Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

UIP hírlevél

2011.05.03. 20:36 koimbra 2 komment

Vin Diesel mindenkit levert

Örömükben sírnak a mozisok Észak-Amerikában, a Universal stúdió főnökei pedig örömtáncot járnak a székház aulájában, mert Vin Diesel legújabb filmje, a Halálos iramban – Ötödik sebesség egyszerre több rekordot is felállított. A produkció a maga 86,2 millió dolláros első hétvégi bevételével az év legjobban nyitó filmje, egyben a Universal legsikeresebb premierje. Ez a legjobb áprilisi nyitás Hollywood történetében, és Diesel még Spielberg dinóit is leverte: a Universalnál eddig az 1997-es Az elveszett világ tartotta a rekordot a maga 72 milliós bevételével.

Ráadásul a kritikusoknak is tetszik a faltól falig akciókat, kigyúrt srácokat és bikinis lányokat felvonultató produkció: még a legádázabb ítészek is azt mondják, a filmnek ugyan nincs sok köze a logikához vagy a fizika törvényeihez, viszont olyan szórakoztató, hogy a nézőnek tátva marad a szája. A folyamatos akciók látványossága mellett kiemelik, hogy a szereplőválasztás is telitalálat. A producerek visszahozták az eddigi Halálos iram-filmek több főszereplőjét, a hab a tortán pedig a Sziklának becézett Dwayne Johnson, aki Dieselt kergeti árkon-bokron át. Az egykori pankrátor eddig sem volt kimondottan ropi gyerek, de a film kedvéért felszedett még 15 kiló izmot, így a nyolcvanas évek Schwarzeneggerét idézi mind küllemében, mind falrengető pofonjait illetően.

(Fast Five – hazai bemutató: 2011. május 5.)

Olivia Wilde még sosem vesztett zabálóversenyt

A Cowboyok és űrlények című filmben mindenki megcsodálhatja Olivia Wilde légiesen karcsú alakját – mint az előzetesből kiderül, ruha nélkül is –, pedig a színésznő büszke arra, hogy ahány zabálóversenyen indult, mindig megnyerte. „Általában fogadásból szokott velem előfordulni – meséli a színésznő. – A rekordom: 33 palacsinta 20 perc alatt. Nem hangzik túl gusztusosan, de csak a technikán múlik a dolog. Megfelelő ritmusban kel rágni, fontos a helyes levegővétel, és sokat kell inni hozzá, hogy jól csússzon. Részleteket nem akarok elárulni, mert ha egyszer megszorulok, eladom a módszer jogait.”

Olivia nagyon megörült, amikor megtudta, hogy a híres Coney Island-i hotdog-zabáló versenyen női szekció is indult, csak azt sajnálja, hogy egyelőre nincs vegetáriánus tagozat. „Ahogy bevezetik a zöldséges biohotdogot, azonnal benevezek, és meg is nyerem!” – fogadkozik.

(Cowboys and Aliens – hazai bemutató: 2011. augusztus)

Tom Cruise nem állíttatja le a szcientológia-filmet

Tagadta Tom Cruise sajtósa, hogy a sztár minden befolyását bevetné egy film ellehetetlenítése érdekében. A The Master című produkció egy vallásról szól, amely megdöbbentően hasonlít a szcientológiához. Cruise a szcientológia prominens képviselője, emiatt sok kritika érte. A készülő film állítólag bepillantást enged a szcientológia kulisszatitkaiba, és leleplezi a vallás sokat vitatott módszereit. Cruise valószínűleg nem akar újabb haragot vonni magára azzal, hogy beavatkozik, hiszen ezzel rontaná a renoméját. Éppen ellenkezőleg: a sztár nagy dobásra készül új szuperfilmjével, a Mission Impossible Ghost Protocollal, amelyet a kissé megkopott fényű széria megújításának szán.

            (Mission Impossible Ghost Protocol – hazai bemutató: 2011. december 15.)

Super 8: gyengéd érzelmek és cinizmusmentes terror

            Könyörtelennek és cinikusnak tartja a mai horrorfilmeket J. J. Abrams rendező (Star Trek), ezért nyúlt vissza a hetvenes évek stílusához Super 8 című filmjében. Nem tagadja, hogy Steven Spielberget tartja a mesterének, aki egyébként a film producere. „Az ő moziján nőttem fel, de ez nem azt jelenti, hogy csak lemásolnám a filmjeit – mondja Abrams. – Megvan a magam hozzáadott értéke, de ezt majd úgyis a nézők döntik el. A Super 8-ban egy idegen lény vagy mutáns – nem árulom el, melyik – tart rettegésben egy kisvárost, de ezzel a sztorival nem az volt a célom, hogy minél több vért és leszakadt végtagot mutassak. Akármilyen furán is hangzik, a cinizmusmentes terrort arra használom, hogy gyengéd érzelmeket ábrázoljak vele anélkül, hogy átmennék negédesbe. A szörny grasszálása ugyanis összekovácsolja a helyi közösséget, és olyan tulajdonságokat fedeznek fel magukban, amilyenekről addig nem is tudtak.”

(Super 8 – hazai bemutató: 2011. június 16.)   

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr62875471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

COLT 2011.05.04. 16:34:27

Asszem megnézem ezt a halálos iramban részt, elég jónak tűnik.

mr.roper 2011.05.05. 01:37:13

igen, igen, drukkoltam ennek a projektnek, sejtettem hogy lesz vízhangja az előző tükrében, remélem már premier környékén láthatom.:-))
süti beállítások módosítása