Filmdroid

Nézzük meg a mai filmes újdonságokat, Artu!


Elköltöztünk: filmdroid.hu

Harry Potter eddig

2011.07.14. 22:05 dzsoni szánsájn 16 komment

A következő bejegyzésben egyik lelkes törzskommentelőnk veszi sorra a végéhez közeledő Harry Potter sorozatot. Az utolsó rész után talán én is neki tudok esni, hogy papírra vessek részenként egy-egy irományt, de egyelőre Shyllard termékét olvassgassátok és vitatkozzatok.

 Emlékszem még mikor anno 2001-ben megkaptam életem első Harry Potter könyvét rögtön magával ragadott az egész Rowling által kialakított varázslatos világ, bár ekkor még nem is sejtettem, hogy mekkora kultusza van/lesz ennek az egész univerzumnak. Aztán pár hónappal utána meg is érkezett az első rész adaptációja a vásznakra, mondanom sem kell rögtön rohantam a moziba, hogy megnézhessem.

Kis általános iskolásként Chris Columbus alkotása képes volt ugyanúgy magával ragadni, mint maga a könyv, sőt még ma is szeretem visszanézni ezt a részt, hiszen ez nem tér el sokban az eredeti alkotástól és emellett a gyerekszínészek sem ripacskodnak még benne. Izgalmas, érdekes és látványos alkotás volt, ami azokkal is megismertette ezt a csodálatos világot, akik inkább messziről kerülik a könyveket. Az igazi filmrajongók számára is akadt nem egy kellemes meglepetés, hiszen olyan neves angol színészek sorakoztak fel a mellékszerepekben, mint például az azóta megboldogult Richard Harris (Dumbledore), Maggie Smith (McGonagall), Robbie Coltrane (Hagrid), John Hurt (Ollivander), vagy Alan Rickman (Perselus Piton) és ez a lista a későbbi részek során még több zseniális személy nevével bővült. Persze akinek nem tetszett a Bölcsek Köve, az jobban tette ha otthagyta az egész sorozatot és a jövőben nem foglalkozott  a témával, hiszen már itt meg lehetett ismerkedni a többi részre is jellemző varázslatos, kissé rejtelmes stílussal.

Ezután Chris Columbus elvállalta a második rész, a Titkok Kamrája megrendezését is, ami tartotta magát az előző részben kialakított világhoz, sőt egyes pontokon még felül is múlta azt, emlékszem volt nem egy jelenet, ami kicsiként kissé borzongató volt. A gárdához, pedig csatlakozott Toby Jones (Dobby), aki a későbbi részekben is előkerőlt nem egyszer, Mark Williams (Arthur Weasley), a félelmetes és kimért Jason Isaacs (Lucius Malfoy) és nem utolsó sorban a sziporkázó Kenneth Branagh (Gilderoy Lockhart), akit sajnálatosan nem láthattunk már a további epizódokban, az ötödik részből kihagyták a könyvben található ismét csak roppant humoros jelenetét.

 

A Titkok Kamrája után következett Alfonso Cuarón Azkabani Foglya, amibe rengeteg új látványelemet csempészett bele (többek között a stílusteremtő „sötét felhős” motívumot, amit az ezt követő HP-filmekben egyre erőteljesebben alkalmaztak és pl. a 300 című filmből sem hiányozhatott).  Ez a mű már elég sok mindenben szakított az előző részek által megteremtett stílustól, sokkal komorabb volt a hangulat és a könyvtől is sikerült eltérniük nem egy ponton, viszont itt még nem igen bántuk ezt, hiszen a műnek sikerült magával ragadnia és újabb izgalmas kalandra elkalauzlnia  a nézőket. Sőt, az akkorra már igazi szupersztárrá cseperedett színészpalánták sem okozhattak csalódást, Daniel Radcliffe azt hiszem itt érte el színészi pályájának a csúcsát (ettől a ponttól szerintem már csak lejjebb sikerült jutnia) és Emma Watson, Rupert Grint, Tom Felton trió sem okozhatott csalódást senki számára sem, bár ők tartották magukat a további epizódokban is. A stábhoz csatlakozott a világ egyik legkiválóbb mellékszereplője, Gary Oldman (Sirius Black), David Thewlis (Lupin), Timothy Spall (Féregfark) és Michal Gambon is, akinek sajnálatos módon az elhunyt Richard Harris-t kellett felváltania, nem vallott szégyent a színész, bár az angol színházban jártasak már előre tudhatták ezt.

A 3. részt követte Mike Newell Tűz Serlege, ami egyértelműen elindította a lejtőn a sorozatot. Hiába volt izgalmas, varázslatos, rendkívül látványos az egész film, már nem volt ugyanaz, nem igen tudott semmi pluszt sem hozzá tenni a rendező, már kissé unalmas volt negyedjére is ugyanazt nézni, és az ember így már képes volt fennakadni a megszámlálhatatlanul sok eltérésen. Persze nem volt nézhetetlen, egyes pillanatai kifejezetten jóra sikeredtek, bár ezeket főleg a színészeknek köszönhettük. Az unalmas rendezést ugyanis olyan nevekkel próbálták feldobni, mint mindenki kedvenc Doctor Who-jával, David Tennant-tal (Barty Kupor), a franciák számára Clémense Poésy-vel (Fleur Delacour) próbáltak kedvezni, és feltűnt a műben az azóta  igazi tinisztárrá cseperedett Robert Pattinson is (Cedric Diggory), aki itt még egész tűrhető volt, de minden kétséget kizáróan Brendon Gleeson Rémszemje és Ralph Fiennes Voldemortja sikeredett a legjobbra, hiszen mindketten mintha egy-az-egyben a könyvből léptek volna ki, az előbbi kissé komikus, de komolyan vehető mentorként működött, az utóbbi pedig minden kétséget kizáróan remekelt a félelmetes varázsló szerepében. Sajnálatos módon az ismét csak kiváló mellékszereplők ellenére sem sikeredett olyan jóra az alkotás, de azért még mindig szerettük, hiszen mégis csak Harry Potter-film volt és kóla-popcorn duóval simán elment.

 

Ezután már azt hittem nem lehet rosszabb, de jött David Yates Főnix Rendje, ami a lenyűgöző látványvilágot tovább fokozta, de másban nem igen tudta felülmúlni az előző 3 rendező alkotásait. Erre a részre én amúgy sem tudok igen objektíven tekinteni, már könyvben sem szerettem ezt az epizódot, de itt még idegesítőbb volt Daniel Radcliffe ripacskodó hisztizése és itt már a többi színész sem igen tudta megmenteni az alkotást, pedig ismét csak olyan nevek csatlakoztak a filmhez, akik nem keveset dobtak a hangulaton. Imelda Staunton Umbridge-je egy-az-egyben a könyvből lépett ki, szinte bele is borzongott az ember, annyira idegesítő volt, Helena Bonham Carter Bellatrix Lestrange-je sem volt rosszabb nála, de a Luna Lovegood-ot szintén könyvhűen megtestesítő Evanna Lynch-ben sem csalódhatott nagyon a néző. Viszont a film itt már olyan sok mindenben tért el a könyvtől, hogy azt hiszem ezt nem lehet csak említés szintjén felhozni, hiszen komplett fejezetek maradtak ki és furcsa módon az olvasva rendkívül izgalmas befejezést valamiért inkább teljesen átírták és csak a Dumbledore-Voldemort csatára fókuszáltak rá, ami látványos volt, viszont nem igen volt értelme. Sirius Black drámai halála sem sikeredett olyanra, mint a könyvben, a stáblista legördülésekkor ennél a résznél jelent meg először a teljes csalódottság kifejezése az arcomon.

A Félvér Hercegre ezután mindenféle elvárás nélkül ültem be, tudtam, hogy David Yates rendezi ismét a filmet, így nem igen számítottam sok jóra. A könyv tartalmát ezúttal sem igen tisztelték a forgatókönyvírók, rengeteg olyat hagytak ki, ami a befejezés megértéséhez elengedhetetlenül szükségesek, viszont Rupert Grint elvitte a hátán az egész alkotást, annak ellenére, hogy sok filmbeli eseménynek nem sok köze volt az olvasottakhoz. A 6. résszel sikerült megalkotni a leghumorosabb Harry Potter alkotást, ami átgondolva kissé idegesítő, tudva hogy itt a 7. rész félelmetes, kétségbeesett hangulatát kellett volna előkészíteni, ami nem igen sikerült. Viszont csupán a filmre fókuszálva én képes voltam élvezni ezt az alkotást, jót nevettem rajta, nem igen idegesítettek a hiányosságok és eltérések és a látványvilágra ezúttal sem lehetett panasz.


Miután bejelentették, hogy két szeletre bontják a 7. részt, joggal reménykedhetett minden rajongó, (bár tisztában lehetett mindenki, hogy csak pénzre megy ki az egész) azt hiszem mindenkiben benne volt, hogy „Na most, ezúttal hűek lesznek, akkor biztos jó lesz” Őszintén szólva hűek is maradtak a könyvekhez, az eddigi 7 epizód közül a leginkább a Harry Potter és a Félvér Herceg 1. része követte történésekben a legjobban a könyvet, viszont ezúttal a készítők átugrottak a ló túloldalára. Ami a könyvben megható és kétségbeejtő volt, ezúttal teljesen unalmasra és érdektelenre sikeredett, nem volt sem eleje sem vége az egésznek, egyszerűen nem lehetett miért izgulni, esetleg csak azok számára sikeredhetett érdekesre, akik nem ismerték Rowling alkotásának a tartalmát. Ismét csak csalódottság, ezúttal viszont azért, mert a rajongók tudhatták, hogy nem lehetett volna jobbra megcsinálni.

Jövőhéten, pedig érkezik az utolsó reménysugár, a 2. fele a könyvnek, amiben már joggal reménykedhetünk. Hiszen, ha ugyanannyira hű marad a könyvhöz, mint az 1., ezúttal nem fogunk unatkozni, az események csak itt pörögnek fel igazán, tömény, minimum 2 órás akcióra számíthatunk, ami valósággal magával fog ragadni minden nézőt. Addig is számolhatja minden fanatikus a hátralevő napokat, mi magyarok pedig szívunk a kamerás feltöltések miatt, de hát mit lehet tenni? Ha már eddig végigszenvedtünk 7 filmet, nem pont az utolsónál fogjuk kihagyni a mozit, ja és a sorozat történetében először talán végre normális 3D-s munkát láthatunk…

Címkék: fantasy iromány harry potter könyvből film harry potter 7 harry potter 8

A bejegyzés trackback címe:

https://filmdroid.blog.hu/api/trackback/id/tr293067731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.07.14. 18:38:01

Szerintem az első néhány rész egy korrekt, nézhető-élvezhető fantasy franchise, majd a Főnix rendje nagyon jól sikerült, Dolores Umbridge sokat dobott ezen a felvonáson. A következő rész azonban csak egy gyenge romantikus vígjáték szintjét ütötte meg. A Halál ereklyéit nyugodtan leforgathatták volna egyben, hiszen az erdőben való lófrálást lerövidíthették volna és helyette Roxfort ostromát mutathatták volna, de nem így tettek. Az utolsó részt moziban lesem meg valamikor, holnap EFFOTT (elvileg), így majd csak a következő napokban lehet róla szó.

I3eni 2011.07.14. 18:59:42

@koimbra: Nekem az első 4 résszel semmi bajom nem volt. Bár a favorit a 3. rész. A negyedikben az volt a jó, hogy változatos volt amennyire csak lehetett és ugyebár akk láttuk Voldemortot visszatérni és drámai hatás is bekövetkezett. Az 5. rész nekem csalódás volt bár mai napig tetszik az utolsó pár per. Csak azért nem tetszik mert olyan lassú és vontatott mint a 6. rész. Az a helyzet h olvastam az első könyvet, aztán a 6. könyvet és végül a 7.-et is. Sose voltam Hp fan talán azért estek ki a köztes részek. De azt tudom, hogy a 6. részt összehozhatták volna sokkal jobban. Ott a vége nekem összecsapott volt. A roxfortban a könyv szerint volt egy kis csetepaté amit a filmbe hiába kerestem, mert a halálfalók csak úgy kisétáltak Roxfort falai közül. A 7. (part I.) rész ugyebár eléggé megoszlatta a közönséget, volt aki istenítette volt akinek egyáltalán nem tetszett. Szerintem nem lett volna jó egy részbe megcsinálni és igaz h az erdőben sok-sok idő eltelt de így nem lett volna hatása annak, ahogy Ron elhagyta a többieket. Azért a Part II-ben történnek az események. Az tudom h mikor megnéztem a 7/1-et akk elolvastam könyvbe az aztán történteket újra és úgy érzem túl sűrű lett volna 1 részbe összerakni az egészet. Eddig remek kritikákat kapott a part II. Én holnap megyek mozizni, kíváncsian várom. Igaz már olvastam h a 7/2 önálló filmként nem állná meg a helyét, szóval mindenféleképpen látni kell a Part 1-et és ajánlatos utána nézni a 2-őt.

BeniMan 2011.07.14. 19:01:15

Jó írás Shyllard gratulálok hozzá!
Először is leszögezném nem olvastam egy Potter könyvet sem így én csak a filmmel kapcsolatos élményemet tudom elmondani. Az első két rész tényleg jó volt nekem nagyon bejött mind két rész. Viszont lehet ezzel a véleményemmel egyedül leszek de számomra magasan a 3. rész volt a legjobb! Talán pont amiatt a sötétebb hangulat miatt amit te is írtál. Minden a helyén volt és nagyon tetszett ahogy a végén minden apró mozaik darab a helyére kerül. A Tűz serlege még tűrhető volt de az az igazság hogy itt már látszódtak a gondok. Sokszor unalomba fordult a film de összességében pozitív volt még a véleményem róla. A Főnix rendje aztán kiköszörülte a csorbát nálam. Nagyon jól sikerült. Dolores Umbridge zseniális volt. Olyan szinten ellenszenves volt hogy az hihetetlen. Imádtam. Az ez utáni 2 rész azonban katasztrófa. Egy romantikus tini film lett belőle. Ha kivesszük a varázs dolgokat kapunk egy 90210 szerű értelmetlen zagyvaságot. A Halál ereklyéi első része szintén csalódás volt számomra. Órákon keresztül baktatnak és baktatnak. Nagyon untam. Az az igazság h Yates kezéből ki kellett volna venni a franchise-t a második rendezése után és a végső két részt egy friss rendezőre bízni. Röhej h 4 részt megrendezhetett. Többször is elmondtam nagyok az elvárásaim az uccsó résszel kapcsolatban. Éppen ezért lehet csalódni fogok. Mindenesetre adott minden ahhoz hogy Potter egy nagy durranással búcsúzzon. Jó sztori, akció helynként remek színészek. Meglátjuk mi lesz. Holnapra van jegyem szóval holnap este már lesz véleményem a filmről :)
Ja igen és kösz az írást! :)

envagyokanezo 2011.07.14. 19:18:17

Aki olvasta a 7-et, az tudja, hogy az első felében nagyon sok a leíró rész, így én a 7/1-re úgy tekintettem, mint főzésre az ebéd előtt: kihagyhatatlan, ha nem akarsz gyorskaját enni. Szerintem a kettőt egyben nézni lesz izgalmas, azaz ha kijön a DVD akkor berak-megnéz-kivesz-berakmegnéz.

suo tempore 2011.07.14. 19:58:40

az első rész nekem is nagy kedvencem, a harmadiktól viszont annyira beborul,h számomra nézhetetlen

a tűz serlege után már nem is foglalkoztam ezzel az egész történettel, nekem vhogy nem szórakoztató,h állandó nyomasztó hangulatban harcolnak, sötét, halál, sötét, halál és még több sötét

karbalán 2011.07.14. 21:57:33

Chris Colombus első két filmje a kedvencem, hozta a regények meséjét, humorát, varázslatát a hibái ellenére is. A harmadik részt rühellem messze a legjobban, Cuarón megölte a mesét, kifacsarta a humort, csinált valamit, aminek semmi köze nem volt az addigiakhoz, a könyvhöz sem, és sajnos ezt vitte tovább a többi rendező, és végül Rowling is, amivel sikerült számomra teljesen elrontania a két utolsó könyvét. Megnézem ugyan az utolsó filmet is, de igazándiból csak megszokásból.

Reg5 2011.07.14. 22:35:52

Könyvhöz való hűséget tekintve az első 2 volt a legjobb, a többi csak szimpla csonk még akkor is ha hangulatosak voltak. Az utolsó HP amit láttam a 6-os volt, de számomra a 3. filmtől kezdve mind csalódás.

nikodémus 2011.07.15. 09:22:34

Nem vagyok rajongó, a könyveket sem olvastam, a filmeket is csak évek után láttam. Az első kettő (számomra érdektelen) gyerekmese-képeskönyv, a harmadikban viszont végre sikerült az alapanyagot igazán filmre vinni. Cuarón rengeteg apró ötlettel, rendes színészvezetéssel és jó hangulatteremtéssel valósítja meg a dolgot. Messze ez a legjobb HP-film. Ezután sajnos az egész elindult a megagiccs-látvány és a felszínes érzelmesség irányába, és az is elég elgondolkoztató, hogy 2004 óta egyik résznek sem sikerült normális, dramatikus forgatókönyvet írni. A tinibotladozások borzalmasan hiteltelenek, a poénok kínosak, az "egyre sötétedő" hangulatot meg sötétített képekkel és vészjósló hanghordozással érik el - ez szánalmasan kevés. Némileg kivétel a 7/1, annak valóban jó, borongós hangulata és rendes dramaturgiája van, de ott is voltak olyan párbeszédek, hogy én kérek elnézést a kedves forgatókönyvíró(k) helyett...

Szóval nem egy nagy szám ez az egész sorozat szerintem, a harmadik kivételével: az jól működik filmként. Persze nyári popcornnak megteszi, valószínűleg én is megnézem a legutolsót. Aztán nagyon gyorsan elfelejtem.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2011.07.15. 17:12:26

Szerintetek melyik karaktert találták el a legjobban? Nekem Umbridge karaktere nagyon bejött, mármint olyan tenyérbemászó és gonosz volt, hogy szerintem abban a filmben alakításával mindenkit maga mögé utasított.

Egyébként eléggé elrugaszkodtak az első rész hangulatától, az még csak egy kis fantasymese volt, most meg már próbálják komorabbá, sötététebbé venni.

BeniMan 2011.07.15. 21:24:59

No most jövök a moziból. Hogy őszinte legyek hozta az elvárásaimat. A 3D élmény pazar volt. Voltak remek akciók és a hangulata is jó volt. Az ide nyár egyik legjobb filmje lett. Nem sikerült lenyűgözni de nem csalódtam benne. Ez nekem épp elég volt. Nem olvastam egyetlen Potter könyvet így azt gondolom a film megnézésénél ez kicsit előny is volt. Hogy negatívumot is mondjak: A végén Potter ésa többiek "megöregítése" iszonyat bénára sikeredett. Eltelt 19 év és az idő múlását béna borostával meg körszakállal próbálták éreztetni. Hoztak volna be idősebb színészeket akik hasonlítanak a karakterekre. Engem ez az egy dolog bosszantott meg pár apróság. De összességében ez egy jó film volt!
@koimbra: Umbridge tényleg nagyon nagy volt . Aki még nagyon tetszett az Sirius Black és Piton. Talán a zseniális színészek miatt de ők ketten nálam a legjobbak Umbridge-el persze.

Shyllard 2011.07.15. 23:39:03

@koimbra: Hát legérdekesebb karakterek, akik könyvben és filmen is jók voltak, sztem Luna, Lupin, Tonks és még Piton, ők elég egyediek sztem és a színészek sem rosszak mellesleg. Jameg nem jut most sajna eszembe, de a könyvben van még egy nagyon jó alak, aki a 4. részben bukkan fel és ő köt fogadást az ikrekkel a kvidiccsmeccsekre, illetve ő a mágiaügyi misztérium "sportrészlegének" a feje, vmi B betűs, jópofa arc volt :)

I3eni 2011.07.16. 01:01:48

Én is most jövök moziból. Nekem nagyon tetszett, bár barátnőmmel és testvéremmel mentem... szerencsére én ültem középen így annyi kérdéssel bombáztak h az valami hihetetlen :DD Aztán a filmről is pár szót: Eszméletlen! :) A 3D jól sikerült, tudom h konvertált meg minden, de jók voltak a térhatások. Olvastam a könyvet szóval természetesen több hibát tudnék felhozni mint BeniMan, de ahogy ő is írta a könyvhöz nem volt szerencséje. Mindenképpen látni kell a filmet, a csata jelenetek nem rosszak, végig pörgős és elég komor, drámai. Jól érzékeltették, h Harrynek egyáltalán nem könnyű, hisz érthető módon magát hibáztatja a halálesetekkor. A látvány eszméletlen! Azt kaptuk amit ígért a rendező végre már... Egyedül a végével nem voltam kibékülve. Voldemort és Harry csatáját 1-2 ember ha látta... a könyvbe körbevették őket. Ezzel talán nem Spoilereztem... viszont most kicsit igen!!! SZÓVAL FIgyELJ!: DD
Spoiler!
Harry diadalmaskodik, és könyörgöm... GYŐZÖTT... az ottani idők szerint 7 évig erre várt és a társai is... erre senki nem megy oda gratulálni (Hagridot kivéve) szal ott járkál mindenki mosolyog max... lehet csak nekem volt fura, nem tudom... de amikor meglátták Harry-t ahogy a Roxfortba megérkezik a titkos átjárón, mindenki felpattan, megy ölelkezni... na valami olyat vártam volna el... Na mind1. A 19 évvel később dolog.. hát igen enyhén nem néztek ki sokkal idősebbnek :D Ezt a pár dolgot leszámítva remekül sikerül és én is azt kaptam amit elvártam tőle. Én 10/8-ra értékelném.

I3eni 2011.07.16. 01:06:10

Ja és Harry-t valaki tanítsa már meg csókolózni könyörgöm... amit levágtam Ginny lánnyal hát az valami eszméletlen BÉNA :D Könyörgöm, ha csatába csöppennék amikor bármikor utolérhet a halál, biztos nem így csókolnám meg életem szerelmét :D Pláne mikor találkoznak elsőnek... 20 méterre állnak elsőnek, azt várná az ember h összebújnak nem... tartva a távolságot kommunikálnak egymással :D na az tényleg RÖHEJ Volt a köbön :DDD

BeniMan 2011.07.16. 01:27:58

SPOILER
A 3D élményről. Amikor Bellatrix meghal és elpárolog vagy mi a fene. Akkor a darabkái szállnak össze vissza lassítva. Na ott tényleg éreztem h ez 3D a javából. Lehet h most hülyének néztek de még a kezemet is kinyújtottam amikor szállt felém a Bellatrixból megmaradt darabka. Iszonyat jó volt. Megkockáztatom hogy a 3D itt ebben a filmben sikerült a legjobban!!!
A történetről annyit hogy tényleg úgy gondolom h ennél a filmnél előny ha nem olvastad a könyvet. Így nem bosszankodik az ember amiatt ha kimaradt valami vagy nem úgy van mint a könyvben hanem a látványnak adja át magát és élvezi a mesét. Amúgy meghozta a kedvemet h elolvassam a HP könyveket.
@I3eni: Átérzem a helyzetet én is asszony pajtással mentem el rá. Nálunk én voltam aki kitartóan zaklatta őt aki olvasta a könyvet. "Ez ki? Ez ki?" "A könyvben is így volt?" De jól tűrte a kérdéseket. :D

I3eni 2011.07.16. 01:43:34

@BeniMan: Pláne amikor barátnőm a film közepe fele bejelenti h neki nagyon kell pisilnie így a végén számomra a drámai hatások eléggé eltűntek mert valahogy mindig megkérdezte "sok van még?" Erre mikor hazaérünk mondta h neki nagyon tetszett és tényleg sokat beszélt róla de én a férfi agyammal nem tom összerakni h ő konkrétan a filmből MIT LÁTOTT ?:D MIT ÉRZETT ÁT ? :D A kérdésekről meg annyit, h ugyebár mind2 irányból kaptam a bombákat és azt bírtam a legjobban valahogy mindig akk kérdeztek valamit, amikor tudtam jól h várnának 1-2 percet és maga a jelenet megmagyarázná a kérdésüket és mindig csak "pszt.. nézzed..." :D de én nem tűrtem olyan jól a vége fele a kérdéseket :D és mind2 elhallgatott szal győztem :DDD bár úgy álétak fel a mozi székből mint akit kilőttek :D

Shyllard 2011.07.17. 00:00:46

Hát énis meglestem (végre), kissé csalódtam benne, de amúgy teljesen rendben volt. Ismét volt pár jelenet, amiket eléggé untam, és sajna számomra ezek miatt a legrosszabb pillanatokban ülepedett le a rész, de amúgy élvezetes volt és Harry drámáját tényleg teljesen át lehetett érezni. A roxforti csatajelenet meg a szó legszorosabb értelmében nagyon EPIC volt, tényleg lenyűgözően izgalmas és drámai volt és nem zavartak a kisebb eltérések (halálfalók serege kb megszázszorozódott a könyvben lévőhöz képest, de nemvolt baj mert kurvajol mutatott) És tényleg volt pár pillanat amit majdnem megkönnyeztem... Szval jó volt és kár, h vége.. Persze lehet h fogják folytatni filmen, de ennek már akkor is vége és kész... :S
süti beállítások módosítása