Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Levinson és Pacino készíti a Humbling regény mozis verzióját

2011.06.11. 12:29 koimbra Szólj hozzá!

Barry Levinson sajnos nem mostanában láthat hozzá a Gotti: Three Generations maffiafilmnek, mivel a forgatókönyv átírásra szorul. Ezért a rendező addig ledirigál egy másik művet, amiben Al Pacino fogja játszani a főszerepet. Levinson és Pacino közösen készítette a Dr. Halál (You Don't Know Jack) produkciót, amelyet a kritika  éltetett és a nézők is kedvelték. Miután letudják a Humbling filmet újra egyesítik erejüket, hisz a veterán színész játszani fog a Gottiban is.

A Humbling Philip Roth regénye alapján készül, Buck Henry, Michal Zebede és Levinson közösen írták a forgatókönyvet. A könyv története: Simon Axler számára mindennek vége: a nagy amerikai színész, nemzedékének kimagasló művésze hatvan-egynéhány évesen elveszti varázsát, tehetségét, magabiztosságát. Ráébred, hogy nagy szerepei Falstaffja, Peer Gyntje, Ványa bácsija mind léggé váltak, puszta ritka léggé. Ha kimegy a színpadra, ostobának érzi magát, nem bízik többé játéka erejében, nem tud belebújni a figura bőrébe, és azt képzeli, kinevetik. Felesége elköltözött, közönsége elhagyta, ügynöke nem tudja rábeszélni, hogy visszatérjen a színpadra. A megmagyarázhatatlan és félelmetes kiüresedés megrázó leírásába robban bele a másik cselekményszál: a rendkívüli erotikus vágyé, amely olyan kockázatos és abnormális vigaszt nyújt az értelmét vesztett életért, hogy vigasztalódás és megnyugvás helyett a még sötétebb és megrendítőbb vég felé mutat. A végső éjszakába vezető hosszú úton, melyet utánozhatatlan intenzitással és bátorsággal fest le az író, szertefoszlik az élet minden produktuma: tehetség, szerelem, szexualitás, remény, életerő, hírnév. (libri)

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr72974951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása