Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Spielberg Tintinjének az előzetese

2011.05.17. 10:50 koimbra 8 komment

Steven Spielberg idén két filmmel is jelentkezik, az egyik a War Horse háborús dráma, míg a másik egy családi kalandfilm. Az Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn Hergé képregényeiből készül konkrétan a The Crab with the Golden Claws, The Secret of the Unicorn és Red Rackham's Treasure részek alapján dolgoztak a forgatókönyvírók. Steven Moffat írhatta a szkriptet, majd  Edgar Wright és Joe Cornish csinosítgattak rajta.

Spielberg már 1983-ban megszerezte a megfilmesítési jogokat, de nem sikerült megvalósítani a produkciót, majd 2002-ben újra megvette a jogokat. 2008 októberében látott hozzá motion capture technikával forgatni a filmet, a terv az volt, hogy 2010-ben be is mutatják. Azonban az Universal kihátrált a tervezet mögül, mivel a Rém rom (Monster House) és a Beowulf box office eredményeivel nem volt elégedettek. így a DreamWorks a Paramounthoz fordult, akik még 30 millió dollárral szálltak be. Peter Jackson lett az egyik producer, aki elvileg a második részt fogja dirigálni, de ő most jó ideig ellesz a Hobbittal. Jackson természetesen a WETÁ-t is hozta magával.

Jamie Bell "játssza" Tintint, aki Haddoock kapitány (Andy Serkis) egyik ősének a kincsét próbálja meglelni. Simon Pegg és Nick Frost lesznek a Thompson és Thompson detektívek, míg Daniel Craig lesz a rettegett kalóz, Red Rackham.

Címkék: trailer tintin képregényből film kalandelőzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr662910627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2011.05.17. 10:56:12

A war horse az a tipikus dráma lesz,ami számomra elég érdektelen, főleg lovas... Majd megnézem.
A Tintintől kicsit többet vártam.A technikában sem látok semmi olyan húú de extrát fejlettség szempontjából.Egy élőszereplősnek jobban örültem volna.De legalább a 3d így minőségi lesz.

Sonda 2011.05.17. 11:35:21

Epic fail: én azt hittem h Stop Motion technikával készül, nem pedig Motion capture el....
Nah mind1 igy se tűnik rosznak azért...

Shyllard 2011.05.17. 14:41:14

Na ez adni fogja :)
@Dean6: Ha egy filmet a technikának kell elvinnie a hátán, sztem ott már rég bajok vannak....
@Sonda: SM-mel elég lenyűgöző lenne ez a látványvilág :D

Dean6 2011.05.17. 18:35:49

@Shyllard:
Motion capture filmnél a technika a lényeg,hiszen az egész át van dolgozva grafikával. Én sosem értettem ez miért éri meg azt a sok időt és rengeteg pénzt. Ha jól tudom nem hoztak sokat az ilyen fajta filmek. A beowulf nem volt rossz viszont. :)

Atkakukac1989 2011.05.17. 18:46:13

Nem tudom miért de én rohadtul nem örülök ennek a filmnek. Vártam hogy Spielberg papa kihozzon egy új filmet és amikor megtudtam hogy nem élőszereplős lesz, csalódtam egy kicsit. Én megint vártam egy Schindler-t vagy München-t vagy hasonlót.

Értem én, hogy motion capture-özni akar, de annak már van egy király Zemeckis. És ennél a Tintin-nél a látvány se túl meggyőző, pedig annak kéne lennie.

Hiszen mindenki azt szajkózza, hogy az ilyen digitális technikák szinte naponta fejlődnek.. ahhoz képest itt. Persze nem írom le, de akkor is jobb lett volna egy élőszereplős, ha ez nagyon tejelni fog, egy csomót szöszölni fog még körülötte Spielberg és nem rendez mondjuk Liam Neesonokat :DD

Rango 2011.05.17. 21:54:34

Arra azért kíváncsi lettem volna, hogy a hasonló technikával készült Anyát a Marsra című megabukáshoz mit szólt a Spielberg-Jackson páros ?

Mitől lesz jobb a Tintin a Disney 150 millió dolláros csili-vili buktájához képest ?

vrango 2011.05.18. 08:53:31

A vártnál kicsit jobban néz ki (néha), de azért én is úgy vélem, hogy ennyi energiával simán lehetett volna egy jó kis élőszereplős kalandfilmet forgatni a képregényből, némi CGI-támogatással...
süti beállítások módosítása