Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Clarke A nagy Gatsby filmváltozatában

2011.06.14. 10:13 koimbra Szólj hozzá!

Véget ért a The Chicago Code sorozat, Jason Clarke viszont nem maradt meló nélkül. Leszerződött A nagy Gatsby filmadaptációjára, amiben George Wilstont keltheti életre. Wilson feleségét Isla Fisher játssza, a nőnek viszonya lesz Tom Buchanannel, őt Joel Edgeron alakítja. Jay Gatsby Leonardo DiCaprio lesz, a rendezést Buz Luhrmann vállalta el, aki ősszel hozzá is láthat a forgatáshoz.

"Bűnügyi történethez hasonlóan lüktető cselekményű regény az első világháború idején egymástól elsodródott s később tragikus körülmények között találkozó szerelmesekről. A kitűnő sztori, a tárgyilagosan előadott tragédia azonban nem egyszerű bűnügyi történet. A húszas évek Amerikájának talmi varázsa csillog e regényben: a titokzatos milliomos lampionos kerti estélyei a tengerparti luxusvillában, a mólóvégi zöld fény üzenete a víz felett a romantikus álmok, illúziók szimbóluma, az "amerikai álom" kábulata, végül a keserű ébredés a csúnya halál a keményöklűek felülmaradását, az álom végleges csődjét jelképezi. Az amerikai "elveszett nemzedék" egyik legnagyobb írójának hibátlan remekműve ez a regény." -írja a moly.hu A nagy Gatsby regényről.

Címkék: miújság könyvből film

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr692982555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása