Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Zemeckis ősszel lát hozzá a Flight filmhez

2011.06.05. 13:06 koimbra 7 komment

Még áprilisban vetődött fel, hogy Robert Zemeckis végre visszatér az élőszereplős produkciókhoz (legalábbis egy időre). Azóta egy-két tervezetnél is szóba került a neve, ám egyelőre most már biztos, hogy ősszel hozzá is láthat a Flight filmhez. Ha minden igaz a főszereplő Denzel Washington lesz.

A történet egy kereskedelmi légitársaság pilótájára fókuszál. Egy általa vezetett utasszállítóban üzemzavar lép fel,  sikerül elkerülni a becsapódást és épségben leteszi a gépet a földre, az utasok is megússzák az esetet. A férfi hőssé válik, bár később kiderül, hogy drog-és alkohol befolyásoltsága alatt ült a "kormány" mögé. A szakszervezet és a légitársaság is úgy dönt, hogy nem hozzák nyilvánosságra ezt az információt, a pilóta viszont úgy érzi, hogy nem érdemli meg a hős címet.

A forgatókönyvet John Gatins körmölte le, aki korábban Az álmodó (Dreamer) szkriptjét tette le az asztalra. Gatins a DreamWorksnél saját maga szerette volna megrendezni a filmet, ám a fejesek ezt nem engedélyezték, így jött szóba Zemeckis neve, aki már 2000 óta csak motion-capture művek felett bábáskodik.

Címkék: flight miújság

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr12958931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

countrypecos 2011.06.05. 13:47:37

Ahelyett, hogy örülne, nem történt baj, annak ellenére, hogy milyen állapotban volt. Gondolom nem azért ivott meg drogozott mert olyan marha jó sora volt. Ez a "próbálom a jó dolgot cselekedni" meg csak a filmekben működik. Az élet nem fehér és fekete.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.06.05. 14:57:32

@countrypecos: Ez így van a normális többség esetében: az élet nem fehér-fekete. Azonban ha valakinek úgy hozza sora, hogy az átlagnál lényegesen nagyobb amplitúdóval éli az életét és gyakran csusszan bele szélsőséges élethelyzetekbe (kemény narkózás, piálás, stb.), akkor bizony az élet egyre inkább csak sötét és világos, árnyalatok nélkül. Lásd: vagy rajta vagy a cuccon, vagy nem és mindent megteszel, hogy be legyél tépve, nincs köztes állapot. Ennek megfelelően, ha be vagy éppen tépve, akkor működsz magad számára normálisan, az más kérdés hogy a tudaton már messze nem normális, és nem képes "normális" értékrendet megszabni. Így tök természetes, hogy vészhelyzetben olyan dolgokat is megteszel, hogy beülsz pilótának egy zuhanó gépbe, holott még biciklizni sem tudnál. Ha be vagy tépve, ha nem, akkor tán még azt sem veszed észre, hogy zuhan a gép, és azzal vagy elfoglalva, hogy hogyan jussál hozzá az elrejtett anyagodhoz. :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.06.05. 15:01:19

@efes: Mondom ezt annak alapján, hogy van egy ismerősöm (még él), aki jónéhány éve alaposan szétcsapva ment haza hajnalban, és látta, hogy a szomszéd néni lakása lángokban áll. Gondolkodás nélkül betörte az ajtót, és kihozta a nénit, cicájával együtt, és hívta a tűzoltókat. Szerencséjére, nem csak képzelte a lángoló lakást, hanem tényleg lángolt...:D Kapott is a polgármestertől életmentő emlékérmet érte....:)

countrypecos 2011.06.05. 17:27:07

@efes: XD Bazz, ez jó! Forgassunk róla filmet? :D

vrango 2011.06.06. 08:20:55

"Élőszereplős" rendezőként sokkal többre tartom Zemeckist, mint "motion capture"-direktorként, szóval jöhet a film!
Denzel meg amúgy is a kedvencek között van:)

vrango 2011.06.06. 08:22:48

@efes: Ez a vélemény nagyon tetszett! Hála Istennek nekem nincsenek ilyen irányú (cuccos) tapasztalataim (vagy a közvetlen környezetemben), szóval értékelem az ilyen szakavatott hsz-eket!
(Mindazonáltal természetesen elítélem a dolgot; a dicséret a korrekt infóért jár:))
süti beállítások módosítása