Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Röviden: The Ward

2011.06.04. 19:48 koimbra 2 komment

 

John Carpenter a félelemkeltés mestere és nagy horrorguru...volt. Lepakolt néhány klasszikust az asztalra, ám a 90-es évek vége felé elfogyott v a szufla, mintha kiszállt volna belőle a tehetség és az azóta is messzire elkerüli. A Vámpíroknál már nem sikerült megugrani a lécet, A Mars szelleme meg az a kategória, ahol valaki gyorsan összeránt egy újabb produkciót, bemutatván, hogy nem kell még leírni és tud olyan művet felmutatni, amiről érdemes beszélni vagy hosszú időre elmegy pihenni. Carpenter inkább az utóbbi választotta, 2011 óta nem is hallhattunk róla túl sok mindent, de végül újból életjelet adott magáról, mikor kiderült, hogy megcsinálja a The Ward horrort. Egy fiatal lányra rendőrök lelnek rá egy égő ház előtt, rövid úton elmegyógyintézetbe kerül, ahol nem érzi jól magát a viszonylag kedves lánytársaság ellenére sem, azután meg pláne ki akar jutni, hogy időnként ráijeszt valami csúnya szerzet, aztán eltűnik. Eredetiséget ne nagyon keressünk, talán csak nagyítóval, feszültség is erősen hiányzik, ennek szintje nulla körül mozog. A rémisztgető ghoul elég bénának tűnik, ha kihagyták volna, akkor egy tehetségesebb rendező korrekt drámát tudott volna rittyenteni az alapanyagból. Mintha nem is egy veterán horrorfilmes, hanem egy kezdő szerencsétlen direktor ótvar munkáját néznénk. Eme rettenethez semmikép sem kapcsolódhat Carpenter, de sajnos mégis, hiába is nézzük bizakodva a készítők között a nevét, hátha felfedezünk egy betű különbséget és kiderül, hogy csak egy imposztorral van dolgunk. Aztán csak leeshet, hogy miért vállalta be: Amber Heard, Danielle Panabaker, Lyndsy Fonseca. Carpenter, Te vén kujon!! Nincs más magyarázat, csak az, hogy hülye lett volna elutasítani, hogy három fiatal és mellesleg egész jól kinéző hölggyel forgasson hetekig. Így még a sok negatív vélemény sem mossa le az arcáról a kéjes vigyort. Összességében 20 %-ot adnék rá, mivel legalább a csavar rendben volt. A fordulat teljesen várható volt, mivel Heard karakteréről csak elég keveset tudunk meg és egy értelmesebb (a vége felé már bármiféle) magyarázatnak már ideje lett volna.

 

Címkék: horror iromány röviden 20 % the ward

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr932957192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

game ower 2011.06.04. 20:19:24

Nekem kifejezetten tetszett,de a gonosz lehetett volna egy kicsit keményebb!Egyébként a helyszin,és a 60-as évek hangulata nagyon el lett találva.Talán még egy kicsit Stephen King hangulat is érzödik.Egyszer tuti nézös.

Sanosuke 2011.06.04. 20:49:49

szegény carpenter.

Halloween, a Köd, Dolog, Nagy zűr Kiskínában, az Őrület torkában kedvenc filmjeim a mestertől.
süti beállítások módosítása