Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

A Végítélet készítője sorozatot készít a Tóparti kísértetekből

2011.05.31. 18:40 koimbra 1 komment

Utoljára talán 2007-ben készült mozifilm Stephen King egyik művéből, Frank Darabont tette le az asztalra A köd (The Fog) horrort, két éve DVD-n látott napvilágot a Dolan és a Cadillac (Dolan's Cadillac) Christian Slater főszereplésével. Tavaly pedig a Haven került a tévé képernyőre sorozat formájában. Mick Garris nem filmet, hanem minisorozatot készít a szerző Tóparti kísértetek (Bag of Bones) regényéből, ami 1998-ban került a boltok polcaira. A forgatás júliusban veszi kezdetét. Garris A félelem maga (Fear Itself), illetve A horror mesterei (Masters of Horror) szülőatyja volt és személyesen dirigálta le a Ragyogás (Shining) és a Végítélet (The Stand) szériákat.

A regény tartalma (wikipediáról): Mike Noonan, egy ismert és közkedvelt fiatal író egy forró augusztusi napon elveszíti feleségét, aki ráadásul épp a gyermeküket várta, amiről Mike mit sem sejtett. Ettől a naptól kezdve a férfi képtelen akár egyetlen sor szépirodalomra is. Még van ugyan néhány regénye a tarsolyban, de Mike maga is nagyon jól tudja, hogy eljön az a pillanat, amikor ismét el kell kezdenie új műveket gyártania, vagy pályájának végképp befellegzett. Így aztán négy év elteltével Derryből Castle Rock közelébe, a Sötét Tükör tó partjára költözik, ahol feleségével együtt még évekkel ezelőtt vettek egy nyaralót, amely a Nevető Sara nevet viseli. Mike – aki itt is még vár arra az inspiráló pillanatra, amelyben két mondatnál többet tud papírra vetni – röviddel érkezése után megmenti egy hároméves kislány, egy bizonyos Kyra életét. Megismerkedik vele, és édesanyjával, Mattie-vel, aki elvesztette férjét. Ettől a naptól kezdve felgyorsulnak az események: Mike úgy dönt, hogy segít mindkettőjükön, mert a gazdag Max Devore, Kyra nagyapja, azzal fenyegeti Mattie-t, hogy elveszi tőle a kislányát. Ráadásul további gondok is felmerülnek: Mike továbbra is képtelen az írásra – bár azért költözött a tópartra, hogy sikerrel járjon –, üzeneteket hall és olvas a házban, és két nőről álmodik, akik már mindketten meghaltak: feleségéről, Joról, és Sara Tidwellről, arról az énekesnőről, akiről elnevezték Mike és Jo nyaralóját. A történet zöme két fiktív városban, illetve annak közelében zajlik: Derryben és Castle Rock környékén. Ebből kifolyólag jó néhány szereplővel találkozhatunk, akik ismerősek lehetnek más Stephen King-regényekből, mint például az Az, a Nem jön szememre álom vagy a Hasznos Holmik címűekből.

Címkék: sorozat miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr232946722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dean6 2011.05.31. 18:53:53

Vagy egy elírás a címben,kísértetekből:)
süti beállítások módosítása