényeztetett házipapagáj.
A szambaritmussal kísért animációs vígjáték az előzetes felmérések szerint minden idők egyik legsikeresebb CGI-filmjévé válhat, de az alkotók nem fészkelnek sokáig a babérjaikon. A héten nyilvánosságra hozták, hogy miről fog szólni a következő filmjük.
A Ferdinand egy a harmincas években kiadott amerikai mesekönyv alapján készül, hőse egy békeszerető bika, aki a viadalok helyett inkább kirándulni járna. A kötet egyedül az USA-ban több mint 4 millió példányban talált már gazdára, és eddig 36 országban adták ki.
Az új film helyszíne legközelebb Madrid lesz, a főhős pedig egy kérődző, aki nagy és erős ugyan, de inkább a gyengékkel tartana. Ám előbb még vár ránk a kétbalszárnyas kék ara papagáj, akit szárnyaik alá vesznek a riói vagányok: csupa vicces jómadár.

Kiből lesz a Piroska?


A gyerekkori hatásoknál nincs fontosabb. Chaterine Hardwicke, A lány és a farkas (Red Riding Hood, hazai bemutató: április 28.) című új fantasy/thriller rendezője például kislánykorában minden farsangon Piroskának öltözött.
– Anyám varrt nekem piros, csuklyás köpönyeget, és kétszer is nyertem vele a jelmezversenyen – nyilatkozta nemrég a rendezőnő, aki az Alkonyat-sorozat első részével már bebizonyította, hogy könnyedén teremt misztikus hangulatot. – És mert alapvetően éretlen maradtam, még ma is pontosan fel tudom idézni azt az izgalmat, amit mindannyiszor átéltem, amikor anyám felolvasta nekem a mesét. Féltem és újra félni akartam: ezt az érzést szeretném a nézőben is felidézni.
Az biztos, hogy a film főhősnőjénél, Amanda Seyfried-nél már sikert aratott.
– Catherine úgy instruált a felvételek előtt, hogy folyton csupa lúdbőr voltam – mondta a színésznő. – Még szerencse, hogy az anyukám és a kutyám majdnem végig velem volt a forgatáson. Különben aludni sem tudtam volna: minden rendezői instrukció felért egy rémtörténettel.

Timberlake sok nője

Justin Timberlake nem szűkölködik szép társnőkben: augusztusban Cameron Diaz oldalán láthatjuk a Rossz tanár (Bad Teacher, várható hazai bemutató: augusztus) című meglehetősen szabad szájú vígjátékban, és nem sokkal utána a Barátság extrákkal (Friends with Benefits, várható hazai bemutató: szeptember) című szerelemmel és erotikával teli komédiában játszik Mila Kunis-szal és Emma Stone-nal.
A filmekben persze végül mindenki párjára talál. Az életben azonban Timberlake még inkább a kereső fázisban lehet: alig egy hete tették közzé, hogy a szívtipró szakított a világ egyik legszebb nőjével, Jessica Biel-lel. A világsajtónak számos tippje volt arra, hogy ki lehetett a kapcsolatot tönkretevő harmadik, a legvalószínűbb azonban Mila Kunis. A gyanú azzal terelődött az ukrán származású színésznőre, hogy Timberlake első közlendője ez volt a kíváncsi újságíróknak: Mila nem tehet semmiről.
Timberlake és Kunis közös vígjátéka arról szól, hogy két jó barát kipróbálja, milyen az, ha érzelmek nélkül szexelnek – és közben megpróbálnak barátok maradni. Nem sokkal a Barátság extrákkal forgatása után másképp hangoznak a nőcsábász Justin Timberlake szavai:
– Mila és én barátok vagyunk. Nagyon élveztük a közös forgatást, és a sok ágyjelenet filmezése is közel hozott minket egymáshoz. De a haverságnál több nincs köztünk.
A Barátság extrákkal is bizonyítja, hogy nem is kell több…

Címkék: miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr932748836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása